fredag 31 augusti 2018

Julafton i augusti fortsätter

Med tanke på hur höstutgivningen ser ut så är det kanske inte så konstigt att det ramlar in en hel del intressanta böcker.

Luna Olympia av Ulrika Fjellborg är en bok som jag faktiskt tackade ja till när jag fick förfrågan från Oskar Källner på Fafner Förlag. Jag är inte människa att stå emot något som kallas rymdopera, där beskrivningen innehåller ord som klon och rymdstation och som sammanfattas med meningen Luna Olympia är en science fiction med snabbkäftade prisjägare, svampknarkande smugglare, ilskna cyborgs och enorma explosioner. Tack Oskar och Fafner Förlag!

Den andra kvinnan av Greer Hendricks och Sarah Pekkanen fick jag ögonen på när jag satte ihop inlägget om boksläpp i augusti. Den låter väldigt spännande. Tack till Modernista!

Bekännelsen av Jo Spain måste jag ha missat i bokfloden, men jag blev genast intresserad när jag såg att författaren är irländsk. Intresset minskade inte precis när jag läste vad den handlar om. Tack till Modernista!

Crimson Lake av Candice Fox fick jag också upp ögonen för när jag satte ihop augustiinlägget. Den låter precis som något för mig. Tack till Louise Bäckelin Förlag!

Även Ett frågetecken är ett halvt hjärta av Sofia Lundberg ingår i de där jag blev intresserad av i augusti. Jag har inte läst något av henne tidigare, men hennes förra bok råkade köpas i sommar. Tack till Forum!

Jag får väl erkänna att Agneta Sjödins böcker inte direkt har intresserat mig och jag har ingen koll på vad Drömdagboken handlar om. Den låter inte helt oäven, faktiskt. Och så handlar den ju tydligen om en kvinna i min egen ålder. Ja, den kanske blir läst ändå. Tack till HarperCollins!

Och så har vi då höstens mest efterlängtade bok. När jag hade varit på posten och hämtat fem av böckerna här ovanför så låg det ett litet paket på hallmattan när jag kom hem. Avsändaren fick mig att faktiskt ge ifrån mig ett litet tjut av glädje. Det fanns liksom bara en bok som var möjlig därifrån. Tredje delen i serien om Tilda Modigh, Sömnernas sömn av Elin Säfström. Tack till Gilla böcker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar