måndag 19 augusti 2024

TV-serie: The watcher #1 (2022)

Titel: The watcher
Originaltitel: The watcher
Genre: Thriller
Skapad av: Ian Brennan, Ryan Murphy
TV-bolag: Netflix
Skådespelare: Naomi Watts, Bobby Cannavale, Mia Farrow, Jennifer Coolidge, Noma Dumezweni
Premiär: 2022-10-13
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 7
Avsnittslängd: ca 50 min
Såg den på Netflix juli 2024





Handling
En familj lyckas hitta sitt drömhem i den lugna förorten. Efter att de har flyttat in upptäcker de att allt kanske inte var så idylliskt. Olycksbådande brev. Konstiga grannar. Skrämmande hot. De har ärvt en mardröm.

Min kommentar
Trots att det snart var dags för OS och det därmed inte skulle finnas tid för att titta på någon TV-serie så beslutade vi oss för att starta en ändå. Vi valde The watcher, som bara har sju avsnitt, och hann nästan hela säsongen. De två sista avsnitten fick vi klämma in i väntan på handboll ...

Den här serien ska baseras på verkliga händelser och naturligtvis så var jag tvungen att kolla upp det. Efter att vi sett klart. Det var egentligen inte speciellt mycket som var taget från verklighetens fall, men själva grundidén verkar ju vara riktig. Och, värst av allt, de skumma grannarna.

Jag har ingen aning om vad som kan ha hänt i det här samhället, som har gjort att alla knepiga/knäppa har samlats där. Till och med polisen beter sig underligt. Jag misstänkte nog alla, mer eller mindre och vid något tillfälle. Slutet är ju ... ja, inget slut i alla fall och det stämmer ju med verkligheten åtminstone.

Pappa Dean är ett riktigt psykfall, men samtidigt precis som jag uppfattar amerikaner. Man kan liksom inte gå runt och anklaga alla, utan grund, offentligt och tro att folk ska vara okej med det. Jag förstår att ingen vill hjälpa honom. Jennifer Coolidge är magnifik som mäklaren från helvetet. Jag hade aldrig anlitat henne. Oavsett hur mycket vän hon är. Mia Farrow gör sin Pearl otroligt bra. Hon är nog läskigast av alla. Och då finns det mååånga att välja på.

Min allra största invändning är nog ändå att jag inte alls förstår deras agerande. Vilken normal människa skulle liksom göra så? Och det är utan att jag tänker på det allra största problemet. De följer, så kallade, ledtrådar, som egentligen inte alls är några ledtrådar överhuvudtaget, men de bryr sig inte ett vitten om elefanten i rummet; tunneln. Först letar de inte ens efter den, trots att de har hört att den finns och någon bevisligen har tagit sig in i huset. När byggarna hittar tunneln så bryr de sig inte om att kolla vart den leder. Vem skrev egentligen den delen av manuset?

The watcher är lite läskig, men det kunde ha varit mer otäckt. Mycket av det förtas av karaktärernas (i första hand pappa Dean) mycket underliga beteende. Tydligen ska det bli en andra säsong. Vad den ska handla om vet jag inte, men jag känner mig rätt klar med de här människorna nu.



Trakt.tv har serien 3,3 i genomsnitt (beräknat på 2,1k betyg).
IMDb har serien 6,5 i genomsnitt (beräknat på 81k betyg).
Jag ger den 3,5.
Serien är
SpännandeTråkigTrovärdig
KlurigFörutsägbarMystisk
BerörandeOsannolikUnderhållande
Snyggt fotoRoligLångsam
RomantiskFör långFartfylld
SorgligFör kortLäskig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar