tisdag 13 augusti 2024

Summer Vibes Book Tag

Jag har gett mig ut på egen hand och letat tags och hittade faktiskt några. Denna hittade jag hos Zezee With Books. Sommaren är inte slut!

The Beach - a book set somewhere tropical
Först fick jag ju reda ut vad som räknas som tropiker och det finns ju en jättebra och enkel definition: plats som befinner sig mellan Kräftans och Stenbockens vändkretsar. Så Kenya kvalificerar sig. Dolda i det fullt synliga av Nuruddin Farah utspelar sig där och handlar om somalier i Kenya, vilket inte är helt friktionsfritt.

Music Festival - a book with a focus on music
Erich Zahns musik av H P Lovecraft borde funka här. Den handlar om en man som flyttar in i ett hus där det bor en mystisk gammal knäfiolspelare.

Watermelon - a book with a juicy secret
Jag väljer faktiskt den jag precis har läst, Slutet på sommaren av Anders de la Motte. Den hemligheten kan man kalla juicy.

Water Park - a book set near or on the water
Solklart Vi, de drunkade av Carsten Jensen. En så fantastisk bok om kärleken till det grymma och obevekliga havet.

Ice cream - a book or genre that is a guilty pleasure
Egentligen så har jag nog ingen, men om man vill hårddra det så skulle nog karaktären Johan Falk kunna räknas dit. Min fascination av filmerna är helt oförklarlig och nu har det ju kommit en bok också. Slutet var bara början av Anders Nilsson är precis vad den heter.

Picnic with friends - a book about friendship
Större än störst av Andreas Roman är en helt fantastisk bok som fler borde hitta. Det är en vemodig berättelse och vansinnigt vacker. Den handlar om vänskap, att växa upp och om drömmar.

Road trip - a book that takes you on an adventure
Luna Olympia av Ulrika Fjellborg är ett modernt rymdäventyr, en så kallad rymdopera. Påminner lite om Guardians of the Galaxy.

Sunburn - a book that you regret reading
Robin Williams är en person som jag har älskat ända sedan Mork & Mindy. När han dog och det kom ut en biografi så ville jag ju så klart läsa den. Robin Williams: När skratten har tystnat av Emily Herbert är en förfärlig bok. Den innehåller ingen känsla, ingen värme, den är bara en ytlig och kall genomgång över vad andra tyckte om Robin Williams.

Summer dress - a book that is light and cute
Man borde nog kunna ta Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan här.

Mosquito - a book with an annoying character
Jo, här finns det ju en del att välja på, men faktiskt finns det en karaktär som jag till och med har kallat "lika irriterande som en mygga". Magdalena Hansson i Ninni Schulmans serie Hagfors. Hon har en osviklig förmåga att lägga sin näsa i blöt både här och där. Hon hamnar alltid mitt i kriminalfallen, utsätter både sig själv och andra för livsfara, men det mest irriterande av allt är att hon aldrig lär sig. För övrigt en riktigt bra serie 😁

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar