fredag 24 augusti 2018

Kommande böcker september 2018

Väldigt mycket intressant även i september. Inte direkt någon överraskning, det brukar ju vara så i bokmässemånaden. Några väldigt efterlängtade böcker kommer. Bland annat den som står sist i listan...

Din vän Forsete av Christina Erikson
Genre: Kriminalroman
Serie: Cornelia Lind (1)
Antal sidor: 395
Utgivningsdatum: 2018-09-04
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
En mördare som leker med polisen, som ständigt ligger steget före. En rad brutala kvinnomord får kommissarie Elias Svensson att vända sig till författaren Cornelia Lind för att förstå mördarens psyke. Cornelia har egna, personliga erfarenheter som kan komma till nytta, men som samtidigt försätter henne i livsfara. Under tiden rör sig en annan kraft i skuggorna. Någon som utger sig för att vara en vän.

Jag har inte läst något av henne tidigare, men visst är detta hon som hette Granbom förut? I så fall har jag nog något stående i hyllan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den mörka ängeln av Elly Griffiths
Genre: Kriminalroman
Serie: Ruth Galloway (10)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2018-09-05
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Ruth blir smickrad när hon kontaktas av den italienska arkeologen Angelo Morelli som hon tillbringade en natt med för länge sedan. Han behöver hjälp med att uttolka ett fynd av benrester i en liten bergsby nära Rom. Det var åratal sedan Ruth hade semester, så en vistelse i Italien kan hon inte tacka nej till.

Tillsammans med sin dotter reser Ruth till Castello degli Angeli, där det inte blir så rofyllt som hon hoppats på. I byn hittar hon en medeltida helgedom men också mörka hemligheter som leder tillbaka till krigsåren och motståndsrörelsen. Överraskande nog dyker dessutom hennes arbetspartner kommissarie Harry Nelson upp, vilket kommer väl till pass när ett mord sker. Vad är det Ruth är på spåren som någon i byn är beredd att mörda för att hålla hemligt?


Ojdå. Är det redan dags för en till? Jag ligger lite efter här.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Skuggorna ruva av Jonas Moström
Genre: Kriminalroman
Serie: Nathalie Svensson (5)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2018-09-06
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Det är den kallaste vintern på decennier och kylan slår hårt mot det lilla jämtländska samhället Svartviken. Byns uppskattade luciafirande står för dörren, men själva lucian, sextonåriga Ebba Lindgren, dyker inte upp till sin egen kröning. Hon lämnade hemmet för att gå de femhundra meterna till kyrkan, men kom aldrig fram.

Nya och gamla konflikter blossar upp när alla plötsligt misstänker alla. Efter fem dagar lägger polisen i Östersund ner sökandet efter Ebba. Dagen därpå hittas hennes lärare brutalt knivhuggen till döds i sitt kök.

När dagarna går utan att den lokala polisen närmar sig en lösning kallas Nathalie Svensson, Johan Axberg och de andra medlemmarna i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp in. Det blir en svår utredning där de snabbt inser att de måste nå in i byns innersta för att ha en chans att lösa fallen.


Jag vet inte riktigt hur det blir med den här serien, i alla fall ska jag nog försöka undvika att köpa fler delar innan jag har läst de jag redan har...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Outsidern av Stephen King
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 639
Utgivningsdatum: 2018-09-11
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Terry Maitland - även kallad Coach T - är något av en lokalkändis i Flint City. Alla känner den omtyckte basebolltränaren, som håller i stadens juniorlag och tränar ungarna i high school. Därför blir chocken extra stor när Terry blir arresterad inför publik och under stor dramatik vid en basebollmatch på den lokala arenan. Han anklagas för ett fasansfullt brott: sexuella övergrepp och mord på en elvaårig pojke.Ett dussin vittnen säger sig ha sett Terry tillsammans med pojken eller nära brottsplatsen samma kväll. Men själv svär Terry på att han befann sig någon helt annanstans. Polisens utredare Ralph Anderson och den ambitiösa distriktsåklagaren Bill Samuels är dock övertygade om att de fått tag på rätt man och vill se honom i elektriska stolen. I staden sprids lynchstämningen samtidigt som Terrys fru och barn gömmer sig i hemmet.Men det dyker upp märkliga inslag i utredningen som inte går att förklara, och Ralph Anderson tvingas till sin förfäran inse att historierna inte går ihop. Lika säkert som bevismaterialet mot Terry tycks vara, lika vattentätt är det alibi som basebolltränarens advokat presenterar. Kan en människa befinna sig på två olika platser samtidigt? När Ralph väl vågar ställa de rätta frågorna inser han att de krafter som satts i spel inte har någon naturlig förklaring - och att ondskan som ligger bakom det fruktansvärda mordet fortfarande är lös.

