fredag 8 oktober 2021

Äntligen har jag gjort slag i saken

Min målsättning i år har ju varit (och är fortfarande) att inte skaffa så många nya böcker. Samtidigt så finns det ju de där som har lockat och pockat, en del väldigt, väldigt länge. Så nu köpte jag dem. En annan grej jag äntligen gjorde var att vara med på en bokträff, ordnad av @boktraffiskane som drivs av @stinas_boksida och @anettes_lilla_bibliotek

Länge har jag varit nyfiken på Christoffer Holsts serie om Cilla Storm. Ända sedan den första boken kom (det känns längre sedan än tre år...) och till slut så gav jag upp. Alla fyra inhandlades på ett bräde, men som e-böcker, så de kommer inte att ta någon fysisk plats i hyllan. Äntligen är Söta, röda sommardrömmar, Blå, blå höstvågor, Kalla, vita vinternätter och Gröna, sköna vårvindar mina. Jag tänker mig att dessa ska läsas under rätt årstid, vilket betyder att jag vackert får vänta till nästa sommar innan det är dags.

Ungefär i samma veva så insåg jag att det har släppts på tok för många måste-ha-böcker den senaste månaden eller så. Alldeles för många att önska sig i julklapp... alltså var jag ju tvungen att köpa dem själv. Det trettonde fallet av Åke Edwardson är nu den trettonde delen i serien som skulle ha tio delar. Fädernas missgärningar av Åsa Larsson har jag väntat på i nästan tio år nu. Polcirkeln av Liza Marklund kände jag att jag bara måste ha. Johnny the Fucker av Magnus Uggla är självklar, eftersom jag har haft Magnus Uggla som en stor favorit ända sedan 1977.

På bokträffen var det, bland annat, utlottning och då vann jag 100 år med Lenni och Margot av Marianne Cronin. Den låter faktiskt som att den kan vara intressant.

Ett bokbytesbord hade ordnat på bokträffen också. Man fick lägga dit två och ta med sig två. Där fanns två titlar jag var nyfiken på. Tyvärr var det någon annan som valde den andra boken jag var intresserad av så det blev bara Jamåhonleva av Anders Roslund för mig.

Även en goodiebag blev det. Den innehöll Sömmerskans gåva av Fiona Valpy och Emmas nya liv av Anna Alemo. Den förra är jag ganska säker på att jag har sett i mitt flöde. Den senare kan inte påstå att jag kände till förut, men Anna Alemo var en av författarna som var på bokträffen och hon gjorde mig faktiskt nyfiken på den.

2 kommentarer:

  1. Vad härligt med bokträff! Holsts böcker är väldigt lättlästa, imponerande om du kan hålla och bara läsa när de utspelar sig :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var riktigt trevligt att träffa andra människor igen 😁 Planen är ju att Holsts böcker ska läsas vid rätt årstid, men vi får väl se om det blir så.

      Radera