onsdag 29 december 2021

"Snöfall över Göteborg" av Caroline Hurtig

Författare: Caroline Hurtig
Titel: Snöfall över Göteborg
Genre: Romance
Antal sidor: 91
Originalspråk: Svenska
Originaltitel: -
Översättare: -
Serie: Kärlekens årstider 1
Förlag: Seraf Förlag
Utgivningsår: (original) 2020 (min) 2020
Format: E-bok
Källa: Storytel
Utläst: 11 december 2021
Första meningen: Blåsten var av den sort som man nästan enbart finner i kuststäder, men framförallt i Göteborg.

Baksidetext
Matilda lever ett fritt och händelserikt liv. Ingen dag är den andra lik. Men en dag får hon ett oväntat meddelande. Ett som får henne att minnas en annan tid. En period i livet där hon älskade någon mer än allt annat. Men han lämnade henne och trots att det gått många år finns ärren kvar.

Sebastian ångrar beslutet han tog för så många år sedan. trots att han fått allt han velat ha utav livet är det ändå något som saknas. Men kommer hon att ge honom en ny chans?

Min kommentar
Inte heller i år verkade det bli någon bok med julstämning, men så fick jag ögonen på Snöfall över Göteborg och bestämde att den skulle passa alldeles utmärkt över Göteborgsbesöket i början av december. Trots att den är mer romance än feelgood. Tycker jag.

När jag började läsa så kände jag att det här kan gå bra. Första meningen fick mig att skratta. Hög igenkänning på den råa kylan i Göteborg. Märkligt nog så är det något som jag ibland kan sakna. Bara några sidor senare var jag osäker på om jag skulle klara att läsa den till slut. Grammatik är svårt. Uppenbarligen. Speciellt då det här med reflexiva pronomen och de/dem. Nu blev det inte fler än två av den sorten och båda var i början, så jag klarade att läsa resten.

Detta är en lite gullig och sockersöt historia. Samtidigt finns det en del som skaver, lite som ett sandkorn i ögat. Det stör mig oerhört mycket att det är Matilda som ändrar sig (andras barn räknas också som barn, tycker jag). Jag vet inte om jag hade varit lika storsint. Förmodligen inte. Om jag inte betydde mer då så duger jag inte nu heller, liksom. Och det här med Matildas föräldrar som bara klampar rätt in i hennes lägenhet, med egen nyckel. Utan att ringa på först. Nej. det är inte gulligt. Det är helt enkelt inte okej.

Även om det här kanske inte är rätt genre för mig så var det kul att läsa den i Göteborgstrakten, när snön faktiskt vräkte ner. Vilken tajming! Snabbläst är den också, man kan lätt läsa ut den på mindre än en timme. Julstämning blir det också och så som Matildas familj firar jul skulle jag också vilja ha det. Eller... så hade jag det i några år när min bror och jag kom hem över jul.

Kanske att jag är lite mer förlåtande eftersom det är jul och Göteborg i Snöfall över Göteborg. Med tanke på att det inte alls är min typ av bok så gick det här över förväntan. Om du gillar romance så tycker du nog ännu mer om den.

Den här boken har varit med i En smakebit på søndag.

Goodreads hade den 3,88 i genomsnitt (beräknat på 26 betyg).
Jag ger den 3,5.
Boken är
TråkigSpännandeFörutsägbar
BladvändareKlurigLäskig
LångsamTempofylldIntetsägande
OrdbajsigFåordigNagelbitare
MysigSorglig
MåbrabokTankeväckandeRolig
RörigGenomtänktMörk

Andra som bloggat om Snöfall över Göteborg: Ingen, än så länge.

2 kommentarer:

  1. Romance och Göteborg? Det känns som om jag borde spara den här för ett bra tillfälle ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, och den tar max en timme att läsa 😁

      Radera