fredag 22 oktober 2021

Autumn Book Tag

För ovanlighetens skull så har jag hittat denna hos Lotten och ja, den passar väl nu...

What is your favorite thing about autumn?
Den är svår... första tanken är ju så klart de där dagarna med den höga, friska luften och hur vackra träden blir, men så tänker jag också på att det inte längre finns så mycket flugor, getingar, åska och annat störande.

What book reminds you of your school days?
Det får nog bli mitt "uppror" från högstadiet... Det började med att vi skulle välja en bok att läsa och sedan skriva om den och jag ville välja Utvandrarna. Läraren, som inte alls kände mig (hon var vikarie) tyckte att det kanske inte var en bra bok eftersom jag kanske inte skulle hinna läsa ut den. Jag blev oerhört sårad och arg (nästan lite kränkt) och läste alla fyra. Jag vet fortfarande inte om hon trodde på att jag faktiskt hade läst dem.

What cover reminds you of autumn?
Omslaget på En sannolik historia av Karin Alvtegen ger mig höstkänslor.
What is your favorite horror or Halloween story?
Favoritskräck när det gäller bok? Jösses... det finns ju så många. Bara bland böckerna jag äger så finns det femton fullpoängare. Hur väljer jag en av dem? Bara för att överraska så väljer jag ingen King, utan jag tar något nyare och det blir två. Cia Sigesgårds Inga kelgrisar, inga styvbarn fick till och med mig, en härdad skräckläsare, att må lite illa. Och så har vi ju Mats Strandbergs Färjan, en helt magnifik berättelse om vad som skulle kunna hända på en Finlandsfärja.

What is your favorite horror or Halloween film?
Ja, det har ju blivit en del av den sorten också... Jag får nog välja The Others här. Den har jag till och med sett flera gånger.

What fall book release are you looking forward to?
Oj, här är det också många, men flera av dem har redan släppts så jag kan ju inte längre påstå att jag ser fram emot releasen. Den här gången får det bli en King, Billy Summers släpps i november.

What autumn movie release are you anticipating?
Jag har nog ingen koll på kommande filmer, eller de jag väntar på kommer inte förrän nästa år så de platsar inte här. En film jag inte visste skulle komma, men som jag upptäckte när jag letade efter filmsläpp är Ghostbusters: Afterlife och alltså nu ser fram emot.

What are the three books you plan to read this autumn?
Jag vet inte riktigt om jag kommer att läsa två av dessa, det händer ju ganska sällan att jag läser nya böcker, men Regissören av M W Craven hoppas jag ska dyka upp här i dagarna och då läser jag den. De två som jag skulle vilja läsa, men kanske inte gör är Fädernas missgärningar av Åsa Larsson och Johnny the Fucker av Magnus Uggla. Kanske läser jag dem. Kanske inte.

4 kommentarer:

 1. Jag fnissar lite när jag läser om ditt uppror :-)
  Cia Sigesgård har vi gemensamt, det är ju faktiskt skräck jag gillar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är ungefär hur vild jag var i tonåren 😁

   Det finns ju genrer som jag har svårt för, men jag har nog insett att det egentligen inte är genren (oftast), utan det beror på hur det utförs.

   Radera
 2. Haha vilket underbart uppror! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns det fortfarande så väldigt tydligt så jag gissar att jag måste ha varit riktigt stött 🙂

   Radera