torsdag 6 april 2017

Hett i hyllan #86

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi befinner oss fortfarande i början av december 2013.
Flickan i fönstret av Assar Andersson är första delen i en serie om Anders Hademark. Vem denne Anders Hademark är framgår inte i baksidetexten. I alla fall... jag läste om den hos Annika och trots att hon inte var överväldigad så kände jag mig lockad av den. Dessutom verkar hon ha gillat efterföljande delar mer. Och jag har åtminstone inte köpt på mig fler delar. Än.

Så här står det på baksidan:
Året är 2007 och det går mot höst. Nicolas Sarkozy har vunnit det franska presidentvalet och den försvunna flickan, Madeleine McCann, är årets nyhet.

Anders och Monica Hademark och deras fyrårige son, Linus, bor i en lägenhet i Trelleborg. Monica har under en tid pratat om att hon vill flytta till hus. Hon tycker att det skulle bli bättre för Linus. En dag när Anders står och tittar i skyltfönstret på bilderna av de husobjekt som fastighetsbyrån har till försäljning ser han sin gamle vän därinne, Chris Berg. Vännen, som han inte sett på tjugofem år, kommer ut och berättar att han blivit fastighetsmäklare. När han får höra Anders önskemål berättar han att de nästa dag ska få in ett hus vid havet. Han lovar honom att han ska få se på huset först av alla.

Paret Nilsson har bott i huset i många år men har bestämt sig för att flytta till Filippinerna eftersom de fått möjligheten att ta över en restaurang där. Deras 39-årige son har redan åkt ner för att börja arbeta på restaurangen.

På visningen tycker Anders sig känna igen Ingvar Nilsson, men kan inte placera honom. När Anders och Monica gått in, tillsammans med Annabelle Nilsson, står Chris och Ingvar kvar därute. Det ringer i Chris telefon, och när han svarar går han mot grannhuset. Han stannar till och tycker sig höra en engelskspråkig flickröst inifrån huset.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

14 kommentarer:

 1. Har inte hört om den boken, men den låter väldigt spännande.
  Här är min hyllvärmare:
  https://binasbooks.wordpress.com/2017/04/06/hett-i-hyllan-17/

  SvaraRadera
 2. Det var en okänd författare för mig. Här kommer min hyllvärmare.
  https://sarasbokblog.wordpress.com/2017/04/06/hett-i-hyllan-17/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är nog inte speciellt välkänd.

   Radera
 3. Den boken känner jag inte till. Här kommer min hyllvärmare http://boklysten.blogspot.se/2017/04/hett-i-hyllan-86.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen storsäljare direkt :)

   Radera
 4. Svar
  1. Ja, den här gången är du helt oskyldig ;)

   Radera
 5. Den boken står i min bokhylla också.http://eggetbok.blogspot.se/2017/04/hett-i-hyllan-10.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får kanske göra gemensam sak :)

   Radera
 6. Min hett i hyllan förslag

  http://mittbokintresse.blogspot.se/2017/04/hett-i-hyllan-v-14.html

  SvaraRadera
 7. Här kommer min heta bok:
  https://lenasgodsaker.blogspot.se/2017/04/hett-i-hyllan-86.html

  SvaraRadera
 8. Otroligt - men jag känner inte alls igen den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, även du är oskyldig till denna ;)

   Radera