fredag 10 december 2021

Fullbordad utmaning 2021:2

Detta är en sådan bra utmaning och förhållandevis enkel att det faktiskt är elfte året som jag kör den. Den startade hos enligt O och går ut på att läsa tolv nya författare under året och det är en utmaning som passar mig jättebra, eftersom jag oftast läser betydligt fler. Det brukar alltså inte vara någon utmaning i egentlig mening.

Jag försöker alltid få ihop en bra blandning av genrer och allra helst ska det vara en typ av böcker jag inte brukar läsa, men i år blev det inte riktigt så. Det blev förhållandevis många inom spänningslitteraturen, men ibland blir det så och det beror ju lite på vad jag har för olästa böcker hemma.

Betygsmässigt blev det, som vanligt, ganska spridda skurar. Allt från besvikelse till utmärkt (enligt mina egna betygskriterier). En av författarna (Riley Sager) bestämde jag mig på stående fot att jag måste läsa mer av. Ytterligare ett gäng kommer jag alldeles säkert att läsa mer av, om jag ramlar över någon bok, som Catherine Steadman, Jo Spain, Lyra Koli, Alan Parks och Lizette Edfeldt.

Det vore ju konstigt om det inte också fanns en del besvikelser, men det är nog bara bok som sticker ut här. Melissa Broders bok var bara märklig och då inte alls på något bra sätt. Jag har svårt att se mig läsa mer av henne. Resterande författare ligger där i mellanskiktet och det är fullt möjligt att jag kommer att läsa mer av dem, men det är inget jag kommer att anstränga mig för att göra.

Betygen blev fyra fyror, fyra 3,5, tre treor och en tvåa, vilket ger ett genomsnitt på 3,41. Det här genomsnittet har varit stadigt sjunkande nu i ett par år (3,62 för 2020 och 3,71 för 2019). Om det beror på mig eller böckerna... ja, därom tvista de lärda.

Betyg 4

Betyg 3,5

Betyg 3

Betyg 2

4 kommentarer:

 1. läst sju av dina böcker, skulle kunna vara med i utmaningen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet egentligen inte varför jag fortsätter med den här utmaningen. Det brukar bli långt fler än tolv nya författare på ett år. Men det är en rolig utmaning.

   Radera
 2. Riley Sager är jag nyfiken på. Boktolvan funkar bra för mig också, fast jag gör den lite annorlunda :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att du ska läsa Riley Sager. Nu. 😁 Jag blir så förvirrad när jag har för många val så jag bestämmer bara tolv.

   Radera