fredag 30 december 2022

Årets julklappsskörd

Som vanligt, skulle man nog kunna säga, så önskade jag mig bara böcker i julklapp i år. Tomten gjorde ett riktigt bra jobb och kom med samtliga böcker på listan förutom två. Detta torde också vara de sista nya böckerna som kommer hem till mig under 2022. Om jag inte skulle hitta någon i dag eller i morgon, men det har jag lite svårt att tro.

Det låsta rummet av Elly Griffiths är ett måste i min bokhylla och det är ju så klart även En saga av Stephen King. Allt av John Ajvide Lindqvist måste hamna i hyllan och det gäller ju Skriften i vattnet också, som tydligen var menad att bli en del i Milleniumserien. Det var ju en evig tur, för mig, att den inte blev det. Gökungen av Camilla Läckberg är elfte delen i Fjällbackaserien. En del som har dröjt i över fem år. Jag ligger efter i min läsning av Anders de la Mottes böcker, men det hindrar inte Bortbytaren från att hamna på min önskelista. Håkan Nesser är ännu en författare som jag vill ha allt av och En främling knackar på min dörr är den senaste. Hus av glas av Louise Penny är trettonde delen i den bästa serie jag någonsin har läst. Stuart Turton imponerade så på mig med sin förra bok att jag bara var tvungen att ha även Djävulen och det mörka vattnet.

10 kommentarer:

 1. Där har du många bra lässtunder som väntar. Jag älskade Kings saga och har läst ytterligare några i högen och gillat mycket. Sen måste jag nog ge Penny en chans till känner jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju vara så att Penny inte passar riktigt alla och det kan hända att jag inte var helt såld efter första boken. Men de där människorna växer liksom på en 🙂

   Radera
 2. Ovanligt lite överlapp. Jag har läst Hus av glas och Gökungen hoppas jag flyttar hem till mig på födelsedagen istället för jul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du behöver ju inte vänta så länge på födelsedagspresenter 🙂

   Radera
 3. De mörka ryggarna indikerar vad du mest läser för genre :-). Det ser i alla fall väldigt trevligt ut och jag ser fram emot att höra om vad du tycker om bland annat Ajvides bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt aldrig tänkt på att det oftast är mörka ryggar på de genrer jag läser, men det kanske är därför som jag inte tycker att färgordning i hyllan är någon bra idé 😁

   Radera
  2. Haha, ja det är kanske därför. Min känsla är att deckare kan ha alla färger. Men är ryggen svart så är det oftast någon form av spänningsroman och ofta åt det obehagliga hållet. Jag tror inte det finns många feelgood med svarta ryggar :-D.

   Radera
  3. Det finns ju så många olika sorters deckare så det är inte orimligt att anta att de kan ha olika färger på ryggarna. Men om jag tittar på King-avdelningen i hyllan så är de flesta svarta. Dock finns det både röda, blå och vita 🙂 En feelgood med svart rygg tror jag nog inte att jag någonsin har sett.

   Radera