torsdag 21 maj 2015

Kommande böcker juni 2015

Bokfloden fortsätter att svämma över alla bräddar...

Dödlig bekantskap av Donna Leon
Genre: Kriminalroman
Serie: Kommissarie Brunetti (18)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2015-06-10
Förlag: Forum

Från Bokus
På en middagsbjudning hos sina svärföräldrar träffar kommissarie Brunetti den eleganta Franca Marinello. Hon är gift med en framgångsrik affärsman i Venedig. Brunetti blir charmad av kvinnan som är kultiverad och citerar klassisk italiensk litteratur - men det är något underligt med hennes ansikte.

Några dagar senare får Brunetti besök av en kollega i ett närliggande distrikt. Han arbetar med en utredning om maffians verksamhet och vill ha information om en åkeriägare som har hittats mördad på sin arbetsplats. Kollegan tror att mannens död är kopplad till illegal transport av giftigt miljöfarligt avfall. Brunetti finner det hela överdrivet, men när ytterligare ett dödsfall sker tvingas han omvärdera sin uppfattning. Dessutom dyker den fascinerande Franca upp i sammanhang där hon inte borde befinna sig ... Varför? Och vad är det egentligen som har hänt med hennes ansikte?


Ja, jag vet att jag bara läst den första delen än så länge, men jag kan väl få vara intresserad av artonde delen ändå...

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Efter Alaska av John Green
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 309
Utgivningsdatum: 2015-06-01
Förlag: Bonnier Carlsen

Från Bokus
Miles Halters sociala liv är något begränsat. Minst sagt. Han pluggar och sitter i tevesoffan med sina föräldrar.

När han bestämmer sig för att packa ihop biografierna i pojkrummet i Florida (ja, han är besatt av kända personers sista ord och plöjer därför biografier) och flytta till internatet Culver Creek för att söka sitt "Stora Kanske" (japp, det var Francois Rabelais sista ord på dödsbädden) förändras hans liv för alltid.

Ett par rum ner i korridoren på Creek presenteras han för Alaska Young. Hon förkroppsligar allt Miles Halter aldrig har varit i närheten av. Alaska är smart, rolig och osannolikt sexig. Och oberäknelig.


Det här är tydligen en nyöversättning och tja, jag gillade ju Förr eller senare exploderar jag...

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Järnblod av Liza Marklund
Genre: Kriminalroman
Serie: Annika Bengtzon (11)
Antal sidor: 394
Utgivningsdatum: 2015-06-10
Förlag: Bokförlaget Semic

Från Bokus
Annika Bengtzons syster Birgitta är försvunnen. Det sista livstecknet är ett sms Annika, hjälp mig!

Kvällspressens papperstidning ser ut att gå i graven. Om det inte sker ett mirakel kommer chefredaktör Anders Schyman att gå till historien som den som lade ner den svenska journalistiken.

Under tiden pågår en uppmärksammad rättegång om ett ytterst bestialiskt mord på en uteliggare.

Dagarna går och Birgitta kommer inte tillbaka. Hennes försvinnande innebär att Annika måste konfronteras med sitt komplicerade förflutna.


Sista delen om Annika Bengtzon. Den måste jag ju bara ha!

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.På spaning efter farfar av Arto Paasilinna
Genre: Humor
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-06-01
Förlag: Brombergs

Från Bokus
Farfar Verneri Väisänen är på rymmen igen. Den här gången bestämmer sig farmor Letitia för att gubben ska hämtas hem av barnbarnet Aukusti. Sökandet väcker reslust hos Aukusti och han bestämmer sig istället för att följa med farfar ut i Europa. Det blir ett äventyr utan dess like och ingen av dem har bråttom hem igen.

Jag var inte jätteglad i den enda bok jag läst av Arto Paasilinna, men jag tänkte att han skulle få en chans till. Kanske med denna.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Los Peregrinos av Cecilia Samartin
Genre: Drama
Serie: Peregrino (3)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2015-06-15
Förlag: Bazar Förlag

Från Bokus
Jamilet och Senor Peregrino ligger på sjukhuset i Santiago de Compostela efter en dramatisk brand och ett mordförsök. På sjukhuset berättar Rosa, Jamilets mormor som hon så länge letat efter och Senor Peregrinos förlorade kärlek, legenden om den BLÅ ROSEN. Äntligen får vi veta sanningen om Jamilets vanprydande födelsemärke allt medan släktens magiska historia rullas upp.

Ska snart läsa första delen, del två står redan i hyllan. Då fattas bara denna.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Triffiderna av John Wyndham
Genre: Science fiction
Serie: -
Antal sidor: 280
Utgivningsdatum: 2015-06-25
Förlag: Styxx fantasy

Från Bokus
Först var triffiderna en sensation som beskrevs i alla tidningar – en växt som kunde röra sig självständigt och till och med tycktes ha en viss egen tankeförmåga. Inte mycket, i själva verket närmast jämförbar med en myras intelligens, men ändå...

Sedan visade det sig att triffiderna var oerhört värdefulla för utvinning av vissa ämnen. Väldiga triffidodlingar startades över hela världen och allmänhetens intresse för dem sjönk.

Ända tills det ohyggliga meteorregnet – kanske ett biologiskt vapen som utlösts av misstag – som gjorde nittio procent av alla människor blinda. Triffiderna bröt sig ur sina inhägnader och människorna fann sig plötsligt vara jagade på den värld som de alltid betraktat som sin.


Åh! En gammal sci-fi favorit! Måste ha!

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Vem var Alice? av T.R. Richmond
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-06-29
Förlag: Massolit förlag

Från Bokus
Alice Salmon hittas en vintermorgon i en sjö i Southampton. Jeremy Cooke, en professor på Alices universitet, är märkbart berörd av hennes död. Han bestämmer sig för att samla all information han kan hitta om Alice. Han pratar med alla i Alice närhet och läser allt hon har skrivit i sin dagbok, brev, bloggar, sms, mejl, tweets och artiklar.

Bit för bit pusslar han ihop bilden av Alice genom spåren hon har lämnat efter sig. Men hans motiv är dunkla och skälet till hans besatthet sträcker sig många år tillbaka.


Psykologisk thriller. 'Nuf said.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Jakten på Amos Decker av David Baldacci
Genre: Kriminalroman
Serie: Amos Decker (1)
Antal sidor: 450
Utgivningsdatum: 2015-06-10
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Amos Decker är en före detta fotbollsspelare som sadlat om till polis. Fotbollskarriären avslutades abrupt i hans första NFL-match i och med en brutal tackling av en motspelare. Han är fortfarande hemsökt av en bieffekt från hjärnskadan han ådrog sig vid olyckan: diagnosen hypertymesi - han minns allt som händer honom, inklusive saker han skulle föredra att glömma.

Idag är Amos Decker en bruten man. För drygt ett år sedan kom han hem sent en kväll och hittade sin fru, dotter och svåger bestialiskt mördade. Mördaren gick inte att hitta. Deckers tillvaro krossades, han begärde avsked från polisen och lät livet rasa ihop fullständigt. Efter en tid på gatan ryckte han upp sig och började ta småjobb som privatdeckare, dock utan att hitta någon mening i tillvaron.

Men så händer något. En man anmäler sig själv till polisen och erkänner brottet. Decker tar chansen att få veta vad som egentligen hände den där kvällen. Samtidigt skakas staden av en fruktansvärd massaker och Deckers gamla poliskolleger ber om hans hjälp. Men utredningen av massakern tar en märklig vändning och plötsligt inser Decker att någon är ute efter honom. Men vem? Och varför?


Baldacci har jag tänkt läsa mer av. Kanske ska passa på när han påbörjar en ny serie.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.

6 kommentarer:

 1. Många godbitar. Järnblod är nog den jag suktar mest efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den måste man ju bara ha :)

   Radera
 2. Jag blev väldigt nyfiken på Vem var Alice? :-) Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst låter den intressant? Psykologiska thrillers kan vara fantastiskt bra :)

   Radera
 3. Den där Vem är Alice? tror jag att jag såg i USA. Känns lockande! Sista delen om Annika.. hm... ska man ta upp den serien igen kanske... nje....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Alice-boken känns det som att jag vill ha. Och sista om Annika Bengtzon också, har jag följt henne i så många år så vill jag ha ett riktigt avslut :)

   Radera