lördag 7 oktober 2023

Just nu - oktober

Första lördagen i månaden hakar jag återigen på den gamla kulturkollutmaningen.

Just nu ...

... läser jag Sekten på Dimön av Mariette Lindstein. Förmodligen sist av alla, åtminstone av de som vill läsa den.

... ser jag på massor av TV. TV-hösten har ju startat och det innebär Kockarnas kamp. Hela Sverige bakar, Över Atlanten, Idol, Robinson, Solsidan med mera, med mera. Och så har jag noterat att flera av de serier jag följer har fått ny säsong. När jag nu ska hinna se det.

... lyssnar jag på regnet och blåsten.

... njuter jag av regnet och blåsten och den ganska moderata temperaturen. Vilket kanske låter konstigt, men efter nästan två veckor i 30 graders värme så är det ganska skönt. Och så njuter jag också av min egen säng, min egen kudde och vanligt, hederligt svenskt vatten i kranen.

... längtar jag efter ... ja, jag vet faktiskt inte. Det skulle ju vara kalaset för sambon då, om två veckor. Nästan alla kommer så det det blir fullt hus.

4 kommentarer:

  1. Oroa dig inte, du är inte sist ;-) Jag är sugen på den, men har inte läst. Förstår känslan med att det är lite fint med lägre temperaturer och höstväder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, man är ju sällan sist. Även om det känns så ibland 😬

      Radera
  2. Jo, hösten är fin också med regnet och blåsten. Jag sitter också här i så gott som full storm idag, men det regnar inte just nu- det regnade ordentligt i natt dock!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I dag ser det ut som strålande höstväder och det är ju det som gör det hela intressant. Ombytligheten 🙂

      Radera