tisdag 25 april 2017

Kommande böcker maj 2017

Men kära nån... Vad hände? 20 stycken! Inte ens om jag skulle vara ledig hela månaden och bara läste, läste, läste så skulle jag hinna.

Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan
Genre: Chick-lit
Serie: -
Antal sidor: 380
Utgivningsdatum: 2017-05-02
Förlag: Massolit Förlag

Från Bokus
Nina Redmond älskar böcker, och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står hon plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul! Med all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda och därtill sitt livs samlade besparingar gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna. Men verkligheten visar sig vara något helt annat än de berättelser hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig lokförare och en barsk och fåordig bonde på granngården.

Det lilla bageriet var charmigt, i alla fall första boken som är den enda jag har läst. En liten bokhandel kan ju bara bli ännu bättre...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Svart vatten av Louise Doughty
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 336
Utgivningsdatum: 2017-05-03
Förlag: Forum

Från Bokus
John Harper ligger vaken och lyssnar på regnet som slår mot taket i hyddan på Bali. Han befinner sig i exil, isolerad i en ensligt belägen by och han fruktar för sitt liv. Men än mer plågas han av minnen från det förflutna. Hela livet har han arbetat för en mystisk organisation som hjälper internationella företag att etablera sig i länder med instabila, ofta våldsamma regimer. Och vid ett tillfälle gjorde han ett fatalt misstag och blev skickad till Bali. Där träffar han Rita och de inleder ett förhållande. Men vågar han anförtro sig till henne? Kan han undkomma minnena av det fruktansvärda som skett?

Jag läste en del blandade åsikter om hennes förra bok, men den här låter ju bra.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den tunna blå linjen av Christoffer Carlsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Leo Junker 4
Antal sidor: 362
Utgivningsdatum: 2017-05-10
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Fredagen den trettonde november 2015 exploderar det i Paris och genom Europa rör sig enorma flyktingströmmar norrut. Ryktet: en terrorist har tagit sig in i Sverige för att genomföra ett attentat i landet. Är det sant? Ingen vet.

Samtidigt mottar Leo Junker ett brev. Det rör det fem år gamla, ännu olösta mordet på Angelica Reyes.

Vid det laget har John Grimberg, en gång Leos bäste vän, varit spårlöst försvunnen i över ett år. I terrorns skugga jagar Leo snart en helt annan, kanske ännu farligare sanning som ställer dem båda inför en sista prövning.


Nej, men fjärde delen redan? Dags att börja läsa kanske.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Hemmet av Mats Strandberg
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: 313
Utgivningsdatum: 2017-05-11
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Välkommen till Hemmet. En kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över dig själv.

Joel är tillbaka i småstaden där han växte upp. Han har tvingats bli förälder till sin mamma Monika, som nu ska flytta in på demensboendet Tallskuggan.

På hemmet jobbar Joels barndomsvän Nina. De har inte pratat med varandra sedan tonårens smärtsamma avsked.

Monika blir snabbt sämre när hon flyttat in på avdelning D. Hennes utbrott alltmer våldsamma. Och hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är nästan som om något okänt tagit över henne.

Nu förs Joel och Nina åter samman för att rädda Monika och sig själva.


Till och med jag tycker det här omslaget är lite läskigt. För att inte tala om det faktum att en av karaktärerna heter som jag... Förväntningarna på denna alltså...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Allt jag önskade av Lucy Dillon
Genre: Chick-lit
Serie: -
Antal sidor: 439
Utgivningsdatum: 2017-05-15
Förlag: Forum

Från Bokus
Caitlins liv är en enda röra. Hon är gift med en man som alla gillar, men äktenskapet knakar i fogarna och hennes självkänsla är i botten. Den enda lösningen verkar vara att separera. Men när pappa flyttar hemifrån slutar deras fyraåriga dotter Nancy att prata. Hon, deras lilla solstråle, som alltid brukade prata oavbrutet är helt förändrad.

Nancys faster, Eva, har nyligen blivit änka. Nu tvingas hon gå vidare utan sin man - och utan att ha förverkligat drömmarna som hon givit upp för hans skull. Hon känner sig ensam, men hennes två livliga mopsar är en tröst i sorgen.

När Eva går med på att låta Nancy komma och bo hemma hos henne ett par gånger i månaden förändras tillvaron för alla inblandade. Både Caitlin och Eva ser plötsligt sina äktenskap i ett nytt ljus - och de upptäcker vad de själva egentligen innerst inne vill.


En bok av Lucy Dillon är allt jag har läst, men det räcker för att vilja ha allt hon skriver.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.I djupt vatten av Paula Hawkins
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2017-05-15
Förlag: Massolit Förlag

Från Bokus
En ensamstående mamma och en tonårsflicka hittas döda på botten av en flod med bara några veckors mellanrum. I utredningen av dödsfallen grävs en mycket komplicerad historia fram.

Den här har jag ju väntat på...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

Mörk jord av Ann Cleeves
Genre: Kriminalroman
Serie: Shetlandsserien 7
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2017-05-16
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Under den mörka vintern på Shetlandsöarna framkallar det häftiga regnet ett jordskred. Våldsamma vattenmassor och lervälling spridersig över vägen från Lerwick till Sumburgh ochut mot havet. När Jimmy Perez kör till en väns begravning får han syn på en stuga som förstörts av vattenmassorna. Han utgår först från att stugan är övergiven, men när han stiger in hittar han en död kropp: en mörkhårig kvinna i röd klänning. Jimmy, som får intrycket attden döda kvinnan precis som han själv har rötter i medelhavsområdet, blir som besatt av att ta reda på vem hon var. Så småningom kommer det fram att kvinnan sannolikt blivit mördad och att hon var död redan innan jordskredet nådde huset. Jimmy Perez är beredd att göra allt för att ta reda på hennes identitet- och hur hon dött.

Den här serien har jag ju med i årets Finish That Series Challenge. Naturligtvis kommer det en ny då...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Mysteriernas gata av John Irving
Serie: -
Antal sidor: 500
Utgivningsdatum: 2017-05-18
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Juan Diego lever ett stillsamt liv som författare i USA. När en gammal skrivarelev övertalar honom att besöka Filippinerna beger han sig ut på ett äventyr som lika mycket kommer att utspelas i hans drömmar. Han slår följe med två mystiska kvinnor, experimenterar med både betablockerare och Viagra och hamnar allt oftare i barndomens magiska Mexiko. Där återupplever Juan Diego skeendena som format honom: uppväxten på soptippen tillsammans med lillasystern som kan läsa andras tankar, vistelsen på det katolska barnhemmet, mötet med den amerikanske missionären - och de avgörande händelserna på cirkusen.

John Irving vill jag ju läsa. Igen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bakom din rygg av Sofie Sarenbrant
Genre: Kriminalroman
Serie: ?
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-05-22
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Du avslöjar alla hemligheter för en person som står bakom din rygg med en vass sax i handen. Någon du inte känner, men som vet mer om dig än din egen partner. Någon som du inte behöver se i ögonen. En som inte har tystnadsplikt. Välj inte fel frisör.

Ingenting är sig likt på Stefanos populära frisersalong efter att Angelica börjar jobba där. Jenny, som länge har trånat efter Stefano, märker hur han nu blint lyder Angelicas minsta vink. Kort därefter börjar kunder med koppling till salongen att hittas mördade. Anklagelserna kastas fram och tillbaka mellan de tre frisörerna, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent.


En ny serie alltså? Måste läsa.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Flickan på hotellet av Katarina Wennstam
Genre: Kriminalroman
Serie: Alex Skarp (1)
Antal sidor: 266
Utgivningsdatum: 2017-05-30
Förlag: Rabén & Sjögren

Från Bokus
En sjuttonårig flicka har blivit mördad på ett hotellrum i centrala Stockholm. När sextonåriga Alexandra Skarp får höra det kan hon inte låta bli att tillsammans med sina bästa kompisar, Charlie och Bianca, börja nysta i fallet. Det leder dem rakt till hotellet där flickan hittades död och snart är de djupt indragna och kanske närmare förövaren än de önskat.

Även Katarina Wennstam har börjat skriva ungdomsböcker. Det kan ju bara bli bra.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Jag ska hitta dig av Pernilla Ericsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Erlagruppen (2)
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2017-05-02
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Polis Liv Kaspi är tillbaka, i uppföljaren till hyllade thrillern "Spåren vi lämnar efter oss". Utredningsteamet Erlagruppen återförenas, och ställs inför sin svåraste utmaning någonsin.

En rättegång som närmar sig. En torped med uppdraget att mörda polisens källa. En förrädare inom poliskåren, som leder torpeden rätt. Och nyckelvittnet som ska röjas ur vägen är Erlagruppens "fixare" - Rickard Falke. Polis Liv Kaspi dras in i en dödlig kamp mot den undre världens mäktigaste man. Hon måste använda all sin skicklighet för att avvärja hotet, och de hon älskar mest blir till måltavlor...