Kul att se att King är så i ropet nu att hans böcker översätts snabbt.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Eldslandet av Pascal Engman
Genre: Kriminalroman
Serie: Vanessa Frank (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-09-11
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
I Stockholm kidnappas rika män. Deras familjer pressas på pengar för att få dem fria.

Två barndomsvänner har förvandlats till hårda kriminella och kommer snart bli brickor i ett spel i en större och farligare värld.

I Chile pågår en professionellt organiserad organhandel. Man tvingas söka sig längre och längre bort för att hitta kroppar till denna verksamhet, som bedrivs i skuggan av Anderna och de gamla nazikolonierna.

Kriminalinspektör Vanessa Frank är avstängd från sin tjänst och under utredning. Hennes liv har vänts uppochner på senare tid. Men istället för att dra sig undan, kliver hon rakt in i händelsernas centrum.


Jag har ju inte läst hans förra bok, men jag har förstått att den var väldigt bra.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Hantverkaren av Sharon Bolton
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2018-09-15
Förlag: Modernista

Från Bokus
Helt avgörande för Florence Loveladys lysande karriär som polis, var när hon grep kistmakaren Larry Glassbrook. Det är nu trettio år sedan han dömdes för en serie barnamord, som ur våra värsta mardrömmar. Offren begravdes levande. Larry erkände morden; fallet var lika enkelt som det var spektakulärt. Nu är han död. Ändå har saker från det förflutna börjat upprepa sig på fasaväckande vis. Hade hon helt fel den där gången för många år sedan? Eller är någonting helt annat, ännu mörkare på spel?

Sharon Bolton. Hon är på min autobuy-lista.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen av Magnus Uggla
Genre: Memoar
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2018-09-17
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Magnus Uggla är en av Sveriges största artister. Det här är en memoarbok som tar sin utgångspunkt i hans beslut att göra en ADHD-utredning. Samtalen med psykologen tvingar honom att berätta och gå tillbaka till uppväxtåren, familjerelationerna och den tidiga önskan om att bli berömd, slå igenom som musikartist.

Det är en öppenhjärtig, drastisk och rapp berättelse om en ung man vars rastlöshet både sätter krokben för honom och ständigt driver honom framåt trots nya motgångar. Redan som barn har han ett stort behov av bekräftelse vilket han skildrar med stor insikt och humor.

Vi får följa honom från tidig barndom med ständiga flyttar och uppbrott, via de vilda glamåren och fram till skivdebuten, som inte blev den hyllade framgång han hade hoppats på. Men van vid motgångar ger Magnus Uggla aldrig upp och snart står han inför sitt stora genombrott.


Jag brukar inte gilla biografier och memoarer, men Magnus Uggla är ett undantag.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Pärlfarmen av Liza Marklund
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-09-18
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Det är tidigt 1990-tal. Unga Kiona lever med sina syskon och föräldrar på Manihiki i södra Stilla havet, en av världens mest isolerade atoller. Hon arbetar på familjens pärlfarm: fridyker, kontrollerar ostron och skördar svarta pärlor.

En morgon fastnar en stor segelbåt på revet. På däck ligger en svårt skadad man. Han är svensk och heter Erik.

Så börjar en hisnande historia som sträcker sig över ett halvt årtionde och fyra världsdelar. Den ställer frågor om människors sökande efter mening och sammanhang, priset för världsekonomin, och vad vi egentligen är beredda att göra för dem vi älskar.


Nytt från Liza Marklund alltså. Och ingen deckare efter vad jag har förstått.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Motiv X av Stefan Ahnhem
Genre: Kriminalroman
Serie: Fabian Risk (4)
Antal sidor: 500
Utgivningsdatum: 2018-09-19
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Fabian Risk vakar vid sin skottskadade dotter Matildas sida, som ligger i koma på Helsingsborgs lasarett, samtidigt som ett brutalt mord på en flyktingpojke från Syrien kastar in stadens kriminalpolis i en ny komplicerad utredning med rasistiska förtecken.

