fredag 25 augusti 2017

Kommande böcker september 2017

Ännu en månad med en helt osannolikt stor mängd nya intressanta boksläpp. Förmodligen beror det på att alla vill släppa en ny bok lagom till bokmässan. Egentligen är de nog ännu fler, men några böcker verkar ha blivit försenade och har bytt utgivningsdatum. Min inofficiella regel är att en bok bara får vara med en gång i den här listan...

Höstdåd av Anders de la Motte
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 421
Utgivningsdatum: 2017-09-04
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
En sensommarkväll 1990 tältar fem barndomsvänner vid sitt hemliga badställe, ett nedlagt stenbrott på en skånsk ås. Nyss har de tagit studenten och vuxenlivet väntar runt hörnet. Stämningen är därför upprymd, men också vemodig eftersom vännerna inser att den här kvällen innebär ett farväl både till ungdomstiden och till varandra. På mer än ett sätt ska det visa sig för när morgonen gryr och det första höstregnet fallit flyter det en kropp i stenbrottets mörka vatten. En tragisk olycka fastslår polisutredningen, men alla är inte övertygade.

I tjugosju år förblir händelsen ett sår i bygden, en konflikt som stilla bidar sin tid. Och när den gamle polischefen ersätts av Anna Vesper, en nyinflyttad mordutredare från Stockholm, börjar dunkla krafter sättas rörelse. Snart har Anna inget val. Hon måste ignorera alla varningar och öppna ärendet från hösten 1990. Hösten få säger sig minnas men som ändå aldrig blivit glömd.


Jag har ju bara läst hans serie om HP, som jag tyckte väldigt mycket om. Det är nog snart dags att ta tag i hans andra böcker också.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.De som skall dö av Kristian Lundberg
Genre: Kriminalroman
Serie: Malmösviten (5)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-09-06
Förlag: Bladh by Bladh

Från Bokus
Det börjar enkelt. En kvinnas döda kropp. Ett hamninlopp. Det exklusiva bostadsområdet Västra Hamnen. Det som sker i skydd av mörkret. Den som ägs. Den som äger. Och döden som plockar oss, en efter en. Det är våldsamma brott. Det finns ett antal dödsfall som tycks vara mer eller mindre oförklarliga. Men det finns också en annan sida. De som njuter.

Vi har en stad, men vi låter delar ligga i radioskugga. Det är enklast så. Det finns närapå osynliga platser i varje större stad. Det är områden där tjackpundare möter pedofiler. En sådan rent faktisk konkret plats finns bakom en bensinstation nere vid Lundavägen, precis bakom Värnhemstorget. Det är en nattsvart plats vid ett överfyllt transitboende.

Det är en plats där begäret oavsett hur det ser ut binder oss samman. Allt är en vara. En stad blir då bara en plats för transaktioner. Människor. Alkohol. Narkotika. Varor. Gods. Och människor som mest går att beskriva som skadat gods. Allt har ett pris. Allt går att köpa och sälja.


Jag kan ju liksom inte låta bli att lockas av böcker som utpselar sig i Malmö. Eftersom det här tydligen är femte delen så har jag ju en del att ta igen...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Husdjuret av Camilla Grebe
Genre: Kriminalroman
Serie: Flickorna och mörkret (2)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2017-09-14
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
En roman om ett fruktansvärt brott, om de människor som begick det och de som löser det.

Malin är den unga kvinnliga polisen som har hela sitt liv prydligt utstakat. Hanne är profileraren med minnesförlust som fruktar sin framtid. Jake är pojken som bär på en onämnbar hemlighet.

Alla förs de samman av ett brutalt mord i ett gammalt stenröse i den sörmländska byn Ormberg under några kalla vinterveckor. Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens. Sanningen har, som så ofta, ett högt pris.


Den här låter ju intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Blodsleken av Roberto Saviano
Genre: Drama
Serie: Camorrans barn (1)
Antal sidor: 360
Utgivningsdatum: 2017-09-11
Förlag: Brombergs

Från Bokus
Paranza-gänget, en liten klan av unga pojkar kopplade till Camorran, drar genom Neapels gränder på sina skotrar med pistoler och AK-47:or.

