lördag 3 december 2022

Just nu - december

Första lördagen i månaden hakar jag återigen på den gamla kulturkollutmaningen.

Just nu ...

... läser jag Everland av Lars Göran Persson. En bok som utspelar sig under andra världskriget, på gränsen mellan Norge och Sverige skulle man nog kunna säga. Förmodligen så läser jag ut den i dag. Den är faktiskt betydligt bättre än vad jag förväntade mig.

... ser jag på massor av julfilmer. Från första advent till julhelgen ska det väl hålla i sig. I övrigt tittar jag på andra säsongen av The Handmaid's tale.

... lyssnar jag på Kim Larsen och Gasolin. Jag har ju bokat biljetter till musikalen Mitt om natten. Märkligt nog så kan jag texter till låtar som jag inte hört på 30 år. Och jag kan ju inte ens danska.

... längtar jag efter julhelgen, som visserligen inte är så många extra lediga dagar, men jag har några semesterdagar kvar som jag har sprinklat slutet av 2022 och början av 2023 med.

4 kommentarer:

 1. Everland ligger oläst hos mig, så den kanske får åka upp i läshögen då. Vi har också börjat se julfilmer. Ingen höjdare hittills dock ;-) Har du någon du rekommenderar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har sett tre julfilmer nu och alla har varit mellanmjölk, tyvärr. Den senaste vi såg, The Noel diary, var väldigt lovande, men så hände något som gjorde att åtminstone jag blev besviken (och irriterad). Vet inte om du har sett den 🙂

   Radera
 2. Vi hade så mycket mindre utbud av musik när vi var små så man lyssnade ju om och om igen på ett annat sätt än idag. Jag kan nästan inte en enda text till sånt jag lyssnar på idag men så fort en låt från ungdomen dyker upp kan jag en hel del!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är en mycket bättre förklaring än den att man börjar bli gammal och bara kommer ihåg saker som hände i ungdomen 😁

   Radera