fredag 10 december 2021

Fullbordad utmaning 2021:3

Du vet hur det är. Det kommer så mycket nytt och spännande att man på något sätt glömmer bort de där författarna som man kanske bara har läst någon enstaka bok av, men som man verkligen gillade. På något sätt har det känts som att de alltid får stå åt sidan, jag vet ju att de är bra, till förmån för det okända som kanske blir en ny favorit. Och så där håller det på.

Enda lösningen var att helt enkelt göra en utmaning för att hitta tillbaka till de där gamla favoriterna, eller i alla fall de jag ville läsa något mer av. Så föddes Vi möts igen. Detta är fjärde året och det har fungerat alldeles lysande. Även om de kanske borde ha varit fler, men sex stycken tycker jag är ett rimligt antal.

Dessa kände jag behov av att tag tag i igen under 2021:
Arne Dahl (Utmarker)
Lucy Dillon (Tango för vilsna själar)
Peter James (Absoluta bevis)
Veronica Roth (Dödens märken)
Andrew Taylor (Nattvandraren)
Jonathan Tropper (Plan B)

I denna fjärde upplaga blev det ett helt godtyckligt hopplock av författare, de har egentligen ingenting gemensamt. Här finns allt från, typ, andra chansen till riktiga favoriter.

Arne Dahl har jag ju läst massor av och han är en stor favorit. Hans serie om A-gruppen är fenomenal. Utmarker är första delen i en helt ny (nåja) serie och jag räknade den, mer eller mindre, som ett säkert kort.

Av Peter James, Veronica Roth och Andrew Taylor hade jag tidigare läst tre böcker av, vardera. När det gäller Roth så gillade jag verkligen Divergent-serien och det är inte helt omöjligt att jag läser fortsättningen i Dödens märken-serien. Detsamma gällde helt klart inte vare sig Peter James (serien om Roy Grace) eller Andrew Taylor (Rothtrilogin). Man skulle kunna kalla detta för deras fjärde chans. Man skulle också kunna säga att ingen av dem tog den.

Av Lucy Dillon hade jag bara läst en enda bok och av Jonathan Tropper två. Jag var ganska säker på att jag skulle gilla även dessa. Det kommer helt klart att bli fler böcker lästa av dem båda två.

Slutresultatet är att jag definitivt kan plocka bort två författare ur min vill-läsa-mer-av-lista. De andra fyra kommer det med största säkerhet att bli mer av. Ett betygssnitt tycker jag är passande också, även om jag inte verkar ha haft det tidigare. Det landar på blygsamma 3,5 för 2021.

2 kommentarer:

  1. Peter James ska bli intressant att se om jag orkar läsa mer av...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Själv hoppas jag att detta var den sista jag läste av honom.

      Radera