torsdag 16 december 2021

Hett i hyllan #331

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi fortsätter väl med ytterligare en oläst från julen 2017.
Sekten som återuppstod av Mariette Lindstein är andra delen i Dimön-serien, eller Via Terra, som den hette från början. Förvirrande nog.

Egentligen så är det en gåta att de här böckerna fortfarande är olästa. Detta låter så mycket som böcker för mig och jag har ju gillat två andra böcker av författaren. Sekter, eller fanatiker rent generellt, är så läskiga och väldigt lockande att läsa om. Jag har de fem första delarna redo i hyllan och sjätte delen i serien har precis släppts. Det finns en del att läsa ikapp alltså.

Så här står det på baksidan:
Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter att ha levt i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och plågas av mardrömmar. Sektledaren Franz Oswald väntar på rättegång, men han är varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat börjar han väva ett inflytelserikt kontaktnät som sträcker sig långt utanför fängelsets väggar. Hans mål? Att hämnas...
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

 1. Ja usch för sekter av alla de slag! Jag har inte läst några av Dimösektböckerna dock.
  Efter det här inlägget tar jag julledigt när det gäller Hett i hyllan. Nästa torsdag är ju dagen före julafton. Men jag återkommer i januari och hoppas att Hett i hyllan fortsätter nästa år.
  http://mosstanten.se/2021/12/16/hett-i-hyllan-136-ripley-under-water/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hett i hyllan kommer att fortsätta under icke överskådlig tid 🙂 Jag är ju bara på 2017... God jul!

   Radera
  2. Tack detsamma! Vi ses antagligen i nästa veckas Tisdagstrio.

   Radera
 2. Lyckades inte med min kommentar i morse. Nåja, den här författaren är jag nyfiken på! Och här är min länk: https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/12/16/hett-i-hyllan-265-2/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju läst två andra böcker av henne, men jag är nyfiken på den här serien 🙂

   Radera
 3. Det är en bra serie, har läst de tre första så jag behöver också försöka läsa i kapp i serien.
  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/12/hett-i-hyllan-vecka-50-2021.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bestämt mig för att flytta fram första delen till min prioriterade hylla, där det får vara max fem böcker. Kanske hjälper det.

   Radera
 4. Sekter ÄR läskigt. Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2021/12/hett-i-hyllan-45.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är bland det läskigaste jag vet.

   Radera