fredag 1 oktober 2021

Månadsbokslut september 2021

Antal lästa böcker i september 2021: 8

58. Henrys hemlighet av Kristina Ohlsson
59. Brännmärkt av Lizette Edfeldt
60. Det ondas väsen av Louise Penny
61. Nattsångaren av Johanna Mo
62. Perfect day av Torbjörn Löwendahl
63. Så putsas en skitstövel av Maria Steen
64. När alla klockar stannat av Ninni Schulman
65. 13 svarta sagor

Antal lästa sidor: 3029
Genomsnitt/dag: 100
Genomsnitt/bok: 378

Snittbetyg: 3,5
Ingående i serie: 7
Påbörjade serier: 3
Avslutade serier (läst senast utgivna/översatta): 3

Drama: 0
Feelgood: 1
Humor: 0
Kriminalroman: 3
Romance: 0
Science fiction: 2
Skräck: 1
Thriller: 1

Boktolvan: 1 (9/12)
Finish that series: 2 (14/18)
Hyllvärmare: 3 (35/36)
Vi möts igen: 0 (4/6)

Kvinnor: 6
Män: 1
Duo: 1

Originalspråk (svenska): 7
Originalspråk (engelska): 0
Författare jag inte läst tidigare: 7
Biblioteksböcker/e-lib: 0
Streamingtjänst: 2

Ljudböcker: 0
Recensionsexemplar: 2

Antal nykomna böcker: 7
Antal bortskänkta böcker: 23

Månadens bästa: Det ondas väsen av Louise Penny
Månadens överraskning: Brännmärkt av Lizette Edfeldt
Månadens besvikelse: Så putsas en skitstövel av Maria Steen
Månadens roligaste: Så putsas en skitstövel av Maria Steen
Månadens mysigaste: -
Månadens otäckaste: 13 svarta sagor

Kommentar:
Min känsla av att läsningen gick i en rasande takt i september visar sig vara helt rätt. Jag är nästan tillbaka till det som var normalt förut. Underligt nog så kan det ha berott på att jag hade semester, då jag alltid brukar läsa mindre än vanligt. Men... inget är ju som vanligt längre och semestern var av den otroligt avkopplande sorten så det blev massor läst. Betygssnittet är ju inte lysande, men tre fyror hjälper upp medlet.

Man skulle kunna säga att set blev seriebonanza, med otroliga sju böcker som ingår i olika serier. Två av dem (Shulman, Ohlsson) ingår i min Finish That Series-utmaning och båda var senaste utgivna delen. I Schulmans fall är det till och med med betoning på var för där har det kommit ytterligare en del, men den ingick inte i min utmaning. Ytterligare en bok (Löwendahl) är den senast utgivna. Tre (Edfeldt, Mo, Steen) är även första delen i sina respektive serier. En av dessa (Edfeldt) ingår också i min Boktolva. Endast tre av böckerna var hyllvärmare och endast två är recensionsexemplar. Två böcker läste jag också via en streamingtjänst. Jag är fortfarande i fas i alla utmaningar.

Vi hade inget "riktigt" kalas, men när min mamma och syster hälsade på så passade vi på att bjuda in även sambons mamma och några till. Då minskade högen med böcker att ge bort drastiskt. De fick med sig 23 stycken... Eftersom jag kände mig helt osannolikt duktig, som gett bort så många böcker, så tyckte jag att jag var värd att köpa några nya också. Totalt blev det elva nya böcker som flyttade in. Åtta köpte jag själv, fyra av dem är e-böcker så de tar i alla fall ingen fysisk plats i hyllan. Tre recensionsexemplar ramlade det in också, samtliga överraskningar.

Om månadens bästa: Det var väldigt jämnt mellan Det ondas väsen och När alla klockor stannat, men den förra vann på poäng.
Om månadens överraskning: Jag hade nog egentligen inga förväntningar på Brännmärkt och jag blev positivt överraskad.
Om månadens besvikelse: Så putsas en skitstövel var lite för mycket buskis för mig. Förmodligen hjälpte det inte heller att det saknades en hel del text i e-boken.
Om månadens roligaste: Mellan buskisinslagen i Så putsas en skitstövel så fanns det även humor som tilltalade mig.
Om månadens mysigaste: Nej, det var nog inget mysigt alls här. Inte ens Three Pines var mysigt.
Om månadens otäckaste: Förmodligen var jag inte upplagd för otäckheter, för jag tyckte inget var speciellt läskigt. 13 svarta sagor var ändå obehagligt mörka.

4 kommentarer:

 1. Åtta böcker i september - precis som jag. Och tre av dina septemberböcker har jag läst (fast tidigare). Louise Pennys nya kommer ut idag och den ska jag givetvis inhandla snart. Ninni Schulman och Kristina Ohlsson är också favoriter som trängs i mina bokhyllor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett bra tag sedan jag läste så mycket, men jag hade ju en bra semester 🙂 Jag har inte skaffat den nya Ninni Schulman än, där väntar jag på pocketen och den nya Louise Penny ska jag önska mig i julklapp.

   Radera
 2. Louise Penny är pålitlig! För mig blev det inte lika mycket läst i september

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag börjar nästan känna mig lite bortskämd när det kommer till Louise Penny. Kan hon verkligen hålla den här nivån? Om jag inte hade haft semester, som var mer av slapparsorten än upptäckarsorten, så hade det inte blivit speciellt mycket läst här heller.

   Radera