måndag 5 augusti 2024

TV-serie: Alla utom vi #2 (2024)

Titel: Alla utom vi
Originaltitel: Alla utom vi
Genre: Dramakomedi
Skapad av: Filip Tellander
TV-bolag: Discovery Networks
Skådespelare: Alba August, Björn Gustafsson, Christopher Wagelin, Pablo Leiva Wenger, Lola Zackow
Premiär: 2024-05-21
Produktionsland: Sverige
Antal avsnitt: 10
Avsnittslängd: ca 22 min
Såg den på max juli 2024





Handling
Ola och Hilma försöker fortfarande skaffa barn, men går ner sig i relationsmörkret. Samtidigt försöker de hantera slitet med sitt nyinköpta renoveringsobjekt, jobb, drömmar och släkt/vänner som kommer med oombedda råd.

Min kommentar
Nu var det ju några år sedan första säsongen av Alla utom vi kom, så när jag såg att den andra fanns blev den ganska snabbt valet. Det kändes som att vi behövde något med korta avsnitt. Även om vi faktiskt oftast tittade på tre i rad.

Den här säsongen ligger fokuset mer på vad som kan hända med relationen, när allt man säger, gör och tänker handlar om att skaffa barn. Det är absolut ingen komediserie. Här är mer mörker och tragik än skratt och glädje. Några skratt blir det förstås, men väldigt ofta vet man inte om man ska skratta eller gråta.

De barnlösa tu behandlas med stor respekt. Det är alla andra okänsliga människor som man driver med. Friskt. Och även män som försöker prata känslor. Egentligen så är det ganska sorgligt, men man måste ändå skratta åt det.

Alba August är precis lika bra den här säsongen och det är inte alls svårt att se att hon har att brås på. Björn Gustafsson är nog egentligen ingen riktigt bra skådis, men hans mimik och, framför allt, tajming är oslagbar. Alba och Björn har en fantastisk kemi. Det är nästan så att man kan tro att de är ett par igen och att detta är en reality-show.

Alla utom vi skildrar många märkliga beteenden och jag tycker den gör det väldigt träffsäkert. Även om en del kanske är tillskruvat lite. Av slutet så är det svårt att gissa om det blir en tredje säsong, men jag känner nog att detta faktiskt är ett bra avslut. Om det blir så.

Trakt.tv har serien 2,5 i genomsnitt (beräknat på 8 betyg).
IMDb har serien 6,9 i genomsnitt (beräknat på 554 betyg).
Jag ger den 3,5.
Serien är
SpännandeTråkigTrovärdig
KlurigFörutsägbarMystisk
BerörandeOsannolikUnderhållande
Snyggt fotoRoligLångsam
RomantiskFör långFartfylld
SorgligFör kortLäskig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar