torsdag 22 augusti 2024

Hett i hyllan #471

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Den sista från början av oktober 2021.
Tre böcker från Bokträff Skåne är fortfarande olästa och Sömmerskans gåva av Fiona Valpy är den sista.

Förutom bokbyte och utlottning så fick vi en goodiebag och en av böckerna som låg där var denna. Jag känner igen författarnamnet, men jag har inte läst något alls av henne. Att den fortfarande är oläst kan bero på att jag tidigare överdoserat böcker som handlar om andra världskriget och just nu har jag ingen som helst lust att läsa böcker som handlar om verkliga krig. Vi får väl se när den lusten kommer tillbaka.

Så här står det på baksidan:
Paris 1940. Staden är ockuperad av nazisterna och tre unga sömmerskor bär på stora hemligheter. Mireille är med i motståndsrörelsen, Claire har blivit förförd av en tysk officer och Viviennes hemlighet är större än vad någon kan ana. De tre sömmerskorna ställs inför omöjliga val. Är deras förbund starkt nog, kan de överleva mänsklighetens mörkaste tid utan att slitas isär? Långt senare åker Claires barnbarn Harriet till Paris för att söka sina rötter. Hon upptäcker sanningen om sin familjs mörka historia, en sanning långt mer dramatisk än hon kunnat föreställa sig.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

  1. Känner varken till boken eller författaren, men i en intervju för månadens bok säger hon att hon är snäll, varm och empatisk.
    http://mosstanten.se/2024/08/22/hett-i-hyllan-265-makten-och-harligheten/

    SvaraRadera
  2. Okänd bok för mig.
    Min hett i hyllan hittas här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/08/hett-i-hyllan-vecka-342024.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kände inte till den heller, innan jag fick den.

      Radera
  3. Den framsidesbilden är väldigt lik en annan jag sett. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/08/22/hett-i-hyllan-407/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har sett något omslag som ser nästan exakt likadant ut.

      Radera
  4. Känner också igen namnet men har inte läst henne. https://bokdivisionen.se/2024/08/22/hett-i-hyllan-the-ventriloquists-tale/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bara att inse att man omöjligt kan ha koll på alla författare/böcker som finns.

      Radera