torsdag 9 december 2021

Hett i hyllan #330

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en oläst från julen 2017.
Prio ett av Emelie Schepp är tredje delen i serien om åklagaren Jana Berzelius.

Jag känner mig faktiskt lite osäker på varför jag önskade mig denna redan 2017. Då hade jag ännu inte läst någon av de två första böckerna. Nu har jag gjort det (båda två alltså) och nja, det passar inte mig perfekt. Skulle man kunna säga. Jag har oerhört svårt för myndighetspersoner som inte lever som de lär och en åklagare som bryter mot lagen... I övrigt så har böckerna varit helt okej och jag kommer att läsa även den här. Någon gång. Kanske kan det bli ytterligare ett besök i Norrköping någon sommar.

Så här står det på baksidan:
En tidig morgon i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började.

När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Och det som först såg ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt större. Vem ligger bakom de fruktansvärda morden?

Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser...
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Norrköping, det är ju en grannstad och jag vet att det finns mer än en spänningsförfattare vars romaner utspelas där men jag har inte läst en enda faktiskt.
  http://mosstanten.se/2021/12/09/hett-i-hyllan-135-the-complete-short-stories-of-ernest-hemingway/

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är snabblästa i alla fall, böckerna, och det är kul att läsa något som utspelar sig där man befinner sig. Det är inte helt omöjligt att det blir fler besök i Norrköping.

   Radera
 2. Jag gillar Schepps deckare, men jag kan förstå tanken att det kanske rimmar illa med en åklagare som bryter mot lagen
  mitt bidrag
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/12/hett-i-hyllan-vecka-49-2021.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har så vansinnigt svårt för myndighetspersoner som missbrukar sin makt. Jag vill inte läsa om det.

   Radera
 3. Men den här serien ska du bara jasta dig över, tycker jag (som inte är från Norrköping men från Motala där författaren också härstammar ifrån och har flyttat tillbaka till). :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer att ta mig an även nästkommande böcker. Trots att jag inte var jätteglad i de två första delarna, men det kommer nog att ta ett tag.

   Radera
 4. Har aldrig läst Schepp och du gör mig int edirekt mer sugen nu! Jag skriver om ännu en Liv Strömquist: https://bokdivisionen.se/2021/12/09/hett-i-hyllan-uppgang-och-fall/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen blev jag nog mest besviken på mig själv, som inte föll som en fura. Jag hade förväntat mig det efter alla lovord.

   Radera
 5. Jag gillar ju serien, men håller med dig om att man är trött på myndighetspersoner i litteraturen som bryter mot lagen. Kraftigt...

  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/12/09/hett-i-hyllan-264-2/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill verkligen inte läsa om det. Kan jag inte få leva i min lilla bubbla där det inte händer?

   Radera