onsdag 24 augusti 2016

Kommande böcker september 2016

Det är med stor förvåning som jag ser att nya intressanta böcker fortsätter att dyka upp i en aldrig sinande ström. Letar jag kanske för noga?

Slutet på sommaren av Anders de la Motte
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 380
Utgivningsdatum: 2016-09-05
Förlag: Forum

Från Bokus
En sensommarkväll 1983 försvinner en femårig pojke från en ensligt belägen gård på den skånska slätten. Det enda spåret efter honom är en sko i de höga majsfälten.

Trots att hela bygden engagerar sig i sökandet hittas han inte, och ryktena och misstankarna sprids snabbt. Men den valhänta brottsutredning som följer läggs till slut ner, och sorgen och ovissheten får pojkens familj att långsamt falla sönder.

Tjugo år senare leder hans storasyster Veronica ett gruppterapisamtal i Stockholm. Plötsligt ansluter en ung man, och inför gruppen berättar han om sin barndom, om oförklarliga minnen av en pojkes försvinnande.

Hans berättelse är skrämmande välbekant och skakar om Veronica. Motvilligt tvingas hon riskera den bräckliga tillvaro hon byggt upp. Hon måste återvända till Skåne och sin trasiga familj för att söka svaret på frågan som ingen längre vill ställa. Vad hände egentligen den där sommaren för så längesedan? Sommaren som aldrig tog slut.


Jag tyckte jättemycket om hans serie om HP så den här är ju ett måste. Först får jag nog ändå läsa hans förra serie, MemoRandom.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Björnstad av Fredrik Backman
Genre: Drama
Serie: Björnstad (1)
Antal sidor: 370
Utgivningsdatum: 2016-09-21
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad?

Bara allt. Den betyder bara allt.

Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar, och om de fruktansvärda saker vi ibland gör för framgång.

Den handlar också om Peter, som flyttar hem efter proffskarriären för att bygga upp sin moderklubb, och Mira som samtidigt offrar en advokatkarriär för att bosätta sig i skogen med man och barn. Det är en saga om idrott och familj, och om hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.


Backman som skriver om sport? Två av mina favoriter!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Kan man dö två gånger av Leif GW Persson
Genre: Kriminalroman
Serie: Evert Bäckström
Antal sidor: 492
Utgivningsdatum: 2016-09-23
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Sjöscouten Edvin sätts i land på Ofärdsön i Mälaren för att plocka svamp. Istället hittar han en halvt begravd dödskalle.

Trots att Edvin bara är tio år har han genast situationen klar för sig. Han lägger kraniet i en plastpåse, rymmer från scoutlägret och åker raka vägen hem till sin granne - kriminalkommissarie Evert Bäckström.


GW gillar jag ju. Evert Bäckström... not so much. Vi får se.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Uppstigningens brunn (del 1) av Brandon Sanderson
Genre: Fantasy
Serie: Mistborn 2
Antal sidor: 450
Utgivningsdatum: 2016-09-23
Förlag: Modernista

Från Bokus
Ondskan är besegrad. Men kriget har bara börjat...

De gjorde det omöjliga: de lyckades övervinna den gudalika varelse vars brutala regim hade pågått i tusen år. Nu måste Vin - tjejen från gatugänget som blivit landets mäktigaste dimfödde - och Elend Venture, den idealistiske unge adelsmannen som är förälskad i henne, bygga upp ett nytt fungerande samhälle i askan efter imperiet.

De har knappt hunnit börja då tre separata arméer går till anfall. När belägringen intensifieras tycks en uråldrig legend erbjuda en glimt av hopp. Men även om den existerar, så är det ingen som vet hur man hittar Uppstigningens brunn, eller vilken sorts kraft den består en med.

Dödandet av Överstehärskaren visar sig ha varit den lättare delen. Att överleva i svallvågorna efter hans fall kommer att bli den verkliga utmaningen...


Var inte helt övertygad av första delen, men jag är (nästan) helt säker på att det beror på att jag läste den i ogynnsam miljö.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Sista vakten av Stephen King
Genre: Thriller
Serie: Bill Hodges (3)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2016-09-27
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
För sju år sedan körde den ökände "Mercedesmördaren" Brady Hartsfield rakt in i en folkmassa. Åtta människor dog och långt fler fick men för livet. Den pensionerade kriminalpolisen Bill Hodges har inte kunnat lägga vansinnesdådet bakom sig, och när han nås av den oroande nyheten att en efter en av de överlevande efter Mercedesmassakern försökt ta sina liv under mystiska omständigheter, inser han att mardrömmen är långt ifrån över.

Hodges blir allt mer övertygad om att Brady Hartsfield har ett finger med i spelet i det som börjar likna en självmordsepidemi. Men hur kan det vara möjligt, när Hartsfield som är dömd till psykiatrisk vård, sitter i rullstol och knappt kan prata? Vad döljer sig bakom Mercedesmördarens tomma blick?


Ojdå. Det här får mig att komma på att jag ännu inte läst förra delen...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Förlorat ansikte av Anna Karolina
Genre: Kriminalroman
Serie: Amanda Paller (3)
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2016-09-07
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Den unga flyktingen Tara får syra kastat i ansiktet. En man kör henne till sjukhuset men försvinner innan någon hinner se vem han är. Dådet tycks vara hedersrelaterat, men när Amanda Paller tar över polisutredningen anar hon att något annat ligger bakom attacken. Då händer det som inte får hända: Tara försvinner spårlöst från sitt rum på sjukhuset.

Förre polisen Magnus kommer ut från fängelset. Livet ligger i spillror. Det ljusnar när Felipe erbjuder honom ett jobb på bageri, men innan han vet ordet av befinner han sig mitt i en uppgörelse i undre världen.


Tyckte väldigt mycket om Stöld av babian, men jag får nog se till att skaffa och läsa andra delen innan det är dags för denna.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Blodmåne av Markus Lutteman
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 380
Utgivningsdatum: 2016-09-22
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
En noshörningshona dödas brutalt på Kolmårdens djurpark medan svenske rockstjärnan Rob Chasey roar sig med att trasha hotellrum i New York.

Några timmar senare finner han sig själv på den sydafrikanska savannen, mitt i en global härva av smuggelkarteller och korrumperade diplomater.

Där visar det sig att han själv är främsta villebrådet, och att den enda han kan lita på är den omutligt vackra parkskötaren Thabisa.

Helt oväntat hittar Rob Chasey ett motangrepp frågan är bara om det även kan rå på det syndikat som ligger bakom mordet på den svenska noshörningen.


Jag har nog faktiskt inte läst någon skönlitterär bok av Lutteman, som han har skrivit själv. Det måste man väl ändå prova.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Mörkertid av Lars Pettersson
Genre: Kriminalroman
Serie: Kautokeino (3)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2016-09-27
Förlag: Ordfront Förlag

Från Bokus
Det är mörkertid. Den månad då solen inte når upp över horisonten. Man kan ana att den finns där eftersom molnen i öster färgas röda. Dagsljuset blir bara till några få blå timmar.
I ett skyddsrum på Esranges raketskjutfält gör Nils Mattis ett obehagligt fynd: en människas kropp, bestialiskt styckad. Det faktum att han själv just tjuvskjutit en älg i området håller honom från att kontakta polisen vilket väcker misstankar när polisen ändå upptäcker att han varit där. Återigen får åklagare Anna Magnusson rycka in och försvara familjen.

På polishuset nere i Kiruna försöker Melker Grundström, vikarierande kommissarie från Storuman, ta ställning till det problem med renstölder som den lokala polisen år efter år slingrat sig undan. Nu ska han dessutom ta hand om utredningen av den döde i skyddsrummet.

Melker använder de korta dagarna till att försöka reda ut vem den döde egentligen är och varför han blivit mördad på ett så brutalt sätt. När han äntligen tror att han lyckats identifiera mannen, kompliceras situationen betydligt av att man hittar den döde från skyddsrummet en gång till. Den här gången ligger han på golvet i sin egen lägenhet, skjuten i huvudet med ett grovkalibrigt vapen.


