torsdag 2 december 2021

Hett i hyllan # 329

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

De olästa från julen 2017 är inte riktigt lika många som de från Black Friday. Marginellt.
Jag ser dig av Clare Mackintosh var jag bara tvungen att ha.

Våren innan hade jag läst hennes debut, Jag lät dig gå, och den var faktiskt fantastiskt bra. Jag var ju helt säker på att den nya boken inte skulle stå oläst speciellt länge. Så fel man kan ha. För där står den fortfarande, efter snart fyra år. Och faktiskt inte bara den, utan även hennes nästa. Det här kan ju få mig att fundera lite över vad som är fel med mig. Hur i hela friden kan jag ha sådana här, potentiellt, riktigt bra böcker olästa i hyllan?! Man hade ju kunnat tänka sig att hon fick vara med i Vi möts igen-utmaningen nästa år, men den verkar vara fulltecknad... hmmm...

Så här står det på baksidan:
En dag upptäcker Zoe Walker ett foto på sig själv bland småannonserna i en Londontidning. Utan förklaring, utan hänvisning till någon hemsida. Det bara finns där - ett grynigt svartvitt foto och ett telefonnummer. Hon visar upp det för sin familj, men de är övertygade om att personen på fotot bara är någon som liknar Zoe. Dagen efter finns en ny annons på samma plats i tidningen med en bild av en annan kvinna. Och dagen därpå ytterligare en.

Är allt bara ett misstag? Ett underligt sammanträffande? Eller är det någon som håller koll på dem... Zoe är fast besluten att ta reda på sanningen bakom bilderna.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.


10 kommentarer:

 1. Det låter ju mystiskt. Hm, jag tror att jag sätter in hennes första bok i min spänningslista på Goodreads.
  http://mosstanten.se/2021/12/02/hett-i-hyllan-134-jag-vill-inte-do-jag-vill-bara-leva/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte hennes första bok var fantastiskt bra. Den hade nästan allt 🙂

   Radera
 2. Tror jag läst den första men inte den här
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/12/02/hett-i-hyllan-263-2/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner på mig att denna är minst lika bra. Eller, jag hoppas det 🙂

   Radera
 3. Alltså, det är ju inte fel på oss alla utan det är bokutgivningen som är för stor. Det kanske bara borde komma ut typ 36 böcker per år? Då kunde vi hinna läsa dem samt ta igen alla gamla böcker vi missat genom åren. :) Hos mig blir det Liv Strömquist idag: https://bokdivisionen.se/2021/12/02/hett-i-hyllan-einsteins-nya-fru/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ju naturligtvis. Det borde inte släppas fler böcker än vad en "normal" läsare mäktar med på ett år. Och då menar jag ju så klart när man har tagit igen alla man har missat hittills.

   Radera
  2. Håller så med er om bokutgivningen - alltså varför måste det finnas så många böcker och så lite tid till att läsa dem.

   Sen Jag ser dig är lika bra som hennes debut, så jag fattar inte heller varför du ännu inte har läst den, men jo tidsbrist och för många böcker..;)

   Mitt bidrag
   https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/12/hett-i-hyllan-vecka-48-2021.html

   Radera
  3. Visst hade det varit skönt om bokutgivningen hade saktat ner i några år? Gett oss en chans att hinna ikapp.

   Jo, jag anar ju att denna är lika bra. Måste nog försöka läsa den. Snart.

   Radera
 4. Jag gillar verkligen hennes böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag anar att jag också gör det. Den första var i alla fall mycket bra.

   Radera