torsdag 3 augusti 2017

Hett i hyllan #103

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det finns fortfarande en del oläst från bokrean 2014.
För runt fyra år sedan så läste jag en bok (Lämna världen) av Douglas Kennedy, efter att så många hade pratat så väl om hans böcker. Det var egentligen inte den av hans böcker som jag hade tänkt läsa, men bra var den i alla fall. Den var väldigt speciell. När jag hittade Ögonblicket på bokrean så kunde jag bara inte låta bli att köpa den. Trots att inte heller den är den av hans böcker som jag egentligen vill läsa.

Baksidetexten låter i alla fall intressant:
En vintermorgon anländer det, paketet som vänder upp och ner på Thomas Nesbitts värld.

Thomas är en medelålders, frånskild författare som dragit sig undan till det lantliga Maine för att finna sig själv efter ett långt äktenskap. Paketet han mottar den där vintermorgonen är från en kvinna vid namn Petra Dussmann - en kvinna han hade ett passionerat förhållande med i det kalla krigets Berlin på 1980-talet.

Då Thomas öppnar paketet är det början på en resa in i sitt eget förflutna, till en tid då allt ställdes på sin spets när han träffade den undersköna Petra som var på flykt från diktaturens DDR. För första och kanske enda gången i sitt liv erfor Thomas vad riktig kärlek var. Men det var en förälskelse med många förhinder och de där dramatiska månaderna i Berlin kom att prägla honom för all framtid. Sedan dess har han kämpat för att hålla de smärtsamma minnena borta. Det gick ända tills paketet anlände.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

15 kommentarer:

 1. Jag har redan antecknat titel och författare. Jag läser många böcker varje år, men höstmörkret lockar extra mycket till bokläsande. Jag vet att vi inte är där ännu. :) Men planera ska/kan man göra i förtid.
  Bosse Bokman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Planering är bra :) Jag tror att detta kan vara en bra bok. Faktiskt.

   Radera
 2. Känner varken till boken eller författaren. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2017/08/hett-i-hyllan-103.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han verkar inte vara speciellt känd här.

   Radera
 3. Vilken bok var det egentligen du ville läsa? Jag känner inte igen författarnamnet!

  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2017/08/03/hett-i-hyllan-52/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boken som alla verkar gilla mest heter Den andra kvinnan, så det är den jag egentligen vill läsa, men jag tror att Ögonblicket kan vara bra också. Hans böcker verkar inte finnas att köpa på svenska mer/längre så de syns inte så mycket.

   Radera
 4. har läst annat av Douglas Kennedy för länge sedan. min hyllvärmare kommer här: http://mrscalloway.blogspot.se/2017/08/hett-i-hyllan.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst en annan bok av honom och den var bra :)

   Radera
 5. Din bok känner jag inte till alls. Inte läst något av den författaren, men hans bok Lämna världen står i min bokhylla.

  Hör kommer mitt inlägg:
  https://lenasgodsaker.blogspot.se/2017/08/hett-i-hyllan-103.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lämna världen var den jag läste för evigheter sedan :) Jag gillade den, men den var lite speciell.

   Radera
 6. Det låter ju bra, här är min https://eggetbok.blogspot.se/2017/08/hett-i-hyllan-20.html

  SvaraRadera
 7. Här kommer min hett i hyllan denna vecka

  http://mittbokintresse.blogspot.se/2017/08/hett-i-hyllan-v-31.html

  SvaraRadera
 8. Jag läste den här boken efter att ha hört många lovord och blev besviken. Men, smaken är ju olika! Hoppas du gillar den. Jag har faktiskt inte hört någon som har tyckt som jag, så kanske jag bara var i fel stämning vid tillfället? /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lite klurigt det där med böcker, att humöret måste vara rätt för en viss bok. Ibland träffar man bara fel. Vi får väl se vad jag tycker när jag väl läser den :)

   Radera