torsdag 24 augusti 2017

Hett i hyllan #106

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi fortsätter väl med bokrean 2014.
Ännu en bok av Sara Kadefors. Kast med liten kniv har ju inte stått fullt så länge i bokhyllan som den förra, men ändå nästan 3,5 år. Det är egentligen helt obegripligt. Jag har ju gillat allt jag läst av henne och det var ju därför jag köpte den. Kanske är det snart dags för den där utmaningen där man läser "bortglömda" författare.

Så här står det på baksidan:
NU: Jonas bor med fru och barn utanför Göteborg. Det går bra för firman och han hinner vara både engagerad pappa och idrottstränare. Allt är i det närmaste perfekt. Tills en sen natt då han råkar få höra ett samtal. Efter det är ingenting sig likt. Smärtan från det förflutna dyker upp igen med dubbel kraft.

DÅ: Han hänger med halvkriminella kompisar, stämplas som mindre vetande i skolan och blir nertryckt hemma av sin smarta storasyster. Den enda han kan vara sig själv med är Rebecka, som inte bryr sig om vad andra tycker och tänker. En dag händer det ofattbara och hela tillvaron kastas omkull. Efter det stänger han dörren om sig själv och kastar knivar i väggen medan tiden passerar.

Nu håller allt som hans liv är uppbyggt kring återigen på att rämna. Kanske måste han göra upp med det gamla för att en dag kunna leva fullt ut?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

27 kommentarer:

 1. Jag undrar också varför jag har så många olästa av författare vars böcker jag gillar...
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2017/08/24/hett-i-hyllan-55/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar allvarligt på den där utmaningen att läsa "bortglömda" författare. Kanske är det enda sättet :)

   Radera
 2. kan bara instämma med föregånde talare

  SvaraRadera
 3. En oläst bok av en författare jag gillar är också temat på mitt bidrag den här veckan: http://beasbokhylla.se/2017/august/hett-i-hyllan-18-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det lite konstigt att det blir så?

   Radera
 4. Har inte läst något av Sara Kadefors, men jag minns att jag var nyfiken på och nästan klickade hem denna. Men, jag behärskade mig tydligen eftersom jag inte hittar den i någon hylla 🤔😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan uppenbarligen inte stå emot att, i alla fall, köpa hennes böcker. Med läsningen är det lite sämre ställt :(

   Radera
 5. Den vill jag läsa! Här kommer min bok http://nakit.webblogg.se/2017/august/hett-i-hyllan-3.html

  SvaraRadera
 6. Jag har läst två barn- och ungdomsböcker av Kadefors som jag tyckt väldigt bra om. På tiden jag läser hennes vuxenböcker också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst en ungdomsbok och en vuxenbok, de var lika bra båda två :)

   Radera
 7. Den här var jag nyfiken på när den kom, tror till och med att jag lånade hem den från bibblan. Men läst blev den aldrig!

  SvaraRadera
 8. Jag fick hem ett reklamhäfte om den från förlaget en gång i tiden, men jag tyckte inte den var nånting för mig. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2017/08/hett-i-hyllan-106.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet ju inte om jag gillar denna, men jag har gillat hennes stil i de två andra böcker jag har läst så jag tror att det här kan gå bra :)

   Radera
 9. Det är lätt att samla på sig och tungt vid täta flyttningar. :) Bra att ge de olästa en andra chans. Där finns säkert en hel de guldkorn. Eftersom vårt hem består av två före detta bibliotekarier har vi böckerna ordnade på samma sätt som på bibliotek. Utmärkt sätt för att hitta. Andra tycker det är en yrkessjukdom och sorterar hellre efter ryggfärg.
  Lösa tankar från Bosse Boksamlare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lätt att hitta på biblioteket så jag kan förstå att det blir en bra sortering även i sitt privata bibliotek. Man kan ju sortera även efter ryggstorlek, eller genre vet jag en del som gör.
   Mitt problem är nu att jag inte har några hyllor så jag vet inte riktigt hur jag skulle sortera.

   Radera
  2. Sist vi flyttade så hade vi flyttfirma, det var starka pojkar så det var inga problem :) Jag sorterar också böcker på det enda sätt som är logiskt. Förstår inte hur jag annars skulle hitta. Dessvärre har jag lite samma problem som Camilla, hyllorna räcker inte till och då blir ordningen lidande.

   Radera
 10. Noterade att du läser Peter May. Jag måste tillägga att jag är riktigt, riktigt förtjust i hans böcker. Han borde få högsta betyg enligt din tuffa betygskalender. :) Det har han fått hos mig. Trilogin var magiskt bra. 5 +

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, inte ens Peter May lyckas knipa åt sig högsta betyget, men han ligger väldigt, väldigt nära :)

   Radera
 11. Det finns för mycket böcker att läsa, tror mest att det beror på det att de författare man gillar inte blir lästa (så är det lite med min bok med).

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2017/08/hett-i-hyllan-v-34.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det kommer ju så mycket nytt att det är omöjligt att hinna med det gamla.

   Radera
 12. Den boken finns på min Letto. https://eggetbok.blogspot.se/2017/08/hett-i-hyllan-22.html

  SvaraRadera
 13. Jo men visst finns det böcker som kanske borde läsas.
  http://frokenchristina.blogspot.se/2017/08/hett-i-hyllan-106.html

  SvaraRadera