torsdag 23 december 2021

Hett i hyllan #332

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en oläst från julen 2017.
Alla medel tillåtna av Jenny Rogneby är andra delen i serien om Leona.

Av någon anledning som jag inte alls förstår så har jag inte läst ens första delen i den här serien. Alla andra verkar ha gjort det. Och alla andra verkar gilla. Det har nu kommit fem delar, varav jag då har de två första. Lyckligtvis, eller vad man ska säga... ovanligt nog, kanske stämmer bättre... så har jag lyckats låta bli att köpa fler delar. Jag tänkte jag skulle vänta med det tills jag vet om jag gillar det här eller ej. När jag drar igång min utmaning Sist på serien igen så platsar den där i alla fall. Om inte förr.

Så här står det på baksidan:
En man spränger sig själv utanför Riksdagshuset i Stockholm, men överlever. Agerade han ensam eller är fler dåd att vänta? Utredare Leona Lindberg sätts att förhöra honom. Men Leona, som nätt och jämnt klarat sig genom en rad hårda prövningar efter händelserna i förra boken är minst sagt distraherad. Hennes fokus ligger av förklarliga skäl på annat håll, familjen är splittrad, hon är utsatt för hot och i stort behov av likvida medel – fort. Tur då att hon har sin förmåga att som ingen annan tänka utanför boxen. Med en fot på var sida om lagen drar hon i gång en alldeles speciell verksamhet, där storslagna projekt ska genomföras. Och ju högre risker, desto större vinst i potten. Men tiden är knapp och hon pressas snart från alla håll och kanter.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Jag har läst första. Men var faktiskt inte övertygad alls, så jag har inte läst fler.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/12/23/hett-i-hyllan-266/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så pass alltså... Jag har bara köpt på mig första och andra boken och det kanske är bra att hålla där då.

   Radera
 2. Leona är inte riktigt min kopp te. Tror jag. :) Här är min: https://bokdivisionen.se/2021/12/23/hett-i-hyllan-girl-woman-other/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många som har gillat, men jag känner mig lite, lite tveksam. Det är ju det här med poliser som beter sig som bovar...

   Radera
 3. Oj, jag har inte ens sett den förut. Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2021/12/hett-i-hyllan-46.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en deckare och det är ju lite min grej 😁

   Radera
 4. Jag tyckte Leona vara en intressant karaktär, kanske inte helt gillbar, men om man förstår hennes bakgrund så är det intressant och ger mersmak, så jag är faktiskt lite fundersam varför jag inte har hunnit med att läsa fler än första delen.
  Min hett i hyllan finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/12/hett-i-hyllan-vecka-51-2021.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har, oftast, svårt för karaktärer som är på ett speciellt sätt bara för att vara intressanta. Utan tanke på om det är trovärdigt eller ej.

   Radera