onsdag 3 augusti 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 31

Nu var det ett bra tag sedan jag var med på veckans bokbloggsfråga, men nu är det återigen dags och som vanligt ordnas den av Carola på barnboksbloggen.

Veckans bokbloggsfråga är: Handen på hjärtat nu: hur ser det ut med dina hyllvärmare? Har du många olästa böcker i din bokhylla som du har dåligt samvete över, eller tillhör du de som faktiskt hinner läsa i samma takt som nytillskotten dyker upp i bokhyllorna?

Jag kan egentligen inte påstå att jag har dåligt samvete över någon av de olästa böcker jag har i mina hyllor. Däremot kan jag ibland, korta stunder, känna mig en aning stressad över dem. Speciellt som det ju hela tiden dyker upp nya som jag också vill läsa.

Innan jag startade min bokblogg hade jag också olästa böcker i hyllan, men då rörde det sig om kanske 30-50 stycken. Ett ganska så hanterbart antal tycker jag. Det som hände sedan var en fullkomlig explosion. Mina inköp stack iväg och de senaste åren har jag köpt många fler än vad jag hinner läsa. Vilket ju naturligtvis betyder att de olästa har ökat lavinartat. Just nu har jag inte mindre än 384 stycken (utan att räkna sambons del i det hela) eller kanske egentligen 383, eftersom jag förmodligen läst ut en bok till.

Även om jag skulle läsa 100 böcker per år så skulle de olästa räcka i nästan fyra år. Och det utan att lägga till några nya. Det är ju faktiskt ohållbart. Därav den lilla stunden av stress ibland, men dåligt samvete? Aldrig.

12 kommentarer:

 1. Så där ser det ut även för mig idag. Men hos oss är det lika illa med musik och filmer. En otroligt mängd där också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Musik har jag nog mer eller mindre slutat köpa nu, lyssnar på Spotify i stället :) Film börjar också komma upp i farliga nivåer...

   Radera
 2. Oj, det var en rejäl hög! Jag kan inte heller påstå att jag har dåligt samvete över de böcker som är olästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet faktiskt inte hur det gick till :) Dåligt samvete kommer jag aldrig att få över dem i alla fall.

   Radera
 3. Hahaha, känner igen det där...Antalet olästa bara ökar och ändå klarar man inte sluta skaffa fler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är definitivt ett beroende, men åtminstone ett av den mindre farliga sorten :)

   Radera
 4. Haha det är samma här!! De har ökat lavinartat och nu ökar nog bara de olästa med 20 stycken per år men det är egentligen rätt mycket det också. Min plan är att på sikt bearbeta de olästa och ifjol fick det faktiskt flytta 100 böcker där det var mest olästa ändå har jag svårt att rymma alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar jag kunde komma ner i 20 olästa per år. Det är väldigt långt dit. Men jag slutar aldrig att försöka :) Jag klarar inte att ge bort olästa böcker. Tänk om jag hade gillat dem :o

   Radera
 5. Asså jag blir ändå lite mer återhållsam när jag ser hur det kan gå ;) Men samtidigt låter det väldigt kul att få ha så många hemma. Jag börjar nästan fundera hur du ska kunna välja vilken du ska läsa härnäst bland alla dessa? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lär dig av andras misstag ;) Det finns faktiskt ett system i galenskapen, men för att hjälpa mig lite så håller jag så sakteliga på att skriva ett program som kan hjälpa mig med just det :)

   Radera
 6. Haha, det låter helt galet med så många olästa böcker, men jag börjar förstå dig ;) Det blir fler och fler böcker här också, som jag försöker hinna läsa, men inte lyckas med helt... Och värre lär det nog bli med tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alltså, det var ju inte så här "illa" från början. Det tog några år att komma hit :)

   Radera