torsdag 8 augusti 2024

Hett i hyllan #469

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi hoppar fram bara några dagar, till början av oktober 2021.
Jamåhonleva av Anders Roslund hade jag siktat in mig på, denna dag när jag var på den första Bokträff Skåne.

På bokträffen fanns ett bokbytarbord och alla som hade lagt böcker där fick plocka med sig också. Den här boken fanns lyckligtvis kvar när det var min tur. Detta är då de nionde delen om Ewert Grens och den fjärde om Piet Hoffman. Tror jag. Det kan vara så att jag lite tappade lusten att läsa serien när den plötsligt blev något annat än vad den var när den började. För att inte tala om hur rörigt det blir när det börjar en ny serie, mitt i serien. Jag ligger i alla fall ganska många böcker efter nu, men någon gång så.

Så här står det på baksidan:
En jättefin födelsedagstårta. Fem röda ljus. Förväntan. Inte kunde hon veta att den här dagen skulle förändra så många människors liv. Och långt senare förändra kriminalkommissarie Ewert Grens liv, och infiltratören Piet Hoffmanns liv. Allt Zana ville göra när hon fyllde fem år var ju att sjunga "Jamåhonleva" och slippa se människor dö.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

6 kommentarer:

  1. Nej inte vill man att en femåring ska behöva se människor dö.
    http://mosstanten.se/2024/08/08/hett-i-hyllan-263-knut-k-selma-johansson/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag tycker inte någon ska behöva se människor dö.

      Radera
  2. Den har jag också stående. Mest för att det verkar vara mitt i två serier. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/08/08/hett-i-hyllan-405/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ju egentligen nästan läst fram till denna, men jag blev så trött på den nya serien mitt i den gamla serien så jag tappade sugen lite.

      Radera
  3. Jag har inte läst något av Roslund men det är ju inte heller riktigt min grej. Här var min men du har ju redan hittat den! https://bokdivisionen.se/2024/08/08/hett-i-hyllan-historien-om-fru-berg/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, just den här serien tror jag inte att du skulle uppskatta.

      Radera