söndag 4 december 2022

Smakebit på søndag: Råttjakten

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

I dag ska vi faktiskt åka och äta julbord på Sankt Markus vinkällare i Malmö. Innan pandemin så var det nog det nästbästa man kunde hitta i Skåne. Nu har jag sett en del negativa recensioner, men vi får väl hoppas på det bästa. Sill och lax, som jag äter mest av, brukar man ändå inte kunna förstöra speciellt mycket.

Lite läsning hoppas jag hinna med också, kanske på bussen till och från Malmö. I alla fall så har jag börjat läsa fjärde delen i serien om Washington Poe och Tilly Bradshaw, Råttjakten av M W Craven. De första tre böckerna har varit riktigt bra så jag ser fram emot den här.

Min smakebit är från början av boken:
Mannen i Sean Connery-mask vände sig till mannen i Daniel Craig-mask och sa: "Apan Bertrand och katten Raton satt framför brasan i den öppna spisen och kollade på kastanjerna som rostades över glöden."
    För att få uppmärksamhet dög det lika bra som något annat.
    "Okej", sa Daniel Craig.
    Männen med George Lazenby- och Timothy Dalton-maskerna avbröt vad de höll på med för att lyssna . Pierce Brosnan, som hade på sig hörlurar och vars laptop spottade fram komplicerade instruktioner, var blind och döv för allt annat än dörren till valvet med kombinationslåset av märket Diebold som de hade framför sig. Roger Moore väntade utanför i skåpbilen.
    "Bertrand försökte få undan de glödande kolen men var rädd att bränna handen", fortsatte Sean Connery. "Men han ville gärna ha kastanjerna och orkade inte vänta på att brasan skulle brinna ut. Så han övertalade Raton att peta ut dem med tassen och lovade att dela lika."
     "Och det gör katten?"

14 kommentarer:

 1. älskar julbord, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gillar dem också. Om de inte blir för frekventa 🙂

   Radera
 2. Något julbord har jag inte hunnit med. Den här serien ligger jag efter i, vet inte varför för jag har ju gillat det jag läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tänkte att vi lägger det egna julbordet tidigt, så det inte kommer för tätt inpå julafton 🙂

   Radera
 3. Onekligen en annorlunda deckare! Tyvärr inte min genre, inte James Bond heller. Hoppas julbordet ska smaka, trevlig advent

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karaktärerna i de här böckerna gör dem speciella och mycket, mycket bra.

   Radera
 4. har inte läst något av den här författaren trots att jag haft ambitionen att göra det. verkar vara en annorlunda deckare. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har verkligen gillat de tre första böckerna.

   Radera
 5. Svar
  1. Sillen och laxen var bra, resten var det inte mycket med, men det gör inte så mycket för min del.

   Radera
 6. Den boken vill jag läsa. Hoppas du tyckte om julbordet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boken har börjat bra och maten var god 🙂

   Radera
 7. Hmm. Det där lät avancerat. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera