fredag 30 juli 2021

Kommande böcker augusti 2021

Det blev ändå en del intressanta släpp i augusti. Inte så många måsten, men flera som jag nog skulle vilja ta en närmare titt på.

Johnny the Fucker av Magnus Uggla
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 265
Utgivningsdatum: 2021-08-26
Förlag: Norstedts

Från Bokus
"Upp som en hatad sol och ner som en ointressant pannkaka".

Året är 1978 och efter att äntligen ha slagit igenom stort, turnerat landet runt och blivit omsusad kändis befinner sig Uggla i nedförslöpa. Igen. Och när produktchefen på CBS föreslår att han ska ställa upp i Melodifestivalen är verkligen botten nådd.

Men när inga andra möjligheter finns i sikte, utom att köra gig på Ålandsbåten Jätten Finn, så bestämmer han sig trots allt för att ställa upp i Mello. I sista stund. Det blir en kamp mot klockan, mot konkurrenternas tjuvknep och idiotiska idéer från skivbolaget och andra halvfigurer i branschen. Mot alla odds verkar det ändå som det här kan bli det nya genombrottet. Fast sen går det ändå åt pipan.

Eller?


Magnus Uggla! Bland de favoriter som jag har haft längst tid. Ända sedan 1977. Så klart vill jag läsa hans bok. Inte en självbiografi, utan en nyckelroman.Ur förtärande eld av Paula Hawkins
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2021-08-31
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
När en ung man hittas brutalt mördad på en husbåt i London väcks frågor kring tre kvinnor som kände honom. Stökiga Laura som spenderade natten på båten var den som sist sågs i offrets hem. Carla är hans sorgedrabbade moster, som redan sörjer en annan familjemedlems plötsliga död. Miriam är den nyfikna grannen som uppenbart inte berättar allt hon vet för polisen.

Tre kvinnor med olika kopplingar till offret, tre kvinnor som av olika anledningar hyser agg och bär på sorg. Tre kvinnor, som vare sig de är medvetna om det eller inte, brinner inombords av längtan efter att få något tillbaka efter allt de fått utstå. Eller åtminstone kanske bli sedda och hörda.

Vad är de beredda att göra för slippa känslan som svider i bröstet, är hämnd det enda sättet att finna ro? Hur länge kan hemligheter ligga och pyra innan de flammar till eld? En enda gnista kan tända en förtärande eld.


Jodå, den Paula Hawkins som skrev Kvinnan på tåget. Det är den enda jag har läst av henne, men jag vill gärna läsa fler.Ett bröllop att minnas av Katie Fforde
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2021-08-03
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Tre kvinnor träffas av en slump på en tillställning i den idylliska byn Chippingford.

Beth bor i en lånad stuga i byn, har inget jobb och har därför lovat att organisera sin systers bröllop något hon är helt novis på.

Lindy är född och uppvuxen i Chippingford och lever ensam med sina små pojkar efter att deras pappa lämnat landet. Hennes passion är att sy, men när ska hon hinna det?


Rachel är nyinflyttad i ett hus hon inrett helt i vitt, på ett närmast tvångsmässigt sätt. Hon arbetar hemifrån som revisor, ett yrke som passar hennes behov av ordning och reda. Men något fattas ändå.

Tre kvinnor, som alla längtar efter en nystart i livet. De bestämmer sig för att gå samman och starta ett företag: de ska organisera budgetbröllop i vintagestil! Snabbare än de kunnat ana hamnar kompanjonerna i hetluften, med panikbröllop, problemlösning och egna romanser.


En författare som jag har varit väldigt nyfiken på, väldigt länge.Katthotellet vid kusten av Jessika Devert
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 334
Utgivningsdatum: 2021-08-03
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
När Jonna blir vräkt från sin drömlägenhet och dessutom inser att hennes förlupne före detta pojkvän lurat henne på pengar rasar världen ihop. Utan jobb eller någonstans att bo tar hon sina fyra älskade katter och åker till sin farfar i Bohuslän, som hon inte träffat på trettio år. Hon får flytta in i hans gästhus på Räkholmen och de börjar lite trevande lära känna varandra och sin gemensamma släkthistoria.

