söndag 14 juli 2024

Smakebit på søndag: All denna vrede

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Jag minns knappt hur veckan som har gått har varit. Det mesta är som ett töcken, men det beror nog till största delen på att det har varit mest samma likadant varje dag. Jo, nu minns jag ... det blev lite jobbigt när jag skulle in till kontoret, för första gången sedan semestern började. Innan jag kommer in till min plats så måste jag dra mitt passerkort och trycka in min kod (minst, beroende på vilken väg jag tar) tre gånger. De två första gick bra, men när jag skulle in på min hemliga våning så fortsatte lampan att lysa rött. Jag visste inte om jag skulle ta det som en hint ... Jag lyckades inte få tag på någon av mina kollegor, det var ju väldigt tidigt på morgonen. Till slut, efter runt en halvtimme, kom en från ett annat team, som jag haft att göra med lite så han kände igen mig och släppte in mig. Jag vet ju att accessen bara gäller i ett år, men eftersom jag började i september så hade jag lagt en påminnelse i kalendern då. Det visade sig att de gett mig accessen åtminstone två månader innan jag började. Det kan ju inte jag veta, men nu har jag lagt en påminnelse till första juli nästa år. Så det inte händer igen.

Igår morse började jag läsa All denna vrede av Cara Hunter, som är fjärde delen i serien om kriminalkommissarie Adam Fawley. De tre tidigare böckerna har varit riktigt bra. Framför allt kluriga. Min favorittyp 🙂

Min smakebit är från sida 72:
"Hur i helvete får man reda på sådant här?" säger Gislingham. Han kan knappt tro det han ser är på riktigt, och det är han inte ensam om, det syns.
    Asante rycker på axlarna. "Vi hade en incident förra året i Brixton. En tjugotreårig kvinna överfölls av en karl som bjudit ut henne och fått nobben. Han var en enstöring, besatt av datorspel, ni kan typen. Det visade sig att han hållit koll å henne i veckor efteråt, på nätet och i verkligheten, och när vi kollade hans dator hade han loggat in på kända incel-sajter under hela tiden. Jag jobbade med fallet, så jag fick lära mig en hel del om det. Det var så jag hittade det här - jag visste var jag skulle leta."

12 kommentarer:

  1. väldans så mycket koder att hålla reda på...
    Tack för smakbiten, inte läst författaren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara en kod, men på tre olika ställen 🙂

      Radera
  2. En av mina favoritserier! Din upplevelse på kontoret hade jag blivit väldigt stressad av...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det enda man kan vara säker på i de här böckerna är att inget är som man tror 🙂

      Jag blev nog mest irriterad, speciellt när jag fick veta att accessen gått ut.

      Radera
  3. kort och koder känner en ju till, men en hel serie av kort och koder låter jobbigt. Cara Hunter får jag nog kolla upp tack för smakebiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar verkligen hennes böcker!

      Det är inte så jobbigt som det kanske låter. Samma kort och samma kod, men i olika dörrar.

      Radera
  4. Krångligt när accessen gått ut utan att en vet om det.
    Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är svårt att veta att man ska förnya den när man inte vet när man fick den.

      Radera
  5. Du kunde ju ha fortsatt semestern bara? Nä, skämt åsido, alla slags nycklar, koder och passerkort är ganska jobbiga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tanken kom faktiskt, men det tar mig runt 1,5 timme att ta mig hem så jag tänkte att jag ju lika gärna kunde vänta en stund 🙂

      Radera
  6. Åh vilken otur med koden! Du hade ju gjort allt rätt i fråga om tidpunkt för bytet! Boken ska jag inte orda så mycket om, jag är motsatsen till dig, hänger aldrig med när det blir klurigt! Tack för smakbit

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kände i alla fall att det inte var mitt fel 🙂

      Klurigt är min favorit och lyckas de lura mig så blir jag jätteglad.

      Radera