tisdag 7 januari 2014

Topp tio bokliga mål för 2014


Tisdag igen och då naturligtvis dags för en Topp Tio Tisdag (Top Ten Tuesday). Veckans uppgift är Top Ten Goals/Resolutions For 2014 (bookish, not bookish or a blend).

Jaha ja, tio mål/löften för 2014... Eftersom jag vet precis hur min hjärna fungerar så föredrar jag att inte ha några löften, men förhoppningar kan man ju ha. Det här hoppas jag på för 2014:

1. Att njuta av läsningen är det allra första och viktigaste målet.

2. Att inte köpa fler böcker än jag läser vore något att sträva efter. Svårt. Det vet jag efter tre misslyckade år.

3. Att ro i land boktolvan borde inte vara några problem.

4. Att inte påbörja en mängd nya serier känns som en bra målsättning. Också den ohyggligt svår.

5. Att läsa klart diverse serier som jag följer känns ganska prioriterat, de är ganska många.

6. Att läsa alla hyllvärmare, 113 stycken, klarar jag inte, men jag hoppas landa på runt 40.

7. Att låna fler böcker på biblioteket önskar jag att jag kunde ha som mål, men med så många olästa böcker blir det svårt.

8. Att läsa lika många böcker som mitt rekordår 2012 är nog omöjligt (91), men jag sätter målet till mer lagom 70 stycken.

9. Att läsa utanför min comfort-zone är något jag vill göra mer av.

10. Att njuta av läsningen. Sa jag det?

25 kommentarer:

 1. Bra mål! Särskilt nr 1, 7 & 10 :) jag ser det snarare som mål, löften försöker jag, precis som du, att undvika. Blir så trist om man misslyckas då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fort min hjärna hör ordet löfte så blir den alldeles motvalls, men det funkar att lura den om man bara använder andra ord :)

   Radera
 2. Vilka bra mål speciellt 2,5,6 som jag själv riktar in mig på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tre återkommande punkter på min lista :)

   Radera
 3. Att njuta av läsningen måste vara det viktigaste målet men ibland tror jag att det är lätt att glömma bort när man känner att man borde läsa böcker för att alla andra läst dem alternativt att man känner att det är en bok man borde ha läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller läsning så är jag nog lite konstig för all läsning är "bra" läsning. Även om jag inte gillar boken så njuter jag av den på andra plan :)

   Radera
 4. Håller med Bokfrossa angående lustläsningen, väldigt svårt.
  Och håller med dig angående serierna, jag har också en ofantlig mängd påbörjade men få avslutade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste verkligen göra något åt alla serier...

   Radera
 5. Det där med att njuta av läsningen är nog otroligt viktigt. Det känns som man tappat vitsen med läsningen om man inte läser för sin egen skull, utan för att man "måste".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en svår avvägning det där. Först vägrade jag ju att läsa Ove-boken för att alla andra älskade den och några jämförde den med Hundraåringen... (som jag inte gillade). När jag väl gav upp och läste den så visade det ju sig vara den bästa bok jag läste förra året :)

   Radera
 6. Njuta ska jag också göra! :)

  SvaraRadera
 7. Ettan och tian låter bekanta ;-) Jag ska definitivt också satsa på att beta av hyllvärmarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ettan och tian fanns med redan förra året ;) Ja, hyllvärmarna också. Faktiskt.

   Radera
 8. Håller med om att läsning ska vara njutbart, det är ju det som är hela grejen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag alltid njuter när jag läser :)

   Radera
 9. Jag läste 70 böcker 2013, det är nog rekord för mig sen ungarna kom! Jag tänker mig läsa varannan hyllvärmare i år, så jag ska försöka beta av 40 sådana, och då blir det 80 totalt. Huu, undrar om jag klarar det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vågar knappt hoppas på att jag klarar 70, ibland kommer livet emellan.

   Radera
 10. Jag borde också ha haft en punkt om serier - särskilt om att inte påbörja nya. Jag har ju ett par serier som egentligen är avslutade och borde kanske se till att läsa klart dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om någon serie jag håller på med är avslutad, men åtminstone kunde man ju tänka sig att läsa så långt som är utgivet :)

   Radera
  2. Jag har försökt kommentera hos dig i två dagar nu, men det fungerar inte. Det verkar vara något fel med Open ID-autentiseringen :(

   Radera
 11. Klart man ska njuta av läsningen! :D Det är nog den där läsnjutningen som gör att det är så svårt att ta tag i hyllvärmarna och läsa utanför bekvämlighetszonen.. Jag har i alla fall svårt för det där. I år hoppas jag på att läsa ut åtminstone hälften av mina hyllvärmare. Tror det är realistiskt.. Gäller bara att det inte kommer ut en massa nya, spännande romaner i år.. Men det lär ju aldrig hända, eller hur? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina hyllvärmare är inte direkt utanför min bekvämlighetszon, att de är så många beror nog mer på att jag köper nästan dubbelt så många som jag hinner läsa på ett år. Åtminstone gjorde jag det förra året ;)

   Radera