måndag 19 december 2022

Film: Christmas with you (2022)

Titel: Christmas with you
Originaltitel: Christmas with you
Genre: Romantisk komedi
Regissör: Gabriela Tagliavini
Manus: Paco Farias, Jennifer C Stetson, German Michael Torres
Skådespelare: Aimee Garcia, Freddie Prinze Jr, Deja Monique Cruz, Gabriel Sloyer, Zenzi Williams
Utgivningsår: 2022
Produktionsland: USA
Längd: 90 min
Serie: -
Såg den på Netflix 11 december 2022




Handling
Popstjärnan Angelina känner sig utbränd i karriären och flyr för att uppfylla ett ungt fans önskan i småstad utanför New York, där hon inte bara hittar inspirationen att återuppliva sin karriär utan också en chans till sann kärlek.

Min kommentar
Efter de fyra första julfilmerna så började jag komma ihåg att jag ofta blir lite less på jultemat. Och kanske lite uppgiven för de är ju inte alltid så bra. Trots att förra julfilmen vi såg överträffade våra förväntningar så var det inte med särskilt stor förhoppning som vi satte igång Christmas with you.

Det var knappt jag vågade tro det och helt klart vågade jag inte säga det, men bara en bit in i filmen så kändes det som att det här kunde bli riktigt bra. Vid ett tillfälle utbrast jag till sambon "Gud vad bra jag mår av den här". Helt klart den bästa julfilmen, så här långt, i år.

Här finns alla ingredienser som behövs. Bland annat så är julpyntet på en helt ny nivå, det är på riktigt obscent mycket julpynt, till och med fula jultröjor. Dessutom finns det både sång och dans, till och med en latino-jullåt. Bara det får det att spritta i fötterna.

Vad filmen däremot inte har är tramsiga missförstånd som lätt kunnat undvikas om folk bara pratat med varandra. Ett extra plus får filmen för att rivaliteten övergick till kvinnor som stöttar varandra. Det finns så mycket glädje och värme här och mycket av det som egentligen är viktigt här i livet. Och nej, det är inte kändisskap.

Karaktärerna här är så charmiga, i alla fall de flesta; pappan, dottern, mostrarna, den personliga assistenten. Jag tycker det var bra kemi mellan samtliga (som skulle ha kemi). Speciellt far- dotterrelationen var hjärtevärmande.

Förvånansvärt många verkar förvänta sig nyskapande och fräscht när de tittar på en jufilm. Det gör inte jag. Egentligen inte annars heller. Allt behöver inte alltid vara nytt och fräscht. Ibland räcker det med värme och charm. Faktum är att filmen är nyskapande, så till vida att den ju faktiskt helt saknar det framkrystade missförståndet som brukar vara inledningen till den mer ledsamma biten. Och att den har en jullåt som det låter latino om.

Christmas with you är ingen ny Love actually, men det kan mycket väl hända att jag ser den igen. Ta den för vad den är och förvänta dig inga storverk. Bara åk med och njut.



Letterboxd hade den 2,2 i genomsnitt (beräknat på 7 415 betyg).
IMDb hade den 5,5 i genomsnitt (beräknat på 4 899 betyg).
Jag ger den 4,0.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

2 kommentarer:

  1. Musiken var definitivt ett plus, och jag gillade fokus på vänskap och familjerelationer. Jag har ingen förväntan på nyskapande, men i den här filmen saknade jag kemin mellan mannen o kvinnan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och jag som tyckte att de var jättesöta ihop.

      Radera