torsdag 1 augusti 2024

Hett i hyllan #468

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Så den andra boken från slutet av september 2021.
Jag köpte ju på mig några måste-ha böcker där i slutet av september och den andra (och sista) som fortfarande är oläst är Johnny the Fucker av Magnus Uggla.

Min historia med Magnus Uggla går väldigt långt tillbaka, ända tillbaka till 1977 faktiskt. Till och med innan hans Varning på stan gjorde succé. En kompis kompis spelade Sommartid. Och resten är historia, kan man nog säga. Jag har inte mindre än två böcker av honom och jag har inte läst någon. Det kanske faktiskt är dags att ta tag i dem. Om han skriver böcker som han skriver låttexter så kan det ju bli en riktigt bra upplevelse.

Så här står det på baksidan:
"Upp som en hatad sol och ner som en ointressant pannkaka". Året är 1978 och efter att äntligen ha slagit igenom stort, turnerat landet runt och blivit omsusad kändis befinner sig Uggla i nedförslöpa. Igen. Och när produktchefen på CBS föreslår att han ska ställa upp i Melodifestivalen är verkligen botten nådd.

Men när inga andra möjligheter finns i sikte, utom att köra gig på Ålandsbåten Jätten Finn, så bestämmer han sig trots allt för att ställa upp i Mello. I sista stund. Det blir en kamp mot klockan, mot konkurrenternas tjuvknep och idiotiska idéer från skivbolaget och andra halvfigurer i branschen. Mot alla odds verkar det ändå som det här kan bli det nya genombrottet. Fast sen går det ändå åt pipan.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

4 kommentarer:

  1. Mina barn var förtjusta i Magnus Uggla ett tag och jag tycket att han är väldigt bra på att få ihop låttexterna. Men någon bok av honom har jag aldrig läst.
    http://mosstanten.se/2024/08/01/hett-i-hyllan-262-varfor-stirrar-ni-pa-mina-fotter/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Magnus Uggla är en av mina första idoler och jag gillar fortfarande hans låtar 🙂

      Radera
  2. Intressant undrar hur han är som författare, han är ju en dukitg låttextförfattare iallafall.
    Min hett i hyllan finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/08/hett-i-hyllan-vecka-31-2024.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag får nog snart ta tag i någon av de två böcker jag har av honom.

      Radera