Namnet Paranza kommer från ett slags båt som med ljuslyktor lockar upp fisk ur havsdjupen. På samma sätt ger sig pojkarna ut på jakt. De är beredda till gränslöst våld för att skagga sig pengar, makt och status.

En spännande och initierad roman om maffians barnsoldater, där barnets oskyldiga lek snabbt övergår i blodigt allvar.


Jag var helt fängslad av TV-serien Gomorra, som bygger på Savianos bok, och jag tror att jag måste läsa denna.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Koka björn av Mikael Niemi
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 450
Utgivningsdatum: 2017-09-15
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Det är sommaren 1852 i byn Kengis i nordligaste Sverige. Prostens andliga väckelse drabbar samer och tornedalingar med oanad kraft. Samtidigt försvinner en vallpiga i de djupa skogarna. Snart drar folket ut i jakten på den slagbjörn som man tror härjar. Men prosten fruktar att det är en långt värre dråpare som går lös. Tillsammans med samepojken Jussi finner prosten spår av den ondska som tränger sig allt närmare prosten och snart hotar att krossa hela väckelsen.

Mikael Niemi har jag ju läst och gillat. Dessutom, en sådan här titel alltså...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Sonjas andra chans av Åsa Hellberg
Genre: Feelgood
Serie: Sonja (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-09-18
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Sju år efter Sonjas död - och arvet som bland annat gav hennes bästa vänner ett hotell i London, ett fantastiskt hus på Mallorca och en restaurang i Paris - tampas Sonjas vänner med livet. Alla tre behöver en förändring, och de vet att det är dags att uppfylla Sonjas sista önskan: att sprida hennes aska runtom i världen. Under resans gång, i brev efter brev från Sonja, målas hennes hemliga och passionerade kärlekshistoria upp och berör dem djupt.

Samtidigt sker saker på vännernas hemmaplan som ingen av dem räknat med, och plötsligt är deras vänskap det enda bergfasta och bestående. Allt eftersom resan tar dem ut i världen tvingas Rebecka, Maggan och Susanne ta livsavgörande beslut. Och varken slukhål i Norge, katastrofer på Haiti eller spontandans i Madrid kan stoppa dem från att ge Sonja - och sig själva - en andra chans.


Jag har bara läst första delen, men jag ska definitivt läsa fler.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Dödsdömd av Sharon Bolton
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2017-09-21
Förlag: Modernista

Från Bokus
Strax före gryningen, i bergen nära gränsen till Skottland, mördas en ung kvinna. Samtidigt kraschlandar en luftballong i området. Bara en person, Jessica Lane, överlever mirakulöst.
Jessica har sett mördarens ansikte. Men mördaren har också sett hennes. Och han kommer inte att ge upp förrän han har utplånat det enda vittnet till brottet.

Ensam och rädd, och utan att kunna lita på någon, flyr Jessica till den plats där hon känner sig tryggast. Men det kan visa sig att just den platsen är den farligaste av alla.


Sharon Bolton är självskriven.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Kåda av Ane Riel
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 256
Utgivningsdatum: 2017-09-28
Förlag: Modernista

Från Bokus
Det är inte alltid så lätt för Liv att förstå sin omvärld. Då är det tur att hon har en pappa som Jens, som är så duktig på att förklara allting: Varför mamma blivit så stor att hon inte kan lämna sovrummet, varför man inte ska gå i skolan. Och framför allt varför man måste döda farmor...

Jag kan inte annat än lockas av en sådan här baksidetext.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Blå villan av Eva Frantz
Genre: Kriminalroman
Serie: Anna Glad (1)
Antal sidor: 255
Utgivningsdatum: 2017-09-01
Förlag: Schildts & Söderströms

Från Bokus
Mitt i natten, på väg hem från en fest hittar ett ungt par en liten pojke irrande längs landsvägen. Han bor i den blå villan i skogsbrynet. På köksgolvet ligger pojkens mamma Becca i en pöl av blod. Hjälp tillkallas och den svårt skadade kvinnan förs skyndsamt till sjukhuset. Poliskommissarie Anna Glad får i uppgift att utreda brottet.

