måndag 20 december 2021

Film: Christmas in my heart (2021)

Titel: Christmas in my heart
Originaltitel: Christmas in my heart
Genre: Drama
Regissör: Pat Kiely
Manus: Liz Storm, Jamie Pachino, Shar Sharpe
Skådespelare: Heather Hemmens, Luke Macfarlane, Maria Nash, Larry Day, Sheryl Lee Ralph
Utgivningsår: 2021
Produktionsland: Kanada | USA
Längd: 84 min
Serie: -
Såg den på Viaplay 17 december 2021

Handling
Beth har tillfälligt flyttat tillbaka till sin hemstad för att hjälpa sin pappa efter att deras mamma respektive fru har dött. Hon är annars konsertviolinist i New York, men har svårt att hitta jobb där. För att tjäna lite pengar medan hon är hemma så tar hon sig an en elev, Katie, vars mamma dog för några år sedan. Katie bor med sin pappa, en countrystjärna som inte har gjort någon musik efter att hans fru dog.

Min kommentar
Det kommer ju en uppsjö av julfilmer varje år nu och det är inte helt lätt att välja vilken man ska se. Det är ju liksom en fördel om de är bra och det vet man inte förrän man har sett dem. Därför bestämde jag mig för att välja efter betygen på filmsajter. Då blev det Christmas in my heart som blev fredagsfilmen.

Lite märkligt är det att det jag upplevde som mest uppseendeväckande i hela filmen var att far och dotter inte hade en perfekt julgran. Det gäller både granen i sig och hur den var klädd. Jag tror aldrig jag har sett en så "dålig" gran i en amerikansk julfilm. Det var väldigt uppfriskande.

Filmen börjar med ett så tungt ämne som sorg och jag tycker de handskas bra med det. Sedan blir det så klart lite ljusare och därefter kommer den där lilla moll-biten som hör till i den här typen av film. Just här tycker jag att det känns framkrystat. Vem reagerar så?

Jag kan inte låta bli att ifrågasätta valet att göra karaktären Sean till en countrystjärna. Han sjunger inte speciellt bra, visar det sig. Däremot tycker jag att han ser ut som en countrysångare, han passar till det. Alla i filmen är väldigt lätta att tycka om och de har hyfsat bra kemi. Mormor Ruthie blir dock lite för mycket för mig. Agenten Hersh är nog den som är roligast av dem. Scenen där dottern ska vara solist i skolan blir favorit. Den är inget annat än hjärtevärmande.

Personligen så gillar jag julfilmer som är roliga och humor var det inte mycket av här. Om ens någon. I stället blir det romantik och det funkar så där (speciellt utan humor). Det blir lite konstigt när den romantiska biten faktiskt inte hade behövts överhuvudtaget. Den hade åtminstone inte behövt vara så... färdig. Det hade räckt långt med den vänskap som växte fram.

Christmas in my heart är en väldigt söt och charmig film, med mycket hjärta och värme. Den har ovanligt mycket att förmedla för att vara en julfilm.Letterboxd hade den 3,2 i genomsnitt (beräknat på 215 betyg).
IMDb hade den 6,6 i genomsnitt (beräknat på 656 betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar