torsdag 25 juli 2024

Hett i hyllan #467

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då hoppar vi till slutet av september 2021.
Den här hösten insåg jag att det hade kommit alldeles för många måste-ha-böcker för att önska sig i julklapp, så jag fick köpa på mig ett gäng (bara två av dem är fortfarande olästa). Polcirkeln av Liza Marklund är en av dem.

Jag har läst i stort sett allt Liza Marklund har skrivit och jag har gillat dem, mer eller mindre. Hon är nog egentligen på min autobuy-lista, även om det ibland dröjer ett tag. Den här boken är första delen i hennes nya serie, Stenträsktrilogin. De andra delarna har redan kommit, men jag har inte köpt dem. Än. Det var väldigt nära att denna blev utvald att läsas i juni, när jag faktiskt korsade polcirkeln och befann mig, typ, i trakterna ett tag. Så blev det dock inte. Kanske kunde jag ta med den i min Vi möts igen-utmaning ...

Så här står det på baksidan:
Fem tonårsflickor i den lilla staden Stenträsk i Norrbotten träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur. En av dem försvinner spårlöst sommaren 1980. Fyrtio år senare hittas hon, mördad.

Julen 2020 återförenas de fyra kvinnorna i bokcirkeln, som de kallade för Polcirkeln, för första gången efter kamratens försvinnande. Det står snart klart att något i flickornas relationer utlöste det våldsamma brottet. Frågan är vad, och vad som drev dem då och vilka konsekvenser det fick.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

  1. Den har inte heller jag läst, vilket säkert inte förvånar någon. Men jag har den faktiskt i min spänningslitteratur.
    http://mosstanten.se/2024/07/25/hett-i-hyllan-261-om-nagot-skulle-handa/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker att hon skriver bra. Det är underhållande.

      Radera
  2. Jag har läst en hel del Marklund, men som du ligger jag efter, mest för att jag just nu inte läser så mycket deckare och spänningslitteratur men denna låter interessant så den vill jag läsa någon gång.
    Den ser lite vintrig ut tycker jag ...
    Mitt bidrag denna vecka finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/07/hett-i-hyllan-vecka-30-2024.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer ju så många nya böcker hela tiden att det är omöjligt att hinna med.

      Radera
  3. Svar
    1. Det är synd att jag inte hann med även denna på semesterresan. Kanske kommer jag inte så långt norrut igen.

      Radera
  4. Jag håller på att beta av den serien och lyssnar nu på den tredje och sista boken. Serien är helt ok. Den hör inte till favoriterna men är ändå tillräckligt bra för att jag ska fortsätta och se hur den slutar. Första delen kändes rätt fristående. Men bok två och tre känns mer tätt ihopkopplade med samma huvudperson.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar gilla hennes böcker, lite olika mycket, men jag har nog inte tyckt att någon har varit dålig. Kanske får läsa denna som julbok i år 🙂

      Radera