Det visar sig att Becca Stenlund driver den superpopulära lifestylebloggen Blå villan och att hennes liv har hotats i bloggens kommentarsfält. Beccas man Peter har hjälpt till med bloggen men tröttnat på jakten efter det perfekta livet. Han har flyttat från sin fru, och därmed förlorat drömhemmet och familjetillvaron.

I Anna Glads tillvaro kunde saker och ting också vara bättre, hennes arbetslösa man sitter hemma och spelar tv-spel dagarna i ända. Becca kämpar för sitt liv men i den låsta tomma villan dyker det varje dag upp färska blommor...

Spänningsintrigen är skickligt flätad och upplösningen överraskar även en erfaren deckarfantast. Blå villan är den första delen i en serie med polisen Anna Glad.


Kallas för cosy crime i småstadsmiljö. Det skrivs alldeles för få böcker om småstadsmiljö.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Spegelstaden av Justin Cronin
Genre: Skräck
Serie: Passagen (3)
Antal sidor: 771
Utgivningsdatum: 2017-09-14
Förlag: Norstedts

Från Bokus
En spillra av mänskligheten har överlevt den stora epidemin och klarat sig undan viralernas intåg (viraler är människor som blivit smittade av ett dödligt virus och påminner om vampyrer). De få överlevande människorna har nu bott på en skyddad plats i Texas i tjugo års tid och hunnit föröka sig och blivit några tusen.

Efter att De första tolvs skräckvälde har störtats och de viraler som tillhörde dem tillintetgjorts (seriens andra del) lever människorna i tron att viralerna utrotats och de börjar så småningom flytta från sitt säkra muromgärdade område och breda ut sig över landet. Men det finns viraler kvar som håller sig gömda och bidar sin tid. Och fadern till De första tolv, Fanning, Noll kallad, har också överlevt. Hans raseri kan endast kväsas den dag då han kan förgöra Amy, Flickan från ingenstans, i ett sista slag mot mänskligheten.

Amy har även hon smittats men vet att hon utsetts till att möta Noll i slaget mellan människorna och viralerna och hon förbereder sig nu på att utmana honom.


Äntligen!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Skuggornas tid av Agneta Arnesson Westerdahl
Genre: Drama
Serie: Släkten (9)
Antal sidor: 370
Utgivningsdatum: 2017-09-18
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
I Agneta Arnesson Westerdahls fristående roman Skuggornas tid möter vi den högättade Elin år 1350. Sommaren står i full blom när hon återvänder till Lejsta gård. Hennes man och barn har som så många andra fallit offer för digerdöden, och dagarna präglas av sorg och hunger.

När Elins vägar korsas av den föräldralösa flickan Unni fylls gården med nytt liv och förrådet av mat växer. Men Unni, som är van att gå sin egen väg och bär på svåra minnen, har svårt att anpassa sig till ett liv nära rikets tron.

Nära ett decennium senare drar den andra pestvågen in över landet år 1359. Nya offer skördas och Unni som befinner sig i kloster får hjälp att ta sig över till Gotland dit Elin flyttat. Här är de båda sedan bosatta när Valdemar Atterdag år 1361 invaderar ön. Unni upplever slaget utanför Visby ringmur på nära håll, och hon kommer i kontakt med Valdemar, som visar sig vara en komplex natur.


Redan nionde delen. Och jag som inte börjat läsa den här serien än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Smugglaren av Jan-Erik Fjell
Genre: Kriminalroman
Serie: Anton Brekke (2)
Antal sidor: 480
Utgivningsdatum: 2017-09-01
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Det är snart jul och den småkriminelle Bernandas från Litauen kör in i Norge med en förseglad last, på uppdrag av den ryske gangsterbossen Doskino. Men kontakten som ska ta emot lasten dyker aldrig upp där de stämt träff, vid en avlägsen stuga utanför Fredrikstad. När Bernandas inser vad det är för last han smugglat över gränsen grips han av panik. Dagen efter hittas den äldre läraren Viggo Holm brutalt knivmördad i sitt hem i Sarpsborg, och det visar sig att han var Bernardas kontakt. En motvillig Anton Brekke får fallet, och medan han börjar följa spåren kämpar Bernardas desperat för att ta sig ur fällan han fastnat i - strandad i ett främmande land med polisen på ena sidan och sin uppdragsgivare på den andra.