Ja, jag har ju inte läst den första delen än, men jag kan väl få vara intresserad av denna ändå...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Som universum, ungefär av Jón Kalman Stefánsson
Genre: Drama
Serie: ?
Antal sidor: 396
Utgivningsdatum: 2016-09-??
Förlag: Weyler Förlag

Från Bokus
Ari har slarvat bort ett äktenskap men är på väg hem för att träffa sin döende far. Allt för­flutet kommer tillbaka. Barndomen i Reykjavik. Mammas död. Ungdomsåren i Keflavik. Pappas supande. En klassisk Jón Kalman-roman med Islands alla starka män och ännu starkare kvinnor.

Jag har inte läst något av Jón Kalman Stefánsson på väldigt länge, men jag har varit sugen på att göra det ett bra tag nu.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Över frusen älv av Theréze Ingmarson
Genre: Drama
Serie: Böckerna om Sophie (2)
Antal sidor: 256
Utgivningsdatum: 2016-09-12
Förlag: Theréze Ingmarson

Från Bokus
Det är höst när Sophie återvänder till Älvdalen och bosätter sig på den gård hon köpt djupt inne i skogen. Nya vänner och kärleken till Christer får henne att lämna västkusten för gott. Hon fyller gården med vanskötta djur som en avliden släkting lämnar efter sig. Samtidigt maler minnen från sommarens otäcka händelser vid sommarstugan nästgårds. Och vem ses som mest varglik, giriga arvtagare eller de fyrbenta som smyger runt knuten? Allt medan kylan tränger sig på.

Nej, jag har inte läst första delen i den här serien heller...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.6 dagar av David Bergman
Genre: Thriller
Serie: Johanna Lindström (1)
Antal sidor: 325
Utgivningsdatum: 2016-09-15
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
De nordiska regeringscheferna har samlats i Rosenbad för att underteckna fördraget i den blivande nordiska unionen. Den festliga inledningen avbryts abrupt då terrorister slår till mot regeringskvarteren. Kraftiga explosioner skakar centrala Stockholm med ett okänt antal sårade och döda till följd.

Sveriges överbefälhavare, Johanna Lindström, lyckas nätt och jämnt överleva. Samtidigt utsätts landet för en våg av avancerade IT-attacker som hotar att slå ut hela samhället. Sverige dras snabbt allt närmare en öppen konflikt då en serie politiska och militära incidenter höjer spänningen i Östersjön. Med en huvudstad på randen till anarki och en försvagad statsledning har nationen aldrig varit mer sårbar.

Johanna är fast besluten att skydda sitt land men hon kämpar mot en fiende hon inte kan se. Det finns även krafter inom hennes egen organisation som till varje pris vill se henne misslyckas. Och tiden är på väg att rinna ut.


Kanske är jag lite morbid, men det här är ett tema som jag tycker det är intressant och spännande att läsa om.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Vägen till Sugar Maple Inn av Louise Miller
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2016-09-19
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
När konditorn Olivia Rawling råkar sätta fyr på en efterrätt, samt hela lokalen där hon jobbar, flyr hon till den mest trösterika plats hon kan komma på: den lilla staden Guthrie, där hennes bästa vän Hannah bor. När hon blir erbjuden ett jobb av Margaret, den grälsjuka ägaren till pensionatet Sugar Maple Inn, ser hon ingen anledning till att inte tacka ja. Tillsammans med sin överentusiastiska hund flyttar Olivia in i husets bakstuga och det dröjer inte länge innan hennes desserter frestar hela byns befolkning.

Olivia finner sig snabbt till rätta i småstadslivet, och när Martin McCracken återvänder till Guthrie för att ta hand om sin sjuka far uppstår ljuva känslor. Men när en oväntad besökare dyker upp ställs allt på sin spets. Olivia inser att hon antingen måste stanna och inse att livet inte alltid blir som man tänkt sig, eller göra det som hon gör bäst fly.