Ett steg i taget lär Jonna känna den lokala frisören, den snygge snickaren och de som bott på ön i hela sitt liv ? ett speciellt och lite svåråtkomligt folk. Att träffa någon ny kärlek är hon inte intresserad av, men när det visar sig att byns rikemansson älskar att dansa lika mycket som hon ? då vaknar något till liv i hennes hjärta. Kanske finns det chans till lite allt möjligt på Räkholmen?


Jag läste hennes förra bok nu i sommar och den var riktigt bra, så denna är självklar.Mördarens son av Joy Ellis
Genre: Kriminalroman
Serie: Jackman & Evans (1)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2021-08-12
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
En kvinna blir brutalt knivhuggen till döds i sitt exklusiva men avlägset belägna hem i Lincolnshire Fens myrmarker.

Kort efter upptäckten av den knivmördade kvinnan dyker en märklig man vid namn Daniel Kinder upp på den lokala polisstationen i Lincolnshire Fens och erkänner mordet. Men kriminalkommissarie Rowan Jackman och inspektör Marie Evans är skeptiska, de har svårt att tro att den lite udda unge mannen är skyldig. Daniel minns inget från de första fem åren av sitt liv, han är adopterad och besatt av att ta reda på vem hans biologiska mor egentligen var. Hans erkännande går inte att verifiera, och polisen blir tvungen att släppa honom.

Inom loppet av några dagar följer flera mord i området - och Daniel Kinder är spårlöst försvunnen. Vem är han egentligen och finns det några kopplingar mellan mordet i den fina villan och det brutala mordet på ett landbrukarpar som skedde i trakten för mer än tjugo år sedan?


En helt okänd författare för mig, som tydligen har skrivit mängder av böcker.Odjur av Donna Leon
Genre: Kriminalroman
Serie: Guido Brunetti (21)
Antal sidor: 270
Utgivningsdatum: 2021-08-18
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
En svårlöst mordgåta leder kommissarie Brunetti bort från välkända Venedig, till dunkla och farliga omgivningar. En illa åtgången kropp hittas flytande i en av Venedigs kanaler. Allt tyder på att mannen mördats men ingen vet vem han är. Ansiktet är vanställt, id-handlingar saknas och ingen i trakten har rapporterats försvunnen. Trots det har Brunetti en vag känsla av att mannen är bekant. Obduktionen visar att mordoffret led av en ovanlig sjukdom och utredningen för polisen till ett slakthus på fastlandet. Brunetti finner sig i en ljusskygg värld präglad av utpressning och korruption, och den är allt annat än ofarlig att beträda ...

Del 21 alltså... Den släpptes 2012, men blir tydligen översatt först nu. Det finns, hittills, 30 delar i serien. Jag har läst den första.Början på något nytt av Jenny Fagerlund
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 334
Utgivningsdatum: 2021-08-19
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Johanna har precis flyttat med sin familj till Båstad. Här ska hon få tid att förverkliga sig själv, och skriva den stora romanen hon alltid har drömt om. Men flytten blir inte alls som hon har tänkt sig. Snarare börjar hon fundera på om allt inte är ett enda stort misstag.

Medan vännerna skaffar barn och stadgar sig satsar Alex på en karriär som influencer och trivs bra med det. Efter ett uppslitande otrohetsdrama flyr hon till familjens sommarstuga.

Väl där inser hon hur ensam hon egentligen är. Trots att hon har trehundratusen följare på Instagram har hon ändå ingen att vända sig till när livet faller samman.

Efter fyrtio år som flygvärdinna har Mona motvilligt gått i pension. Det som borde vara en fantastiskt härlig tid är helt tvärtom. Honvet inte vad hon ska göra med all tid som hon plötsligt fått över. Vem är hon nu? Och hur ska hon hantera sorgen hon bär på när hon inte längre har ett jobb att gå till?

Av en slump möts de tre kvinnorna och ställer upp i en tävling tillsammans. Det som från början kunde ha slutat vid ett flyktigt möte blir istället början på något nytt.


Ännu en författare som jag är nyfiken på.Nya tider på Flanagans av Åsa Hellberg
Genre: Feelgood
Serie: Flanagans (3)
Antal sidor: 327
Utgivningsdatum: 2021-08-25
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Frankie älskar att driva hotell. Det gör inget att hennes syster, skådespelerskan Billie, fokuserar på filmkarriären och är långt borta. Om bara Frankie har sin familj och teamet på Flanagans vid sin sida kan hon utföra mirakel. Men när hennes äktenskap spricker öppnas dörren till något Frankie har begravt djupt inom sig. Livet kraschar och det blir plötsligt tydligt att hon inte längre klarar sig på egen hand.

För Billie kommer ropet på hjälp olägligt. Hon har precis landat filmrollen som alla stjärnor och konkurrenter vill ha, har flyttat till New York och är vilt förälskad. Världen ligger öppen för henne. Men hur säger man nej till en älskad syster?


Jag har bara läst hennes serie om Sonja, men jag vill läsa fler.Överlevaren av Bethany Clift
Genre: Science fiction
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2021-08-25
Förlag: Modernista

Från Bokus
Det är december 2023 och världen som vi känner den är över. Hela mänskligheten har utplånats av ett virus: 6DM, Six Days Maximum - den längsta tid en människa har på sig innan kroppen har hunnit förstöra sig själv.

Men en kvinna i London har på något sätt ändå överlevt. En kvinna som tillbringat hela sitt liv med att kompromissa med vad hon velat, som dolt vad hon känt och desperat försökt passa in. En kvinna som är fullkomligt oförberedd på att konfrontera en framtid på egen hand.

Med en golden retriever som enda sällskap tvingas hon nu ta sig fram genom brinnande städer, navigera bland lik och råttor, på en slutgiltig resa för att bekräfta att hon verkligen är den enda överlevaren.

Samtidigt brottas hon med sig själv och sina minnen. För vem är hon nu? När hon inte längre har någon annan att leva för? När hon bokstavligen är ensam kvar.


Kanske är det för tidigt, men lockar gör den.Dödsboet av Peter May
Genre: Kriminalroman
Serie: Enzo Mcleod (4)
Antal sidor: 288
Utgivningsdatum: 2021-08-27
Förlag: Modernista

Från Bokus
Ett löfte avgett till en döende man leder kriminalteknikern Enzo Macleod till den lilla ön Ile de Groix utanför Bretagnes kust, och till det arbetsrum som den mördade mannens arvtagare hållit bevarat i nästan tjugo år. Mannen har lämnat en rad ledtrådar efter sig, avsedda att röja mördarens identitet för hans son, men ironiskt nog dog sonen före fadern. När Enzo påbörjar sina efterforskningar på Ile de Groix tvingas han omedelbart konfrontera den fientliga inställningen hos öns invånare, som inte är det minsta sugna på att återigen behöva se det ökända mordet på nyheterna.

En attraktiv änka, en man åtalad men senare friad för mordet, en brottsplats fastfrusen i tiden, ett farligt helveteshål vid öns klippor och en samling förbryllande meddelanden - tillsammans utgör de pusselbitar i ett av Enzos svåraste fall.


Jag har bara läst första delen i den här serien och trots att jag gillat allt (annat) av Peter May så är jag lite tveksam till om jag vill fortsätta med just denna.Det trettonde fallet av Åke Edwardson
Genre: Kriminalroman
Serie: Erik Winter (13)
Antal sidor: 396
Utgivningsdatum: 2021-08-13
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Kriminalkommissarie Erik Winter har varit hos familjen i Marbella. På planet hem lägger han märke till ett tyst par. I Sverige hamnar han i bilen efter dem. Plötsligt gör parets bil en våldsam gir och kör med fruktansvärd kraft in i klippväggen. Kvinnan i bilen heter Sara Brendner. Samma Sara Brendner blev trettio år tidigare vittne till det våldsamma mordet på hennes pappa, ett mord som aldrig klarades upp.