Men inget är så enkelt som det först verkar och när flera nya mord äger rum befinner sig Lilja, Klippan och de andra på Helsingborgspolisen snart i en allt mer pressad jakt på flera gärningsmän. Till slut tvingas Fabian tillbaka i tjänst trots att han helst hade velat ägna sig åt sin familj, och kriminalpolisens chef Astrid Tuvesson avbryter sin tolvstegsbehandling mot alkoholism trots att den bara har börjat, för att leda arbetet med de parallella utredningarna.

Samtidigt brottas Fabian med information som hans döde kollega Hugo Elvin lämnat efter sig och påbörjar en egen privat utredning som kan komma att förändra den sammansvetsade utredningsgruppen för all framtid.


Jag har de tre första delarna. Olästa. Hoppas de är bra.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Vild eld av Ann Cleeves
Genre: Kriminalroman
Serie: Shetlandskvartetten (8)
Antal sidor: 366
Utgivningsdatum: 2018-09-25
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Helena och Daniel Fleming flyttar med sina barn till den avlägset belägna orten Deltaness på Shetlandsöarna för att få en nystart. Sonen Christopher har autism och föräldrarna hoppas att en mindre skola ska ge honom bättre stöd än han fått på sin förra skola i London. Men familjen märker snart att alla i det lilla samhället inte är lika glada över deras ankomst. Någon skickar Helena små teckningar av en streckgubbe i en snara.Det visar sig att den tidigare ägaren av familjen Flemings nya hus begick självmord genom att hänga sig i ladan på gården. När Emma Shearer, barnflicka hos traktens läkare, hittas hängd i samma lada rubriceras dödsfallet som mord, inte självmord. Inom kort sprids skvallret om hennes förhållande med Daniel som en löpeld, och fallet hamnar på Jimmy Perez bord. Kommer Perez att lyckas hitta Emma Shearers mördare innan familjen Fleming har krossats för alltid?

Kvartetten som bara fortsatte...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Det som göms i snö av Carin Gerhardsen
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 390
Utgivningsdatum: 2018-09-25
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Ett otroget kärlekspar sätter sig i bilen för att hitta en avskild mötesplats. En ung, vilsen kvinna får oväntat lift av en främling. En man kör för fort på de snötäckta vägarna. Alla inblandade har passerat samma ravin. Men bara en har kört någon av vägen, bara en har lämnat någon att dö.

Från att inte ha känt till varandra knyts de samman av en eskalerande våldsspiral, och fastän ingen av dem känner till hela bilden är det ändå någon som vet tillräckligt för att berätta historien.


Så kul att se något nytt av Carin Gerhardsen!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Francesca av Lina Bengtsdotter
Genre: Kriminalroman
Serie: Charlie Lager (2)
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2018-09-26
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
När Francescas bäste vän Noah dör fastnar hon i missbruk och självskadebeteenden och tvingas avbryta sina studier vid den fina internatskolan. Hon förs av sina föräldrar till familjens lantställe, Gudhammars herrgård, för att vila upp sig. Ingen vill lyssna på Francescas misstankar om att Noahs död inte var ett självmord men Francesca är fast besluten att ta reda på vad som hände honom. Det ingen kan ana är hur långt hon är beredd att gå för att finna sanningen.

Tjugo år senare är kriminalinspektör Charlie Lager mitt uppe i en komplicerad utredning när hon får höra talas om tonårsflickan Francesca som försvunnit i Gullspångstrakten. Det är något i det olösta fallet som påverkar Charlie och hon börjar plågas av märkliga drömmar från sin egen barndom: hon går på en grusväg med sin mamma Betty på väg till Suckarnas dal och Tårarnas bäck. Vad betyder egentligen dessa drömmar och vad har de med Francesca att göra?

När barndomsvännen Susanne ber om hjälp för att reda upp sitt liv bestämmer sig Charlie för att resa tillbaka till Gullspång. Med sig bär hon mardrömmarna från barndomen och de obesvarade frågorna kring Francescas försvinnande. Men hon upptäcker snart att inte alla i bygden uppskattar hennes efterforskningar om det gamla fallet.


