söndag 4 augusti 2024

Smakebit på søndag: Lycka till

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

En vecka i OS tecken har gått. Det har varit en hel del tittande. Mycket har gått bra, annat sämre, men kul har det varit. Speciellt kul var det när en kollegas dotter tog silver i segling. Och det är en vecka kvar 😁

Jag har äntligen tagit tag i Lycka till av Malin Stehn, en bok jag köpte på Skånska deckarmässan förra året. Sedan försvann den liksom ur mitt minne, för att komma tillbaka på årets Skånska deckarmässan. Då plockade jag fram den och skrev upp den som läsning i augusti. Nu är det augusti så nu läser jag den.

Min smakebit är från sida 69:
"Hur är det med dig, gubben?"
    Mammas röst får halsen att snöras ihop. Jag vill inte gråta men det är omöjligt att låta bli. Läkaren som opererade mig var just här. Hon påstod att operationen gick bra, att den var lyckad. I samma andetag berättade hon att jag har en skada på ryggmärgen som i värsta fall kan göra mig handikappad för resten av livet. Hur fan kan det vara lyckat?
    Mitt liv är slut. Det är över. Jag önskar att jag hade dött.

16 kommentarer:

  1. vi som inte har nån kanal som visar OS.... tack för smakbiten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trots att vi kan se allt så ska det bli skönt när SVT tar över det igen.

      Radera
  2. Usch, jobbiga sjukdomsbesked är livets otyg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, han är dessutom bara nitton år.

      Radera
  3. Operationen lyckades men patienten dog... Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så kan det ju också vara, men just denna dog inte.

      Radera
  4. vad var det för en operation, undrar en? ryggmärgsskadan var väl en skada som redan fanns och som just upptäckts i och med operationen?så som det ofta händer i sjukvården. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lite oklart vad operationen var till för. Han hade redan en skada som gjorde att han inte kunde gå. Så jag vet inte hur operationen kunde anses ha gått bra. Inget hade ju egentligen ändrats.

      Radera
  5. Det var en deppig smakbit, hoppas läkaren har fel! Tack för smakbit

    SvaraRadera
  6. Tack för smakbiten! Har inte läst något av författaren än.

    SvaraRadera
  7. Jag gillar hennes böcker! Läste att en av seglarna pluggar på KTH.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag kan också använda plural där nu 🙂 Det är den andra seglaren som pluggar på KTH. Imponerande att hinna med det också.

      Radera