torsdag 31 augusti 2017

Hett i hyllan #107

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Evighetsstoryn bokrean 2014 fortsätter...
I sanningens namn så är bara den ena av böckerna (Bortom rimligt tvivel) köpt på bokrean. När jag kom hem med den så upptäckte jag nämligen att den var andra delen i en serie om advokaten Sophia Weber. Vad gör man då? Om man är jag, alltså. Jo, då letar man givetvis upp första delen och köper den, för serier måste ju läsas i ordning. Något annat alternativ finns inte. Så, i juni samma år köpte jag Bara ett barn. Så nu kan jag börja läsa...

Av Malin Persson Giolito har jag bara läst en enda novell, Se till mig som liten är, och den var fantastiskt bra, så jag har stort hopp om att även hennes romaner är det. Det är kanske dags att ta tag i de här två böckerna nu. De låter väldigt spännande. Här kommer lite baksidetexter.

Bara ett barn:
Alex Andersson är en märklig unge. Han hamnar ideligen i nya slagsmål, har svårt att koncentrera sig i skolan och sitter och somnar på lektionerna. Han pratar knappt och säger han något så svär han bara. Men en dag upptäcker hans lärare något som får henne att slå larm. Hon tror att hon har förstått varför Alex har problem.

Misstankarna tas på största allvar. Alex tvångsomhändertas av socialen och polisen inleder en brottsutredning för att ta reda på vem det är som har behandlat Alex så illa. Sophia Weber, delägare på en liten advokatbyrå i Gamla stan, utses till Alex advokat.

Advokat Sophia Weber får aldrig företräda några massmördare, bankdirektörer eller våldtäktsmän med ordnade familjeförhållanden och bättre ekonomi än hon själv. Hon har väntat många år på den kallblodiga brottsling som hon tycker att hon förtjänar. Hennes senaste klient Alex Andersson, sju år gammal, väger inte ens trettio kilo. Han kan vare sig åtalas eller straffas, kan inte klockan och har ingen aning om vad en advokat egentligen håller på med. Ändå är det han som ska göra Sophia Weber känd.

Bortom varje rimligt tvivel:
Jag ger dig en chans att uppfylla det som är varje advokats högsta dröm, säger Sophia Webers gamla professor. Att få en oskyldig man fri.

För tretton år sedan mördades en femtonårig flicka. Läkaren Stig Ahlin dömdes till livstids fängelse för mor det. Men ingen har glömt det bestialiska brottet. Stig Ahlin är känd som en av Sveriges mest hänsynslösa brottslingar.

När advokat Sophia Weber bestämmer sig för att hjälpa Stig Ahlin är det för att hon upptäckt avgörande brister i mordutredningen.

Men att Sophia gör sitt yttersta för att få sin klient frikänd väcker mångas avsky. Och ju mer hon får veta, desto svårare blir hennes arbete. Vad är hennes klient för man egentligen? Vad har han gjort? Och kommer hon någonsin att få veta sanningen?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

21 kommentarer:

 1. Jag har läst Bara ett barn och Störst av allt av henne. Eftersom jag gillade dem så borde jag väl läsa mer...

  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2017/08/31/hett-i-hyllan-56/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Störst av allt har jag också i hyllan... den har dock bara stått i knappt ett år :)

   Radera
 2. Störst av allt har jag läst men inte något mer. Kan dock tänka mig att göra det. Här kommer min hyllvärmare. https://sarasbokblog.wordpress.com/2017/08/31/hett-i-hyllan-29/

  SvaraRadera
 3. Här ärmitt bidrag: https://nilmasbokhylla.wordpress.com/2017/08/31/hett-i-hyllan-2/

  SvaraRadera
 4. Håller med om att serier måste läsas i ordning. Förstår dig fullkomligt! Förstår däremot inte alls de som säger att det bara är att hoppa in varsomhelst, börja med till exempel bok fyra i en serie, hu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med att hoppa rätt in i mitten av en serie är något jag aldrig kommer att förstå. En liten del av mig tycker att det är lite arrogant mot författaren, dessutom, h*n har ju förmodligen tänkt till för att få allt att passa ihop och så börjar någon att läsa mitt i :o

   Radera
 5. Jag har läst första boken, men inte kommit längre. Tror till och med de kan ha fått lämna bokhyllan.
  Här kommer mitt bidrag: http://beasbokhylla.se/2017/august/hett-i-hyllan-19.html

  SvaraRadera
 6. Har ännu inte läst något av den författaren trots att jag har en av hennes böcker oläst i bokhyllan. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2017/08/hett-i-hyllan-107.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt hur det kan bli, jag har tre av hennes böcker olästa i hyllan :)

   Radera
 7. Jag har inte läst nåt av henne. Här kommer min hett i hyllan http://nakit.webblogg.se/2017/august/hett-i-hyllan-4.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Novellen jag har läst var bra i alla fall :)

   Radera
 8. Bortom varje rimligt tvivel har jag oläst på läsplattan. Har inte läst den eftersom jag upptäckte att det var hennes tredje bok.

  Här kommer min heta bok:
  https://lenasgodsaker.blogspot.se/2017/08/hett-i-hyllan-107.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så trist när man råkar köpa på sig en senare del i en serie.

   Radera
 9. har bara läst Störst av allt av Giolito och den tyckte jag var jättebra. här kommer en av mina hyllvärmare: http://mrscalloway.blogspot.se/2017/08/hett-i-hyllan_31.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har även Störst av allt i hyllan och jag har ju inte missat att den är väldigt hyllad :)

   Radera
 10. Malin Persson Giolito är läsvärd, har dock inte läst de som du skrev om. Här är mitt bidrag

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2017/08/hett-i-hyllan-vecka-35.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tänkte lite som att om novellen nu var så bra så är säkert det andra också det :)

   Radera
 11. Jag vill gärna läsa de här två eftersom jag tyckte Störst av allt var jättebra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog ta och knuffa dessa uppåt i läslistan :)

   Radera