Har inte läst hennes förra bok, men jag har förstått att den är något i hästväg.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Kallbrand av Cilla Börjlind & Rolf Börjlind
Genre: Kriminalroman
Serie: Rönning & Stilton (5)
Antal sidor: 440
Utgivningsdatum: 2018-09-27
Förlag: Norstedts

Från Bokus
På Mekongfloden i Thailand glider den förre polisen och uteliggaren Tom Stilton fram i en primitiv kanot. I fickan har han ett foto på en okänd man och namnet på en försvunnen flodbåt. Han är på väg in i Gyllene triangeln, på jakt efter en mörk hemlighet - en resa som får honom att rannsaka sig själv och försöka försonas med ett brott han nyligen begått.

Samtidigt får Olivia Rönning ett specialuppdrag. En familj har sprängts ihjäl i sin bil, dådet har skakat om Sverige. En gärningsman grips och fälls. Men en dag kontaktas Olivia av den pensionerade kriminalkommissarien Mette Olsäter, som tror att det har begåtts ett skandalöst justitiemord och vill att Olivia ska ta upp utredningen igen. En utredning som leder henne in en värld av sexuella övergrepp och män som är beredda att göra allt för att bevara sin makt.


Ännu en serie jag ligger lite efter i, men jag har i alla fall läst första delen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bilder av henne av Karin Slaughter
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2018-09-21
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Andrea Cooper tror att hon vet allt om sin mamma Laura att hon alltid har bott i lilla Gullaway Island och levt ett stilla och lugnt liv. Men under en lördagseftermiddag vänds Andreas hela värld uppochner, när hon får se en helt annan sida av mamman. För innan Laura var Laura, var hon någon helt annan. I nästan trettio år har hon dolt sin verkliga identitet men nu har det förflutna hunnit i kapp henne, på ett våldsamt sätt, och Andrea måste göra allt för att ta reda på sanningen. Om hon misslyckas står båda deras liv på spel.

Karin Slaughter verkar vara väldigt produktiv.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Mordet på Sara Weiss av Dennis Karlsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Mareldstrilogin (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-09-21
Förlag: Hoi Förlag

Från Bokus
Kriminalkommissarie Vera Lind kallas till en gammal övergiven hamn i Göteborg där två sargade kvinnokroppar har hittats i vattnet. Det här är början på en skrämmande och mycket komplicerad polisutredning med flera mordoffer, och Vera Lind hamnar i ett läge som får henne att tvivla på allt hon trodde sig veta, och till slut går det inte att lita på någon.

Nej men, här kommer ju andra delen. Jag har väntat i många år nu.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Vittnet av Teresa Driscoll
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2018-09-27
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
På ett tåg till London underhåller sig Ella Longfield med att tjuvlyssna på två tonårstjejers harmlösa flirtande med några unga killar. Men när hon av samtalet förstår att killarna precis har blivit utsläppta från fängelset, och dessutom erbjuder sig att visa tjejerna runt i London, väcks modersinstinkten till liv. Ändå bestämmer hon sig för att inte ingripa. Och nästa morgon vaknar hon upp till nyheten att Anna Ballard, den ena av tjejerna på tåget, är spårlöst försvunnen.

Ett år senare plågas Ella fortfarande av skuldkänslor, men livet har ändå gått vidare i den lilla engelska kuststad där hon bor med sin familj. Om dagarna arbetar hon i sin blomsterbutik, men hon har ofta en känsla av att hon är förföljd. Och sedan kommer det första brevet Någon betraktar Ella. Och någon vet var Anna Ballard befinner sig. Men vem?


Den här låter spännande.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Midsommarbrud av Elisabeth Östnäs
Genre: Drama
Serie: Släkten (10)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2018-09-03
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Året är 1410. Ransta sätesgård börjar återhämta sig efter olycksdrabbade år och Karin vågar hoppas att hemmet ska bli vad det borde vara: bygdens främsta hästgård.

Men faderns pengakista skramlar tom och för att rädda gårdens framtid måste Karin gifta sig med bergsmannen Engelbrekt Engelbrektsson. Han inleder snart sitt segertåg över Sverige, som fortfarande är illa åtgånget efter pestens härjningar. Karin är inte förälskad i sin man, även om hon ser upp till honom. Kanske skulle hon kunna bli lycklig ändå? Om hon bara kan glömma den där midsommarnatten...


