måndag 6 december 2021

Film: Red notice (2021)

Titel: Red notice
Originaltitel: Red notice
Genre: Actionkomedi
Regissör: Rawson Marshall Thurber
Manus: Rawson Marshall Thurber
Skådespelare: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot, Rita Arya, Chris Diamantopoulos
Utgivningsår: 2021
Produktionsland: USA
Längd: 117 min
Serie: -
Såg den på Netflix 12 november 2021

Handling
Det sägs att Kleopatra har tre guldägg som under åren spridits ut över jorden. När mästertjuven Biskopen bestämmer sig för att hitta och stjäla äggen tvingas ett omaka par samarbeta för att stoppa henne – FBI-agenten John Hartley och konsttjuven Nolan Booth.

Tillsammans måste duon göra sitt yttersta för att komma före Biskopen till äggen. Men vägen dit blir inte helt enkel då äggen är under tung bevakning och Biskopen ofta ligger steget före. Jakten tar Hartley och Booth på en fartfylld jakt runt hela nästan hela världen.

Min kommentar
Det här med att välja fredagsfilm kan vara riktigt jobbigt. Det kan också vara ganska lätt. Som den här veckan när det kom ett mejl på torsdagen om en ny film. Visserligen med Ryan Reynolds, som jag ju har haft svårt för i alla år. Dock har de senaste filmerna varit bra, så det fick bli Red notice.

Ganska snart, tror jag, att jag måste sluta säga att jag inte gillar Ryan Reynolds för det här är bra. Så klart finns det många logiska luckor/fel, men det skiter jag högaktningsfullt i.

Här är det fart och fläkt redan från start. Filmen är nästan två timmar lång, men det är inte många långsamma sekunder. Det händer något hela tiden. Dialogen är rapp och Ryan Reynolds levererar den ena one-linern efter den andra. Som faktiskt är rolig, eller min typ av humor då. Det vimlar av meta-humor och filmreferenser, den här gången funkar de för mig. Det är helt enkelt vansinnigt underhållande. Ed Sheeran dyker upp också. Han är alltid ett välkommet inslag.

Filmen är inte helt förutsägbar, även om vissa saker som sker är förväntade. Jag skulle inte gå så långt som att säga att den är oförutsägbar, men ibland har man liksom två alternativ att välja mellan. Det räcker i det här fallet. Slutet är ett uppenbart upplägg för en tvåa. Inte mig emot. Jag kommer helt klart att se den.

Personligen så tycker jag det är skönt att se en film som inte försöker vara något den inte är. Bry dig inte om alla djupingar som sågar Red notice. Av någon anledning så verkar de förvänta sig något annat, men man tittar inte på den här typen av film för budskap/karaktärsutveckling/djup. Endast för att bli underhållen. Och det blir man. Kungligt.Letterboxd hade den 2,6 i genomsnitt (beräknat på 9 669 betyg).
IMDb hade den 6,6 i genomsnitt (beräknat på 16 211 betyg).
Jag ger den 4,0.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

2 kommentarer:

  1. Den måste jag kolla upp och se om det kan vara något!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var precis vad doktorn ordinerade 🙂

      Radera