fredag 17 december 2021

Så många nya, fina böcker

Jag har faktiskt lyckats ganska bra med att hålla nere bokinköpen i år, men det finns ju böcker som jag verkligen, verkligen vill ha.
Det är inte jätteofta som jag är nere i stan, men stället där jag går och får massage en gång i månaden ligger så att jag passerar bokhandeln. Om jag går en liten omväg. Och passera och passera... jag gick in där. Och kom ut två böcker rikare. Eftersom jag var värd det. Gryningsjakten av Anna Kuru är tredje och sista delen i serien om Allis. Den ser jag så mycket fram emot att läsa. Isbrytare av Kristina Ohlsson är andra delen i serien om Strindberg, där jag ännu inte har läst första boken. Men jag ska.

Det kom inte en utan två överraskningar från Modernista. Terapeuten av Alex Michaelides, som jag ser fram emot att läsa. Trots att jag var en av de där ganska få som inte gillade hans förra bok jättemycket. Tro mig när jag ljuger av Ellen G Simensen låter väldigt spännande. Psykologisk thriller är bland det bästa som finns. Tack till Modernista!

Sedan kom det ytterligare två överraskningar från Modernista. Nödrop av Grethe Bøe, som ju låter otroligt spännande, och Asfaltsland av S A Cosby, som jag nog inte har hört något alls om. Blurb av Dennis Lehane är ju lockande... Tack till Modernista!

Jag vågade mig ut på en författarträff också, då jag trotsade snö, is, regn och alla möjliga vädertyper och andra faror. De som pratade var Mattias Edvardsson och Malin Stehn. Det var inte alls meningen att jag skulle köpa någon bok. Dock fick Malin Stehns Ett gott nytt år ungefär de bästa rekommendationer man kan tänka sig för en bok. Om man är jag. Mattias Edvardsson pratade sig varm om den. Alltså köpte jag den. Jag tror jag ska försöka läsa den till nyår.

6 kommentarer:

 1. riktigt bra böcker, räcker över jul...

  SvaraRadera
 2. Kristina Ohlssons tvåa i Strindbergserien vill jag också läsa. Sambon har önskat sig den i julklapp. Hmm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar ju vara en win-win här 😁

   Radera
 3. De två första hoppas jag få snart, sen tre jag har. Den sista boken där är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev ju det när Mattias sa så bra saker om den. Så kan det gå 🙂

   Radera