tisdag 26 oktober 2021

Tisdagstrion: Halloween

Tisdag igen. Då är det som vanligt dags för Tisdagstrion som sköts av Ugglan & Boken.

Veckans tema: Halloween.

Halloween är något jag inte firar. Det hindrar ju inte att jag är med på temat i tisdagstrion. Jag sökte helt enkelt efter Halloween i mitt bokprogram och se där, jag hade exakt tre böcker med ordet i beskrivningen. Lite underligt känns det att min ambition att ha med en King-bok i varje trio misslyckas just under det här temat...

1. Bron av Stephen Booth är den fjortonde delen i serien om Ben Cooper och Diane Fry, poliserna i Peak District. Efter ett stökigt Halloween-firande hittas ett lik under Corpse Bridge. Passande nog.

2. Känslan av död av Elly Griffiths är den fjärde delen i serien om arkeologen Ruth Galloway. På Halloween-kvällen har ett museum ordnat ett evenemang. En handfull utvalda ska få vara med när en medeltida kista öppnas. När Ruth kommer dit, i god tid, så hittar hon intendenten mördad bredvid kistan.

3. Tricks av Ed McBain är 40:e (jodå, så är det) delen om 87th precinct. Utspelar sig också under Halloween. Jag har läst den, men det var väldigt längesedan så jag minns egentligen inget av den. Bara att jag inte var speciellt förtjust i den.

34 kommentarer:

 1. Ed McBain, det var ett namn jag inte hört på en tid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte jag heller. Hans böcker har inte passat mig alls.

   Radera
 2. Nä nu jäklar! Den där boken av Elly Griffiths står ju på min bokvagn och väntar. Jag tror att jag till och med har haft med den i hett i hyllan. Men den tänkte jag inte alls på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lite svårt att tänka på böcker som man inte har läst än 🙂

   Radera
 3. kanske en aning för läskiga för mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag inte. Detta är ju deckare.

   Radera
 4. Har inte läst någon av dem, tack för tipsen!

  SvaraRadera
 5. Så roligt att det finns någon mer än jag som är bestämd motståndare till att fira Halloween.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glädjande nog så verkar firandet minska. Du och jag får hoppas på det 😉

   Radera
 6. Jaså det finns en Ed McBain i Halloween-miljö? Den finns antagligen i vår hylla. Maken har en dryg hyllmeter McBain ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gett bort alla mina Ed McBain, de var inte riktigt för mig.

   Radera
 7. Nej men Ed McBain! Det var en throwback som heter duga. Jag plöjde den serien i sommarstugan i fjortonårsåldern, vet inte om jag skulle våga mig på dem idag. Minns dem som rätt sexistiska machoidiotböcker, det hade jag mycket mer tolerans för dåförtiden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det kan vara anledningen till att de inte passade mig; jag läste dem helt enkelt när jag var för gammal. Alla jag hade har förpassats vidare och jag kommer förmodligen inte att läsa något mer av honom.

   Radera
 8. firar inte heller halloween. men jag har läst Black Dog av Stephen Booth och Känslan av död av Elly Griffiths också. McBain läste jag för så länge sedan att jag inte minns något av hans böcker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns inte heller något av de böcker jag läst av McBain, bara det att jag inte gillade dem.

   Radera
 9. Det var inget dåligt facit! Jag provade att söka på Halloween på min egen blogg, kom inte upp en enda bok ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade en väldigt tur där, tycker jag. Hur jag skulle ha löst det annars vet jag inte. Förmodligen med ordinära skräckböcker 😁

   Radera
 10. Känslan av död har jag läst men inte de andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är i alla fall den bästa av dem 🙂

   Radera
 11. Inga böcker jag har läst. Ed McBain har jag sett mycket inne på Myrorna - brukar stå långa rader med hans böcker i hyllorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om jag ska vara på det viset så förstår jag varför det finns så många på Myrorna 😁

   Radera
 12. Vad kul att du har med böcker som till och med utspelar sig under Halloween!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kändes som en bra lösning, eftersom jag ju hittade tre böcker som gjorde det 🙂

   Radera
 13. Svar
  1. De är så bra, böckerna om Ruth 🙂

   Radera
 14. Så skickligt att få in själva högtiden (eller vad det nu ska kallas?) i alla tre! Griffiths bok lockar. Tur att böckerna kan läsas fristående. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev det enklaste alternativet för mig 🙂 Ja... om du frågar mig så kan inte böckerna om Ruth läsas fristående... 😉

   Radera
 15. Ed McBain känns som en författare som man läser en gång och sedan inte går tillbaka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag har läst tre av hans böcker och jag minns inte någon av dem. Inte ens på den tiden när jag läste dem gillade jag dem.

   Radera
  2. Imponerande att läsa tre ändå. Jag har läst en. Jag förstår inte att det finns så många böcker. Brukar finnas en hel del på Röda Korset här hemma.

   Radera
  3. Jag vet inte vilka som faktiskt läser McBain, men de måste ju finnas. Det är fyra jag har läst av honom, såg jag. Samtliga före 1991, men hur mycket innan vet jag inte.

   Radera