Egentligen så är jag less på att det kommer nya böcker i serier som påstods vara avslutade. Det är andra gången det händer bara i den här serien. Men läsa den måste jag ju.Debutanten av Christina Erikson
Genre: Kriminalroman
Serie: Forsete (4)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2021-08-17
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Författaren Sandra Thulin har tagit sitt liv. Hon lämnar en förkrossad make och två små barn efter sig. När Sandras pappa kontaktar kommissarie Elias Svensson och ber honom undersöka självmordet öppnas fallet på nytt. Elias och Cornelia Lind börjar gräva i Sandras bakgrund och konstaterar snabbt att den fasad familjen Thulin visade upp dolde en sårigare verklighet. Men poliserna får inte bara information om Sandra och hennes familj, komprometterande uppgifter om Sandras pappa ställer utredningen på ända.

Var Sandras död ett tragiskt självmord? Och vem berättar egentligen sanningen?


Det här är en serie jag är nyfiken på. Har inte läst något alls av henne, men vill väldigt gärna.Polcirkeln av Liza Marklund
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2021-08-19
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Fem tonårsflickor i den lilla staden Stenträsk i Norrbotten träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur. En av dem försvinner spårlöst sommaren 1980. Fyrtio år senare hittas hon, mördad.

Julen 2020 återförenas de fyra kvinnorna i bokcirkeln, som de kallade för Polcirkeln, för första gången efter kamratens försvinnande. Det står snart klart att något i flickornas relationer utlöste det våldsamma brottet. Frågan är vad, och vad som drev dem då och vilka konsekvenser det fick.


Denna vill jag läsa!Herre på täppan av Christina Olséni & Micke Hansen
Genre: Kriminalroman
Serie: Ester Karlsson med K (4)
Antal sidor: 328
Utgivningsdatum: 2021-08-26
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Arne och Barbro har blivit med kolonistuga, och Ester och hennes kakadua Roland tillbringar motvilligt sensommaren i det spartanska huset. Arne går i taket av svartsjuka när det visar sig att en av kolonigrannarna, Hjalmar von Ridderhusen, en distingerad herre med dyra vanor, var Barbros första kärlek. När sedan Hjalmar hittas död pekas Arne genast ut som huvudmisstänkt. Men det slutar inte där. När ytterligare en av koloni ägarna går döden till mötes dras även Roland in i ut redningen då kriminalkommissarie Bertilsson misstänker att kakaduan blivit vittne till mord. Men hur får man ett fjäderfä, som bara kan ordet kaka, att börja prata?

För att fria Arne från polisens misstankar drar Ester igång sin egen mordutredning. Med ett påklistrat leende och hembakta vaniljdrömmar snokar hon runt bland stugorna och får koloniägarna att lätta sina hjärtan och bekänna sina synder.


Pusseldeckare med humor. Så klart jag blir nyfiken.

10 kommentarer:

 1. Ja, jösses så många böcker det kommer. Jag har en lång lista för hösten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar vara många som har haft tid att skriva den senaste tiden... För mig blir det oftast överraskningar när jag går igenom boksläppen, men jag har två självklara måsten framåt hösten 😁

   Radera
 2. Peter May och Liza Marklund kommer att hamna i min bokhylla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite osäker på om de kommer att hamna i hyllan, men förmodligen kommer jag att läsa dem 🙂

   Radera
 3. Jag känner igen nästa alla :). Magnus Uggla var jag nära att ta men jag läste hans bloggbok för några år sen och avvaktar lite med den här. Sen känns det som att jag måste ta itu med Forsete-serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju så klart Magnus Ugglas bloggbok, men jag har bara bläddrat i den. Däremot läste jag hans blogg när han hade den 🙂 Även hans förra bok har jag, men inte heller den har jag läst. Och Forsete-serien ja, den vill jag hemskt gärna börja läsa.

   Radera
  2. Det är den där förbaskade tiden som vanligt som gör att vi inte hinner med :).

   Radera
  3. Förstår inte varför det är så ont om tid.

   Radera
 4. Överlevaren och Polcirkeln vill jag läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, speciellt Liza Marklunds bok är jag nyfiken på.

   Radera