lördag 28 oktober 2023

Kommande böcker november 2023

Det kunde ha blivit ett par fler i den här listan. Av någon anledning så verkar en del böcker ha blivit försenade så de finns med i månadens utgivning, för andra gången alltså, och för att göra det enkelt för mig så är det så att har boken varit med i den här listan en gång, någon annan månad, så får den inte vara med mer.

Domarens lista av John Grisham

Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 368
Utgivningsdatum: 2023-11-02
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Lacy Stoltz funderar över både sin karriär och sitt privatliv. Arbetet på myndigheten Florida Board on Judicial Conduct är byråkratiskt och sävligt, utan chans till karriärmöjligheter. Och hon och pojkvännen har hängt ihop i många år nu utan att våga beröra frågan om att satsa mer seriöst, kanske bilda familj. Då kontaktas Lacy av en kvinna som under tjugo års tid har kartlagt en man som hon är övertygad om har mördat hennes pappa. Ett mord ingen dömdes för. Lacy dras allt mer in i kvinnans hårresande berättelse. Kan det stämma? Den utpekade mannen är nämligen en domare som verkar leva ett klanderfritt liv.

Grisham är ett måste.



Ett delikat mörker av Christoffer Holst

Genre: Mysdeckare
Serie: Morden längs kartan (2)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2023-11-02
Förlag: Lovereads

Från Bokus
Det närmar sig jul i Tällberg och på det anrika hotellet Åkerblads är julbordsförberedelserna i full gång. Musikalartisten Jessie är anställd som sångerska och hon fattar snabbt tycke för den unga pianisten August. Samtidigt anländer Louise Collins till Åkerblads, för att planera familjeföretagets kommande hotellsatsning. Men inom kort hittas August död nere vid Siljans kant. I Stockholm blir Lina, som kämpar på med delikatessbutiken på Södermalm, indragen i sökandet efter en spårlöst försvunnen kvinna - som en gång i tiden varit inlagd på Långbro mentalsjukhus. Spåren leder till Tällberg, och Lina förstår att hon måste ta sig dit. Bara folkabussen Dolly vill starta ...

Även Christoffer Holst är ett måste.



Än klingar toner falska av Susanne Fellbrinh

Genre: Kriminalroman
Serie: Cilla Fallander (6)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2023-11-08
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Cilla Fallander har gått igenom en tuff period och behöver något nytt att fokusera på, och anmäler sig till en workshop i körsång med den omtalade danska kören United Voices, på den gamla militärön Storholmen utanför Sundsvall. När en av Cillas kurskamrater försvinner spårlöst anar Cilla ett samband med två andra kvinnors tidigare försvinnanden.

Spåren leder Cilla hela vägen till den mytomspunna danska ön Anholt där körverksamheten har sitt säte. Hon märker snart att det är något märkligt som pågår kring kursgården, som omgärdas av öken. Det sägs att förr i tiden begravdes de skeppsbrutna där, både levande och döda.

Plötsligt är hon indragen i en härva där hon fruktar att både hennes eget och andras liv står på spel. Än klingar toner falska är den sjätte delen i serien om artisten Cilla Fallander.


Jag fick ju första delen i den här serien i början av året. Läst den har jag inte, men jag är ganska säker på att jag vill läsa dem allihop.



Arnes julhelvete av Christina Olséni & Micke Hansen

Genre: Kriminalroman
Serie: Ester Karlsson med K (5)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2023-11-10
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Julen närmar sig med stormsteg och hypokondrikern Arne fördriver i vanlig ordning förmiddagarna på Apoteket Svanen. Ett stenkast därifrån, i Lunds domkyrka, sjunger hustrun Barbro i den åtta damer starka seniorkören, Herrens Bönor. När en av körmedlemmarna påträffas död i kryptan med en kniv i ryggen, tar Ester, som avskyr att sjunga, genast hennes plats i kören för att kunna nysta i mordet.

Arnes lugna tillvaro avbryts abrupt då han motvilligt måste passa Esters kakätande kakadua, Roland, samtidigt som han ska hinna med alla läkarbesök han ständigt bokar in. Dessutom tvingas han ut i den hektiska julhandeln, och som om inte det vore nog övertalas han att övningsköra på stadens glashala kullerstensgator med ett av barnbarnen.