Lite feelgood är ju aldrig fel.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Jag vet var du bor av Claire Kendal
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 355
Utgivningsdatum: 2016-09-07
Förlag: Bazar Förlag

Från Bokus
Clarissa blir mer och mer rädd för sin kollega, Rafe. Han låter henne inte vara i fred, och han vägrar ta ett nej. Han är alltid där hon är. När hon blir utvald för juryarbete kan hon äntligen slappna av. Rätten är en fristad, där kan Rafe inte komma åt henne. Men i rätten uppdagas en våldsam historia om kidnappning och övergrepp, och Clarissa börjar se paralleller mellan sin egen situation och kvinnan i vittnesbåset. När hon inser att hon bär bevisbördan själv börjar Clarissa nysta upp den skruvade och makabra saga Rafe har spunnit kring dem - och upptäcker att det lyckliga slut han föreställt sig är mer fasansfullt än hon någonsin kunnat ana.

Psykologisk thriller... jag har sagt det förut, men det behövs inte mer än så.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Tennison av Lynda La Plante
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 624
Utgivningsdatum: 2016-09-03
Förlag: Modernista

Från Bokus
Som 22-årig, nyutexaminerad polis 1973 placeras Jane Tennison i problemdistriktet Hackney i östra London. I den chauvinistiska polismiljön tvingas hon snabbt lära sig hantera chockerande situationer utan någon som helst hjälp eller sympati från sina överordnade. Snart blir hon involverad i sitt första mordfall.

Brittiska deckare brukar det inte vara något fel på.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

18 kommentarer:

 1. Äntligen är det månaden då Björnstad kommer ut. Det går inte annat än längta efter en Fredrik Backman-bok. Sen ser jag också fram emot tredje boken av Anna Karolina. Jag har gillat båda de tidigare delarna så den här blir säkert också bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Backmans bok har jag längtat efter i stort sett sedan jag läste den förra :) Så fort jag känner att det är OK att köpa böcker igen så ska jag skaffa mig Anna Karolinas andra bok :)

   Radera
 2. Jag ser också fram mot Björnstad. Och så vill jag läsa Vägen till Sugar Maple Inn. Sedan ligger det ju redan några boktravar och väntar på att lästa här, men först skall jag skriva den där recensionen som jag dragit mig för, därför att jag inte gillar boken, men som nu måste bli klar eftersom det är recensionsdatum i dag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen "problemet" :) De där boktravarana bara växer och växer, trots att jag har försökt att öka lästakten. Men om den ökar så växer även recensionshögen...

   Radera
 3. Hm, många intressanta böcker/författare där. Backman, Lynda la Plante, Jon Kalman Stefansson med fler ...... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är inte direkt ont om intressanta böcker :)

   Radera
 4. September är riktigt hemsk vad det gäller intressanta böcker som kommer ut. Björnstad är en av de många titlar som jag ser fram emot :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker alla månader börjar bli hemska nu ;)

   Radera
 5. Huh vad många det var. Inklusive några jag missat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju inte meningen att dra fram fler böcker ;)

   Radera
 6. Backman!! Jag är så pepp på den! Och Sanderson!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer nog att vänta med Backmans bok, tills hajpen har gått över. Måste sänka förväntningarna lite :)

   Radera
 7. Det kommer ut många böcker,delar i serier man inte ens har påbörjat och som tur var några man inte är jätte pepp på att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att det faktiskt också finns böcker som man inte känner något som helst behov av att läsa :)

   Radera
 8. Tror inte att du letar för noga, det finns en hel massa bra författare helt enkelt. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se hur många jag har missat när du kommer med ditt inlägg ;)

   Radera
 9. Återigen kommer många intressanta böcker. Och jag håller med dig om GW! Jag gillar honom men inte Bäckström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undviker att läsa fler böcker om Bäckström, jag blev så otroligt arg sist :)

   Radera