måndag 27 december 2021

TV-serie: Hawkeye #1 (2021)

Titel: Hawkeye
Originaltitel: Hawkeye
Genre: Äventyr
Skapad av: Don Heck
TV-bolag: Disney
Skådespelare: Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Florence Pugh, Vera Farmiga, Tony Dalton
Premiär: 2021-11-24
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 6
Avsnittslängd: ca 50 min
Såg den på Disney+ november-december 2021

Handling
Hawkeye utspelar sig i New York City efter blippen, där den före detta Avengern Clint Barton, känd som Hawkeye har ett till synes enkelt uppdrag: att återförenas med sin familj innan julafton. Men när ett hot från hans förflutna dyker upp, måste Hawkeye motvilligt slå ihop med Kate Bishop, en 22-årig bågskytt och hans största fan, för att stoppa en brottslig konspiration.

Min kommentar
Hawkeye är en serie som jag först ratade. Förmodligen blev jag anti när alla busskurer och annat fylldes med reklam för den. Av någon anledning så missade jag både att Jeremy Renner var med och att den utspelar sig kring jul. Alltså en julserie. Det blev ju en bra tajming.

Jag kan ju slå fast det här med en gång; jag är inte en av Marvels största fans. Ändå brukar det alltid sluta med att vi ser varenda film. Mitt stora problem här är att jag har så otroligt svårt att hålla reda på allt som har hänt i Marveluniversumet. Och när. Jag har ingen aning om när på tidslinjen den här utspelar sig. Det sägs vara mellan Infinity war och Endgame.

Hawkeye är en karaktär som jag nog aldrig har hört talas om. Vilket faktiskt blir begripligt, eftersom han inte vill synas och märkas. Inte heller har jag hört talas om Ronin, tror jag. Hawkeye är ju något så ovanligt som en superhjälte utan superkrafter. Han är bara en helt vanlig kille som är grymt bra på pilbåge. Här blir han den motvillige partnern till Kate, som också är grymt bra på pilbåge. Hon är en modern superhjälte (även hon utan superkrafter), som tänker på branding och dräkter. För mig blir hon lite för mycket, men ändå kanske lite trovärdigt. Hon blir ju lite starstruck. Eftersom hon jobbar tillsammans med den betydligt lugnare Hawkeye så kompletterar de varandra på ett väldigt bra sätt.

Ofta har jag ju lite problem med att saker och ting blir utdraget, då speciellt slagsmålsscenerna. Här är de lagom många och lagom långa. Det blir liksom aldrig tråkigt. Bovarna är lite löjeväckande, somliga av dem i alla fall. Bäst av allt är att samtliga är människor, även om någon av dem kanske tål lite väl mycket stryk, men de är åtminstone inga monster.

Det dyker också upp ett gäng lajvare och de är en riktig höjdpunkt. Nördkultur är alltid roligt och behöver mer utrymme. Mer nördkultur åt folket!

Hawkeye är en riktigt bra serie. Framför allt så är den rolig, med rappa repliker och ibland lite tokroliga scener. Precis den nivå på humorn som passar mig. En bullseye (nästan).TV Time har serien 9,74 i genomsnitt.
IMDb har serien 7,9 i genomsnitt (beräknat på 60 264 betyg).
Jag ger den 4,0.
Serien är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jag gillade den överraskande mycket. Både rolig och spännande.

      Radera