Tionde delen alltså. Jag har inte börjat läsa den än.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Midnattssol av Frida Skybäck
Genre: Drama
Serie: Systrarna Stiernfors (3)
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2018-09-17
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Våren är kommen till Rosenlunds herrgård och det råder ett fridfullt lugn. Men lyckan visar sig vara både skör och tillfällig. Ett oväntat besked från Cecilias make tvingar henne tillbaka till Apelgården, där ett tungt ansvar vilar. I Lund kämpar Elisabeth för ensamma mödrar och deras barn, som inte är välkomna till den nyöppnade barnstugan. Yngsta systern Amelie lever ett glamoröst liv som nygift med greve Carl Piper, men ett oväntat besök omkullkastar hennes bekväma tillvaro.

Vilken tajming. Jag har ju tänkt läsa andra delen i september.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Den oändliga familjen av Cilla Naumann
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 255
Utgivningsdatum: 2018-09-18
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
En nyinflyttad familj närmar sig ett obeskrivligt mörker. I ett fönster mitt emot: en liten flicka som för alltid kommer att förändras av det hon anar.

Jag har inte läst något av henne, men hon verkar vara omtyckt av många.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Vi som blommar sent av Louise Miller
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2018-09-20
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Nora Huckleberry är helt nöjd med sin tillvaro: att servera äppelcidermunkar och stekta ägg till stamkunderna på sin restaurang, Miss Guthries Diner. Visserligen är hon frånskild och har inte vågat söka kärleken på nytt, men livet går vidare och Nora har inga höga förväntningar.

Allt ställs på ända när Nora får veta att Peggy Johnson, stadens älskade tårtbagare, har dött och testamenterat hus och mark till Nora och hennes lillasyster Kit. Peggy var på väg att sälja marken till ett storföretag som vill bygga ett enormt köpcenter utanför Guthrie, och snart dyker deras representant, Elliot, upp på Noras diner, stilig och charmerande. Men är han äkta eller vill han bara lura systrarna?

Nora måste hitta sin egen väg, men hur ska hon agera när hennes handlingar kan få konsekvenser för familjerelationerna, kärleken och hela staden.


En bok för mig? Jag är definitivt en late bloomer.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Sömnernas sömn av Elin Säfström
Genre: Fantasy
Serie: Tilda Modigh (3)
Antal sidor: 288
Utgivningsdatum: 2018-09-04
Förlag: Gilla Böcker

Från Bokus
Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, älvor och andra väsen, men de flesta människor ser dem inte. Och det är Tildas jobb att se till att det fortsätter så. Men det är inte så lätt, när det är dags för tomteting, och stan svämmar över av berusade tomtar. En morgon hittas flera ihjälbitna getter på Skansen. Både Tilda och de trollfientliga tomtarna är övertygade om att det är ett troll som varit framme. Tomtar och troll ställs mot varandra och konflikten trappas upp, samtidigt som fler döda djur dyker upp, i oväntade konstellationer. Vem är det som dödar djuren och varför?


Månadens mest efterlängtade. Jajamän.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

8 kommentarer:

 1. Många bra här. Känner dock att jag nog måste läsa om alla Griffiths böcker. Ligger galet långt efter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också kommit lite efter där nu, men inte så farligt. Kanske två-tre böcker :)

   Radera
 2. Många intressanta böcker! Hade ingen aning om att Frida Skybäck kommer med en ny bok. Jag hart också halat efter med Elly Griffiths böcker..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog hört att den skulle vara på gång, men hade ingen aning om att det var nu :)

   Radera
 3. Åh, ytterligare en härlig månad. Jag väntar alltid med att läsa ditt inlägg till jag själv gjort mitt. Det är alltid kul sen hur vi har valt utan att ha blivit påverkad. Jag velade med Magnus Ugglas bok (jag som faktiskt gillar memoarer eller biografier ibland) men det var så många andra böcker så den kom inte med.

  Annars har jag valt bort flera av dina just för att jag har lite svårt för psykologiska thrillers. Tyvärr. Det kryper i hela kroppen när jag läser sådana. De biter lite för mycket :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Magnus Uggla är en av mina största favoriter och har så varit sedan 1977. Självklart måste jag läsa hans memoarer :)

   Psykologiska thrillers är det jag går igång på och den här hösten kommer det väldigt många sådana :)

   Radera
 4. En riktig deckarmånad. Oj så många nya det finns att längta efter 😍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid denna längtan efter nytt. Och hyllorna svämmar över :)

   Radera