torsdag 5 oktober 2023

Hett i hyllan #425

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Här kommer ännu en oläst från bokrean 2020.
Brittiska deckarserier brukar passa mig bra så Farlig lek av Angela Marsons lockade så mycket att jag var tvungen att köpa den.

Jag minns inte längre om jag missade att detta är andra delen i serien eller om jag (mot förmodan) struntade i det. Men andra delen är det så nu får jag ju fundera ut hur jag ska göra med detta. Till min stora förvåning så ser jag nu att det har kommit ut inte mindre än arton delar 😲 Eller nitton blir det nog, med tanke på att första boken tydligen är del 0. Jösses, hur har jag kunnat missa detta? Tyvärr så verkar bara del ett och två vara översatta. Nåväl, jag får helt enkelt skriva upp författaren på långa-listan för Boktolvan så får jag lösa det när jag kommer dit.

Så här står det på baksidan:
En tidigare dömd våldtäktsman hittas brutalt knivskuren till döds och kommissarie Kim Stone kallas in för att snabbt lösa fallet. Det som först ser ut att vara en hämnd visar sig vara något långt mer kalkylerat och ondskefullt. Undersökningen tar fart parallellt som arbetet med att avslöja en pedofilring pågår, men Kim inser också att hon är måltavla för en sjuk människas livsfarliga experiment med mänskliga offer. I en kraftmätning mot en livsfarlig psykopat som verkar känna alla hennes svagheter, blir plötsligt vartenda steg Kim tar en potentiell dödsfälla. Och när fler lik dyker upp måste hon gräva djupare än någonsin för att lyckas stoppa dödandet denna gång på det privata planet.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

  1. Det är nog lite för mycket psykopatvåld i den här boken för mig, är jag rädd.
    http://mosstanten.se/2023/10/05/hett-i-hyllan-224-the-two-faces-of-january/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Böcker med psykopater kan väldigt lätt bli för mycket, men om de inte blir det så är det ofta väldigt bra.

      Radera
  2. Det här med gråa kriminella, mordoffret är ju en våldtäktsmän, tycker jag verkar rätt vanliga ibland. Sen att det alltid måste bli så många delar i en serie??? Och att alla inte översätts, men här verkar det ju i varje fall var i rätt ordning och nästan alla då det fanns en del 0.
    Mitt bidrag finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/10/hett-i-hyllan-vecka-40-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår inte heller varför så många serier blir så otroligt långa. Nu vet ju inte jag om de här böckerna är bra, men rent generellt så tycker jag att man ska sluta i tid.

      Radera
  3. känner inte till din författare. förr läste jag många deckare, men nu hinner jag inte.
    mitt inlägg: http://mrscalloway.blogspot.com/2023/10/hett-i-hyllan-v-40-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon verkar inte ha slagit stort i Sverige.

      Radera
  4. Jösses sicken lång serie. Å andra sidan har jag läst 14 böcker om Ruth Galloway nu... https://bokdivisionen.se/2023/10/05/hett-i-hyllan-en-kropp-att-sorja/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns ju de serier som klarar så många delar, men många är det inte.

      Radera
  5. Nitton delar? Jag känner inte ens till författaren... https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/10/05/hett-i-hyllan-365/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så du har missat henne alltså? Jag minns inte längre var och när jag hörde talas om henne, men det lät bra i alla fall.

      Radera