fredag 13 oktober 2023

Fullbordad utmaning 2023:1

Du vet hur det är. Det kommer så mycket nytt och spännande att man på något sätt glömmer bort de där författarna som man kanske bara har läst någon enstaka bok av, men som man verkligen gillade. På något sätt har det känts som att de alltid får stå åt sidan, jag vet ju att de är bra, till förmån för det okända som kanske blir en ny favorit. Och så där håller det på.

Enda lösningen var att helt enkelt göra en utmaning för att hitta tillbaka till de där gamla favoriterna, eller i alla fall de jag ville läsa något mer av. Så föddes Vi möts igen. Detta är sjätte året och det har fungerat alldeles lysande. Även om de kanske borde ha varit fler, men sex stycken tycker jag är ett rimligt antal.

2023 blev det följande författare:
Karin Alfredsson (Skrik tyst så inte grannarna hör)
Karin Alvtegen (Fjärilseffekten)
Carina Bergfeldt (Fotografiet)
Kristin Hannah (Himmel över Alaska)
Cara Hunter (I mörkret)
Clare Mackintosh (Jag ser dig)

I denna sjätte upplaga blev det författare som inte har speciellt mycket gemensamt. Här finns allt från författare som jag har bara har läst en enda bok av till sådana som jag har läst många av. De flesta av dem har jag verkligen gillat, men för en så tog det emot ganska rejält.

Kristin Hannah var den författare som fick en andra chans och hon förvaltade den på ett mycket bra sätt. Det är fullt möjligt att jag kommer att läsa något mer av henne, men det är inget som är prioriterat. Hon finns i alla fall på min radar.

För Carina Bergfeldt handlade det inte om en andra chans, eftersom jag tyckte mycket om den enda jag bok jag hade läst av henne. Här blev det nästan ett motsatt resultat, för denna andra var inte jättebra. Jag kan ändå tänka mig att läsa mer.

Även när det gäller Cara Hunter så var det andra boken jag läste och den första tyckte jag om, väldigt mycket. Det gjorde jag även om denna. Vilket är tur, för jag har (nästan) resten av serien i hyllan redan.

Karin Alfredsson, Karin Alvtegen och Clare Mackintosh var jag ganska säker på att jag skulle fortsätta gilla och jag hade rätt. Detta är författare som är självklara att läsa mer av.

Slutresultaten är att jag inte kan plocka bort någon författare ur min vill-läsa-mer-av-lista. Fyra av författarna är jag säker på att jag kommer att läsa fler böcker av. De andra två kommer jag kanske inte att prioritera, men om de släpper något som låter intressant så kommer det inte att ta emot att läsa.

Betygssnittet för 2023 blev 3,75, vilket är bättre än 2022 då det blev 3,5.

2 kommentarer:

  1. Ja, det ligger ju en Cara Hunter och väntar på dig här ;-) Jag försöker läsa favoriter på sommaren när jag inte har så många måsten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, i värsta fall så får väl boken vänta till Varberg. Om du inte ska till Göteborg i mellandagarna. Det är så ofta som jag tänker att jag borde läsa något av NN. Sedan blir det ändå inte så. De är ju liksom för många.

      Radera