måndag 8 augusti 2016

Film: The counselor

Titel: The counselor
Originaltitel: The counselor
Genre: Drama
Regissör: Ridley Scott
Manus: Cormac McCarthy
Skådespelare: Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem, Brad Pitt
Utgivningsår: 2013
Produktionsland: USA | UK
Längd: 117 min
Serie: -
Såg den på TiVo 24 juli 2016

Handling
En advokat är i behov av snabba pengar och ger sig därför in i några drogaffärer med den undre världen. Det dröjer inte länge innan allt har spårat ut och snart befinner han sig i sin värsta mardröm.

Min kommentar
Jag kommer inte längre ihåg varför jag spelade in den här filmen när den gick på TV. Kanske berodde det på rollistan som verkligen är stjärnspäckad. Vad jag helt missade är att detta är ett originalmanus av Cormac McCarthy. Hade jag vetat det så skulle jag förmodligen inte ha brytt mig om den. Det känns ändå ganska bra nu när jag har fått mina åsikter om honom verifierade.

Rollistan innehåller ju en hel del kända namn och jag kan inte för mitt liv förstå hur de kunde välja ett sådant här manus. Det får mig att fundera på om de möjligtvis fick väldigt bra betalt. Faktum är att jag inte tycker att någon av skådespelarna gör ett bra jobb heller, men det kanske är meningen att karaktärerna ska vara osannolika och överspelade. Brad Pitts roll förstår jag inte överhuvudtaget, men det är ändå han som har den bästa repliken (den enda bra?). Inte heller kan jag förstå vad geparderna har där att göra. Det förvånade mig också att Ridley Scott har regisserat denna. Han brukar väl göra bra grejer?

Jag kände mig tvingad att kolla upp budgeten och när jag såg att den var $25 000 000 (uppskattad) så kunde jag ändå få en idé om hur filmen kunde vara så stjärnspäckad. Inte heller blev jag förvånad när jag såg att den spelat in "bara" runt $17 000 000.

Den här filmen är så usel att den faktiskt knappt gick att titta på. Historien är lovande i sig, men så dåligt berättad att filmen nästan fick mig att vilja kräkas. Handlingen tappas dessutom bort otaliga gånger. Dialogerna är kryptiska och består ofta av filosofiska hårklyverier som inte har ett jota med den röda tråden att göra. Det är så pretentiöst och jag har ingen aning om vad det egentligen är som ska förmedlas. Om det är meningen att filmen ska vara erotisk så är den ett rejält magplask. Om det däremot är meningen att sexscenerna ska vara övertydliga och mer eller mindre plumpa så har den lyckats. Någon thriller är det inte heller, en sådan ska nämligen vara spännande. Något som denna inte alls är. Den är bara konstig. Som en fullständigt misslyckad Tarantino.

Filmens största problem är nog att den tar sig själv på alldeles för stort allvar. Den tror att den är riktigt, riktigt bra och nyskapande. Det är den inte.Filmtipsets estimerade betyg var 3 (beräknat på 840 betyg).
IMDb hade den 5,3 i genomsnitt (beräknat på 80 638 betyg).
Jag ger den 1,5.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

2 kommentarer:

  1. Haha, helt klart att jag inte kommer att vilja se den här filmen :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är inte en film som jag rekommenderar. På något sätt ;)

      Radera