torsdag 30 december 2021

Hett i hyllan #333

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ytterligare en oläst från julen 2017.
Be inte om nåd av Martin Österdahl har så många av mina trigger-ord att det nästan är osannolikt att den fortfarande är oläst.

Den här boken utspelar sig 1996, men om man läser vad den handlar om så skulle det kunna vara i dag. Det känns som att den är väldigt aktuell, trots att den då ska utspela sig för 25 år sedan. Somliga saker förändras nog aldrig. Dessutom är det en serie och detta är första delen om Max Anger, attackdykare och Rysslandsspecialist minsann. Det ser ut som att det har kommit ytterligare två delar i serien så om denna är bra finns det fler att sätta tänderna i.

Så här står det på baksidan:
Året är 1996 och det är snart dags för val i Ryssland. Pashie, en ung kvinna som jobbar åt ett svenskt företag med intressen i Ryssland, försvinner plötsligt i Sankt Petersburg. Samtidigt sker en rad intrång i telefonnäten i Stockholm, attacker som skulle kunna hota Sveriges säkerhet.

Pashies svenska pojkvän och kollega, attackdykaren och Rysslandsspecialisten Max Anger, åker till Sankt Petersburg för att leta efter sin älskade. Under sökandet hittar han ledtrådar som tyder på att hon har kommit en mystisk organisation på spåren, en organisation som verkar för en återgång till totalitärt styre och som tycks planera ett angrepp mot väst. Är det de som har kidnappat Pashie?

Fler oskyldiga faller offer för den hänsynslösa organisationen och det blir alltmer uppenbart för Max att tiden håller på att rinna ut. Kanske är Pashie redan död... Samtidigt inser han att det finns en koppling mellan Pashies försvinnande och hans eget förflutna. Ska han äntligen få reda på hur hans pappa hamnade som fosterbarn på den lilla ön Arholma i Stockholms skärgård i mars 1944? Nutid och dåtid knyts samman på oväntade sätt.

För att rädda kvinnan han älskar och stoppa hotet mot Sverige måste Max Anger konfrontera en gränslös ondska. För att lyckas måste han omvärdera allt han vet om sig själv.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

6 kommentarer:

 1. Din bok låter riktigt intressant, Ryssland och dess styre och politik intresserar mig både i nutid och dåtid.
  Mitt bidrag denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/12/hett-i-hyllan-vecka-52-2021.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har läst många intressanta böcker på Rysslandstemat.

   Radera
 2. Jag tycker jag känner igen författarnamnet men det är också allt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har väl inte synts jättemycket, men tillräckligt för att jag skulle bli nyfiken 🙂

   Radera
 3. Vilket snyggt omslag! Jag hade (igen) min sista hyllvärmare här: https://bokdivisionen.se/2021/12/30/hett-i-hyllan-slumpvandring/
  Det är den sista från 2020 och sen har jag bara ett tjugotal från 2020 kvar så jag får se hur jag gör nästa år med Hett i hyllan. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju bara på 2017 och ska snart börja på 2018. Du kan nog lita på att jag blir kvar i Hett i hyllan ett bra tag till 😁

   Radera