Och vem i helvete har haft ihjäl stadens jultomte?


Jag tycker faktiskt att det här låter kul.



Bortförda av E P Uggla

Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 424
Utgivningsdatum: 2023-11-13
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
En het dag i juli ska Ida plocka upp sin systers barn på Björkens sommaröppna förskola, Niko ska hämta sin dotter, och Sima är försenad eftersom hennes sambo glömt bort att det är hans tur. Allt verkar vara som vanligt utom hettan. Men idag kommer varken de eller övriga anhöriga att hämta några barn. Småbarnsgruppen är spårlöst försvunnen och polisen står handfallen. De förtvivlade föräldrarna söker svar - hos varandra och sig själva. Har någon tagit barnen och i så fall varför? Det visar sig snart att flera av dem bär på mörka hemligheter som alla kan ligga bakom barnens försvinnande. Jakten på de bortförda barnen blir allt mer desperat - ska man hitta dem innan det är för sent?

Men åh, den här ser jag fram emot!



Reykjavík av Ragnar Jónasson & Katrín Jakobsdóttir

Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 306
Utgivningsdatum: 2023-11-24
Förlag: Romanus & Selling

Från Bokus
Vad hände med Lára Marteinsdóttir? Island, 1956. Femtonåriga Lára sommarjobbar hos ett par på den lilla ön Videy, strax utanför Reykjavíks kust. I början av augusti försvinner hon spårlöst.

Mysteriet blir Islands största olösta fall. Vart tog den unga flickan vägen? Lever hon fortfarande? Har hon någonsin lämnat ön, eller vad hände?

Trettio år senare, i augusti 1986 firar Reykjavík sitt 200-årsjubileum. Samtidigt påbörjar journalisten Valur Róbertsson en egen utredning av Láras fall. När han tror sig närma sig svaret på gåtan visar det sig att mycket står på spel. Det finns starka krafter som är beredda att gå hur långt som helst för att bevara hemligheterna kring Láras försvinnande.


Island lockar nog alltid och jag har ju gillat det jag läst av Ragnar Jónasson.



Imitatören av Sam Holland

Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2023-11-02
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
En våg av brutala mord sveper över England. Tillvägagångssätten är helt olika, men det finns en gemensam nämnare - de utförs på de mest ohyggliga och bestialiska sätt man någonsin kan tänka sig. Jess Ambrose vaknar en natt i panik av att det brinner i hela huset. I sista sekund lyckas hon rädda sig själv och sin dotter, men hennes man dör i lågorna. Polisen meddelar att de hittat tecken på att maken varit inlåst och bunden, vilket gör att de misstänker att det är hon som ligger bakom branden. Den enda hon kan lita på nu är Nate Griffin, en polis som är ute i kylan inom kåren men som är seriemördaren på spåren. Han är den enda som tror henne när hon hävdar sin oskuld. Det dröjer inte länge förrän Jess och Griffin inser att mördaren, som fått öknamnet Imitatören, in i minsta detalj härmar världshistoriens mest ökända seriemördare och deras modus operandi. Vad de inte vet är att han nu gör sig redo för att överträffa dem alla ...

Denna höll på att inte komma med, men så kollade jag vad folk på Goodreads tyckte om den.

6 kommentarer:

  1. Jaha ja, det finns alltså böcker som kommer ut i november som man vill läsa också ;-)

    SvaraRadera
  2. Imitatören är jag pepp på! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den låter ju bra och jag var nära att missa den.

      Radera
  3. Bara en gemensam den här gången. Men jag var väldigt nära med att ta med Imitatören. Och Bortförda verkar jag helt ha missat. Både Imitatören och Bortförda både lockar och skrämmer mig och jag vet att jag i alla fall inte skulle våga lyssna på dem :).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, du hade lite mer ... lättsamma ... böcker, inte så mycket mörker och mord 🙂 Jag gillar ju lite otäckare böcker så jag tror på både Bortförda och Imitatören.

      Radera