Norska deckare står alltid högt i kurs hos mig.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den goda dottern av Karin Slaughter
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 500
Utgivningsdatum: 2017-09-01
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
För tjugoåtta år sedan slogs Charlotte och Samantha Quinns familj i spillror. Attacken mot deras hem dödade inte bara deras mamma, utan krossade också deras pappa - stadens ökända försvarsadvokat - och ödelade deras familj för alltid.

Nu är systrarna vuxna, och Charlie är den perfekta dottern som har gått i sin pappas fotspår. När det brutala våldet återigen drabbar staden, kastas Charlie rakt in i en mardröm. Hon är inte bara det första vittnet på plats. Dessutom märker hon snart att fallet mot hennes vilja lockar fram de mörka minnen som hon har lyckats förtränga i så många år. Och sanningen om det som hände för tjugoåtta år sedan går inte längre att dölja.


Läste min första Karin Slaughter förra året och det kommer att bli fler.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Visheten vaknar av Elin Säfström
Genre: Fantasy
Serie: Tilda (2)
Antal sidor: 318
Utgivningsdatum: 2017-09-05
Förlag: Lilla Piratförlaget

Från Bokus
Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, vättar och älvor. De flesta människor ser dem inte tack vare Tilda. Det är nämligen hennes ansvar att rådare och människor hålls ifrån varandra. Det är svårt nog i vanliga fall, utan att trollen springer omkring på stan och beter sig som huliganer. Det visar sig att deras stora högtid, Vishetens dag, närmar sig och det går rykten om att den innefattar en förfärlig rit. Tilda måste se till att ingen skadas samtidigt som hon försöker få ordning på känslorna för Hakim och rädda sin vänskap med Imane. Ingenting blir lättare av att en attraktiv vittra behöver Tildas hjälp och att relationen till Natta börjar bli oväntat komplicerad.

Ännu en Äntligen!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.De döda små av Lind & Co
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2017-09-14
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Det är sommaren 1965, en värmebölja vilar över New York och stadsdelen Queens. En tidig julimorgon vaknar Ruth Malone och upptäcker att hennes två barn är borta. Ett sovrumsfönster står på vid gavel. Efter ett desperat sökande hittas de mördade.

Grannarnas fördomsfulla skvaller om Ruths välsminkade ansikte och utmanande kläder, tillsammans med de tomma spritflaskorna som ligger och skräpar i hennes lägenhet gör att polisen snabbt drar sina slutsatser.

En ung och oerfaren kvällstidningsreporter skickas ut för att skriva om fallet. Han är till en början inne på samma spår som polisen men ju längre tid han följer Ruth, desto mer börjar han tro att det finns en annan sida hos kvinnan som åklagare, polis och press utmålat som en promiskuös femme fatale.

Mördade Ruth Malone sina barn, eller är hon bara ett offer för tillfälligheter? Vilar något långt mer ondskefullt under ytan.


Den här ska tydligen bygga på ett verkligt fall, dessutom är det en debut. Medias behandling av ännu oskyldiga människor är alltid intressant. Och skrämmande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Jag hör sirenerna på gatan av Adrian McKinty
Genre: Kriminalroman
Serie: Sean Duffy (2)
Antal sidor: 336
Utgivningsdatum: 2017-09-15
Förlag: Modernista

Från Bokus
Sean Duffy vet inte vilket som är det mest ofattbara brott han stått inför. En torso placerad i en resväska kommer i alla fall nära...

Ändå behövs det bara en enda liten ledtråd, och där är den: en tatuering. Sean Duffy - nu fullt återställd och tillbaka i tjänsten efter det allvarliga trauma som hans senaste fall utgjorde - är redo att följa det spår av blod som alltid, alltid, oavsett hur svagt det är, länkar samman en kropp med en mördare.

