torsdag 29 augusti 2024

Hett i hyllan #472

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det blir ett litet kliv till mitten av oktober 2021.
Den där dagen, som var sambons födelsedag, så kunde man nog ha trott att det var jag som fyllde år. Sambon fick med sig fyra böcker från sitt jobb, varav två fortfarande är olästa. Den första av dem är Hotet av Dean Koontz.

Dean Koontz har inte varit en favorit lika länge som Stephen King, men faktiskt inte så mycket kortare tid (kanske saknas det fem år). Tyvärr så översätts inte alla hans böcker, av någon outgrundlig anledning. Det verkar dessvärre gälla även serien om Jane Hawk, som den här boken är tredje delen i. Detta ser ut att vara den sista som är översatt, men det har kommit ytterligare två delar. Kanske måste jag skicka ett mejl till förlaget och fråga ...

Så här står det på baksidan:
Jane Hawk vet att hon lever på lånad tid. Men så länge hon andas kommer hon aldrig att upphöra att ensam kriga mot den skrämmande konspirationen som hotar miljoner människors fria vilja. Kampen har gjort Jane till en eftersökt flykting, jagad inte bara av regeringen utan av den hemliga sammansvärjning som ligger bakom att människor tar sitt liv och i samma stund mördar många andra.

Jane riktar in sig på ett nytt byte: en listig man med förbindelser högt upp i hierarkin, en förvrängd själ med en armé av professionella mördare i beredskap. Driven av sitt rättfärdiga raseri och obändiga jakt på rättvisa, reser Jane från södra Kalifornien till de snöiga sluttningarna vid Lake Tahoe för att möta hotet hon står emot. Trots sitt mod är hon oförberedd på den hemska sanningen som väntar henne på platsen där hennes långa mardröm föddes.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

  1. Det är nog inget för mig, är jag rädd.
    http://mosstanten.se/2024/08/29/hett-i-hyllan-266-bob-dylans-memoarer/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag tror att du kan ha rätt i det.

      Radera
  2. Vet inte ens om jag läst något av honom...https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/08/29/hett-i-hyllan-407-2/

    SvaraRadera
    Svar
    1. En del av hans böcker är riktigt bra. Andra inte. Den här serien verkar många ha gillat i alla fall 🙂

      Radera
  3. Jag har läst en bok av författaren, Viskningar (tror jag titeln är) och gillade så jag är förvånad över att jag inte läst fler då jag gillar King.
    Min hett i hyllan finns hä
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/08/hett-i-hyllan-vecka-35-2024.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han har skrivit väldigt många böcker, så en del är kanske inte lika bra som andra. De flesta är ändå läsvärda, av olika grad.

      Radera
  4. Jag har bara läst, och gillat Midnatt av Koontz. https://bokdivisionen.se/2024/08/29/hett-i-hyllan-jag-sjunger-och-bergen-dansar/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte för att jag minns Midnatt, men betyget jag satt talar om att det är en av de bättre 🙂

      Radera