torsdag 9 maj 2024

Hett i hyllan #456

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Några böcker till från bokrean 2021, detta är den nionde.
Samlaren av Fiona Cummins är andra delen i serien om kriminalinspektören Etta Fitzroy.

Första delen har jag faktiskt läst, för snart sex år sedan. Som jag minns det så var den inte fantastisk, men den gav mersmak. Det är ju inte alltid som en debut är felfri, om man säger så, och första boken innehöll en hel del underligheter. Saker som jag hoppas ska vara borta i den här fortsättningen. Och (nästan) alla författare förtjänar ju en andra chans. Kanske är denna ett fall för Vi möts igen-utmaningen?

Så här står det på baksidan:
Jakey Frith - pojken med den ovanliga sjukdomen -lyckades komma undan med livet i behåll och flyttade till en ny stad. Att han kunde räddas den gången var ett mirakel. Men hans föräldrar vet att Samlaren fortfarande finns där ute någonstans. Att han väntar, betraktar.

Clara, den flicka Jakey lämnade efter sig i fångenskap, klänger sig fast vid hoppet om att någon ska rädda henne. Hennes mamma är nära att gå under av förtvivlan, men vägrar att ge upp hoppet.

Samlaren har hittat en lärjunge som ska ta över arvet efter hans familj. Men han kan inte sluta tänka på pojken som kom undan - och på den polis som krossade hans drömmar ...
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Det där verkar både egendomligt och otäckt. Men kanske gräsligt spännande.
  http://mosstanten.se/2024/05/09/hett-i-hyllan-251-doden-heter-konrad/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första boken kunde ha varit otäck, men det förtogs av sättet allt berättades på.

   Radera
 2. Låter obehagligt. Och spännande. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/05/09/hett-i-hyllan-395/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas ju att denna är bättre än första delen.

   Radera
 3. Inget jag känner igen men jag läser väldigt lite från Modernista. https://bokdivisionen.se/2024/05/09/hett-i-hyllan-klubben/

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ger ju ändå ut både klassiker och ungdomsböcker. Också.

   Radera
 4. Den tror jag att jag faktiskt sett som film . Här är min hyllvärmare https://boklysten.blogspot.com/2024/05/hett-i-hyllan-vecka-19-456-appelmannen.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är inte filmatiserad än, men första boken är tydligen under bearbetning.

   Radera
 5. Inte läst något från den här författaren.
  Min finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/05/hett-i-hyllan-vecka-19-2024.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon verkar inte ha slagit stort här i Sverige.

   Radera