Duffy, en legendariskt envis man, blir besatt av mysteriet och använder det som distraktion från sitt havererade kärleksliv. Han arbetar sig metodiskt igenom varenda vinkel - från stadsgator med exploderande IRA-bomber till dystra myrar på landsbyggden - och var han än kommer inser han att det är något som inte alls står rätt till.


Jag kände mig ganska ensam om att gilla första delen i den här serien, men oj, vad jag har längtat efter denna.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Camille av Pierre Lemaitre
Genre: Kriminalroman
Serie: Kommissarie Verhoeven (4)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2017-09-20
Förlag: Sekwa Förlag

Från Bokus
Anne Forestier befinner sig på fel plats vid fel tidpunkt när hon råkar bevittna ett inbrott hos en juvelerare på Champs-Élysées. Hon blir skjuten tre gånger, slagen till nästan oigenkännlighet och hamnar hjälplös i en sjukhussäng medan hennes förövare försvinner iväg på fri fot. Lycklig att hon ens överlevt har hon ingen aning om att hennes förövare inte gett upp på långa vägar. Hon har bara en sak som är i hennes favör en partner som kommer att bryta alla regler för att skydda kvinnan han älskar: Kommissarie Camille Verhoeven.

Jag läser ju väldigt lite franskt, av den enkla anledningen att jag har intalat mig själv att jag inte gillar det franska. Men jag är ju inte jag om jag inte utmanar mig själv. Detta är dock fjärde delen i en serie och den enda tidigare som verkar vara översatt till svenska är andra delen. Min franska är obefintlig så jag vet inte riktigt hur jag ska göra med den här.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Skrik tyst så inte grannarna hör av Karin Alfredsson
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-09-01
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia.

Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer att ordna sig.


Det är väldigt många Äntligen! i september...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Stora stygga vargen av Nele Neuhaus
Genre: Kriminalroman
Serie: Bodenstein & Kirchhoff (5)
Antal sidor: 454
Utgivningsdatum: 2017-09-01
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
En het junidag hittas liket efter en sextonårig flicka i floden Main utanför Frankfurt. Hon har blivit mördad och kroppen bär spår av brutal misshandel. Och ingen saknar henne. Flera veckor efter det makabra fyndet står Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein fortfarande rådlösa i sökandet efter hennes identitet.

Så landar ett nytt fall på deras bord. En populär tv-programledare har attackerats och låsts in i bagageluckan på sin bil. Hon har nyligen arbetat på ett reportage om en hemlighetsfull organisation, med medlemmar från samhällets allra högsta skikt. Medan Pia och Oliver gräver djupare i fallet flätas det oväntat samman med den anonyma flickan vid flodkanten, och blottar en fruktansvärd hemlighet som kommer dem obehagligt nära.


Jag har inte läst förra delen, den fjärde, som är den första att översättas till svenska. Kanske väntar jag och hoppas att jag kan få läsa den här serien från början.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.För oss är natten ljus av Christoffer Holst
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-09-20
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
När familjen Brickman äntligen ska lämna USA och åka hem till Sverige efter den pliktskyldigt besökta begravningen av de vuxna barnens farfar nås de av beskedet att Norwegians piloter har gått ut i strejk. De är strandsatta i New York.

En dröm för många, men en mardröm för Oliver.

Han försöker ignorera det faktum att han tvingas dela rum med sin pensionärstorra syster, krisande mamma, nya unga styvmor och kärlekskranka pappa och istället fokusera på att han faktiskt är i New York. Möjligheternas och musikalernas stad. Och att drömmen om ett liv på Broadway plötsligt känns inom räckhåll.


Han är produktiv, Christoffer Holst. Måste läsa mer av honom.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Nordiska myter från Yggdrasil till Ragnarök av Neil Gaiman
Genre: Fantasy
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2017-09-14
Förlag: Bonnier Carlsen

Från Bokus
Med utgång från gamla tiders skrifter som Snorrre Sturlassons Eddan återberättar han de mäktiga myterna och poemen; alla dessas äventyr, kärleksförbindelser, intriger och ond bråd död. Gaiman spänner en båge som börjar med Yggdrasil och födelsen av de nio världarna och slutar med Ragnarök - gudarnas skymning och födelse av en ny tid och nya människor.

I Nordiska myter- från Yggdrasil till Ragnarök möter vi Oden - den mäktigaste av de mäktige, vis, modig och beräknande; Tor - Odens son, otroligt stark, men inte den smartaste; och Loke - son till en jätte, blodsbroder till Oden och en trickster och manipulatör. Vi får veta hur Lokes tre barn; Midgårdsormen, Fenrisulven och Hel stals från jättarnas rike, hur Oden offrade sitt öga i Mimers brunn, hur Iduns äpplen återfördes till Asgård och fler sagor från vikingatidens trossystem. De uråldriga nordiska myterna ligger som grund i vår väv till nya berättelser - från Tolkien till Game of Thrones och Marvels serieuniversum.


Det är bara omöjligt att motstå en bok om nordisk mytologi.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

24 kommentarer:

 1. Flera av de där böckerna finns med på min läslista också, t ex Koka björn, Kåda och Alfredssons nya. Så mycket lockande läsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så många böcker, så lite tid :) Jag blev så oerhört glad när jag upptäckte Karin Alfredssons bok, jag har längtat så efter nytt av henne.

   Radera
 2. Oj oj jag hade tänkt göra lite annat än att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Det går inte. Vi får bara läsa. Dygnet runt.

   Radera
 3. Där finns flera som jag också kommer att läsa och en del som jag missat, märker jag. Apropå Camille tror jag att du kan läsa den helt fristående, den förra delen (Alex) var det inga som helst problem att fastna för, trots att det var andra delen i serien. I vissa serier, som Börjlinds deckarserie, är halva behållningen att följa karaktärernas personliga utveckling, men Alex är helt annorlunda. Väldigt annorlunda. Och väldigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattade det lite så att åtminstone Alex och Camille hör ihop på något sätt och det går ju att fixa i alla fall :) Och tänk, jag har fortfarande inte börjat läsa Börjlinds serie :o

   Radera
 4. Verkligen på tiden att den sista delen av Passagen kom. Jag tycker sådär om de tidigare böckerna men vill ändå läsa avslutningen. Och Bolton och Gaiman är alltid intressanta. Flera andra titlar verkar också spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade första delen av Passagen, den andra var bara så där, men jag vill också ha ett avslut :) Gaiman har jag fortfarande inte läst, men det kommer snart.

   Radera
 5. Jahaja där var det några som jag hade missat men nu blev lockad av. Som om jag behövde fler...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, behöver har inget med böcker att göra :)

   Radera
 6. Adrian McKintys första måste jag snart ta och läsa och se hur den är. ;) Många som lockar för övrigt, däribland Bolton.... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade ju Adrian McKintys första väldigt mycket, till skillnad från nästan alla andra :) Bolton är alltid intressant.

   Radera
 7. Säger också äntligen om Cronins tredje bok! Då kanske det är dags att äntligen läsa andra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har inte läst andra än? Jag var egentligen inte så glad i den, men jag vill ju veta vart allt tar vägen.

   Radera
 8. Säfström har jag längtat efter ett tag nu, så yay! Och Kåda lär riktigt intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde jag skulle få vänta ännu längre på Säfströms bok så jag är väldigt glad över att den kommer redan :)

   Radera
 9. Ja, denna månaden har förlagen slagit på stort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar att det har med bokmässan att göra. Alla vill ha nya böcker släppta då :)

   Radera
 10. Många nya att se fram emot. Lite orolig för att listan skulle bli ännu längre av att läsa ditt inlägg, men känner att jag nog redan spanat in de flesta jag är intresserad av. Puh. 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju alltid lite vanskligt att kolla de här inläggen, men det brukar oftast gå bra :)

   Radera
 11. Oj, vad många du också har hittat! Jag väntade med att kolla din lista till jag gjort min egen :-). Förutom de vi båda har lockar Elin Säfströms serie, De döda små och Camille. Jag funderade på de två senare men rensade lite i sista stund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visheten vaknar är ett måste i min hylla, jag tyckte så mycket om första boken :)

   Radera