Jag har inte läst den första delen, men allas lovord har fått mig väldigt nyfiken.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon....får leken tåla av M.J. Arlidge
Genre: Kriminalroman
Serie: Helen Grace (4)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2017-05-11
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Mitt i natten lyses stadshimlen upp av skenet från tre stora eldsvådor. Det är mer än bara ett tragiskt sammanträffande. För kriminalkommissarie Helen Grace visar sig en ondska hon aldrig tidigare sett maken till.

Bränderna kräver flera människoliv, och det framgår snart att de är noggrant planerade och iscensatta. Men utredningen hinner knappt börja förrän nya lågor slickar stadens byggnader och fler får sätta livet till.

Pressen på Helen blir stor när allmänheten kräver att hon och hennes team ska hitta den skyldige och få ett slut på de fruktansvärda mordbränderna. Och som om det inte vore nog måste hon också hantera sina överordnade och säkerställa att den ambitiösa reportern Emilia Garanita inte stjälper polisens arbete.

Utredningen blir till en krutdurk. Frågan är hur Helen ska orka stå emot sina egna demoner och kunna koncentrera sig på att hitta och oskadliggöra mordbrännaren.


Nu börjar jag känna mig hopplöst efter i den här serien.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Inte ensam av Elizabeth Haynes
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2017-05-11
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Sedan Sarah Carpenters man tragiskt omkommit i en bilolycka och barnen flyttat hemifrån, bor hon ensam kvar med sina hundar i det stora huset, ensligt beläget på den engelska landsbygden. När Sarah får veta att en gammal bekant, som hon inte träffat på över tjugo år, tillfälligt behöver någonstans att bo, tvekar hon inte att erbjuda honom sin gäststuga. Aiden Becks närvaro väcker minnen till liv och att lära känna honom på nytt får Sarah att må bra.

Men alla verkar inte lika positiva till arrangemanget. Bästa vännen Sophie är distanserad och beter sig underligt. Sarahs son Louis vill inte prata med henne, och så dyker Will upp från ingenstans - Will Brewer, Louis barndomsvän. Han tyr sig till Sarah och besöker henne titt som tätt.

I takt med att ett oväder drar in, börjar det storma även i Sarahs liv. Först försvinner Sophie oförklarligt, och sedan även Sarahs dotter.

Vad är det som förblir outtalat och vem kan Sarah egentligen lita på? Men ensam är hon inte, hon har ju Aiden. Eller?


Den här låter ju väldigt spännande... stort hus, ensligt, två mystiska män...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En man från ingenstans av Gregg Hurwitz
Genre: Thriller
Serie: Evan Smoak (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-05-15
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Under sin uppväxt i den topphemliga organisationen Orphan inom det amerikanska försvarsdepartementet tränades Evan Smoak till att bli en briljant lönnmördare - tills han en dag hoppade av och blev Nowhere Man, utsatta människors sista hopp.

Att lämna Orphan gör man dock inte ostraffat ... Neddrogad och förvirrad vaknar Evan upp i en luxuös säng, utan en aning om var i världen han befinner sig. Vet hans kidnappare om att deras gisslan är en av världens skickligaste mördare? I sin fångenskap nås Evan av ett desperat rop på hjälp och som alltid agerar han fullt ut när någon befinner sig i verklig nöd.


Jag blev väldigt förtjust i Evan Smoak i första boken så den här är ett måste.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.De fördärvade av Karin Slaughter
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 500
Utgivningsdatum: 2017-05-22
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Det är 1974 och Atlanta skakas av ett brutalt polismord. Den unga och nyexaminerade polisen Kate Morton kastas in i en mansdominerad polisvärld full av sexism och rasism. Hon har bestämt sig för att trotsa sin priviligierade bakgrund och gå sin egen väg men undrar nu om hennes första dag på jobbet också kommer bli den sista?

Maggie Lawson, Kates nya partner, kommer från en polisfamilj och är van att ständigt måste hävda sig inför deras cyniska blickar. När Kate och Maggie exkluderas från jakten på polismördaren når deras ilska, frustration och stolthet slutligen kokpunkten.
Har de modet som krävs för att inleda en egen utredning? Och är de beredda att riskera allt för att bevisa att de har vad som krävs?


Jag vill läsa mer Karin Slaughter!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Manglade dukar och vikta servetter av Ewa Klingberg
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2017-05-05
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Utan att riktigt förstå hur det gick till så har Felicia blivit med hus. Inte en vanlig villa, utan en stor fastighet med hyresgäster som nu är hennes ansvar. En av lägenheterna ska hon inreda till sig själv.

När Felicia möter den attraktive antikhandlaren Jonathan som vill fylla hennes bostad med tidstypiska möbler vänds hennes liv upp och ned. Felicia tar tacksamt emot inredningshjälp från Jonathan, men vad varken Felicia eller Jonathan känner till är att en av möblerna döljer en gammal hemlighet ... Denna hemlighet leder till Nanny, en ung kvinna som arbetar som piga i ett välbemedlat hem i Karlskrona år 1851.

Ensamheten blir plötsligt ett virrvarr av nya bekantskaper, de gamla murriga väggarna får nytt liv och Felicias sårade hjärta tinar upp. Men hur ska hon hantera en kärlek som är omöjlig redan från början?

Nannys och Felicias skilda livsöden vävs samman på ett fängslande vis. Hemligheter från det förflutna blir en del av Felicias liv och påverkar henne på ett sätt som hon aldrig hade kunnat förutsäga.


När man hittar en bokbloggarkollega i kommande boksläppen... Har nog inte haft koll på vad denna egentligen handlar om, men den låter ju riktigt intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Flytten till Cornwall av Liz Fenwick
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 377
Utgivningsdatum: 2017-05-11
Förlag: Norstedts

Från Bokus
38-åriga konstnären Maddie Hollis blir änka samtidigt som hon ärver ett hus i Cornwall efter en kvinna hon inte känner. I alla fall tror Maddie inte det. Hon beslutar sig för att ta vara på arvet och bryter upp från London i förhoppning om att flytten till Cornwall ska ge henne och hennes tonåriga styvdotter Hannah en ny start i livet.

Trevenen, som huset heter, är en otrolig vacker men förfallen byggnad med urgamla anor som är i stort behov av renovering. Problemet är bara att Maddie inte har några pengar, eftersom hon inte kunnat måla under lång tid då hon vårdat sin man i hemmet. Medan Hannah bara gör livet surt för dem båda och drömmer om att få flytta tillbaka till London så fort som möjligt, börjar Maddie intressera sig för Trevenen. Hon hittar foton och ett gammalt släktträd och hon upptäcker generationer av tidigare husägare, kvinnor som hon känner sig besläktad med.

Har husets tidigare ägarinna, Daphne Peventon, någon anknytning till Maddies eget liv?


Cornwall vill jag väldigt gärna åka till, både litterärt och på riktigt.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Älska Vingåker av Mia Ajvide
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 365
Utgivningsdatum: 2017-05-26
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Det är 70-tal och kommunchefen Olle är Vingåkers starke man, omtyckt och respekterad. När en flicka hittas övergiven på ortens bibliotek hamnar hon hos Olle samtidigt som han försöker genomdriva sitt radikala projekt att styra kommunen efter kärlekens princip. Flickan har en säregen förmåga att påverka människors känslor som Olle utnyttjar. I samma veva blir Olles vän Petrus utskriven från Vadstena mentalsjukhus. Han vet av egen erfarenhet att den sortens förmågor bör hållas i det fördolda och när han strålar samman med Olle och flickan förändras både de själva och Vingåker.

Äntligen en ny bok av Mia Ajvide!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.I morgon kommer jag att sakna dig av Heine Bakkeid
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2017-05-29
Förlag: Massolit Förlag

Från Bokus
Vintern närmar sig när den tidigare förhörsledaren Thorkild Aske släpps ut från fängelset. Tre år tidigare körde han drogpåverkad ihjäl en kvinna och nu är han en paria bland sina kollegor, en misslyckad polis som inte är bättre än dem han själv brukade förhöra.

Aske lider både av skuldkänslor och av skadorna han ådrog sig i bilolyckan. Ändå låter han sig övertalas att bosätta sig på en fyrholm långt upp i norr för att hjälpa till i sökandet efter en ung man. Den lokala polisen har avskrivit försvinnandet som en drunkningsolycka, men modern kan inte komma till ro innan de har hittat kroppen. Det blir Askes uppgift att hitta hennes son, att hämta tillbaka honom från havets vågor.

Samtidigt som han brottas med den motvilliga lokalpolisen börjar Aske inse att det är något som inte stämmer. Den vindpinade ön med dess övergivna fyr visar sig gömma fler än en hemlighet. När stormen kommer och frenetiskt piskar upp havet är det inte kvarlevorna av den unge mannen som vågorna för med sig, utan kroppen av en kvinna utan ansikte.


Mer norskt!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Vända världen rätt av Jennifer Niven
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 455
Utgivningsdatum: 2017-05-03
Förlag: Gilla Böcker

Från Bokus
Alla tror att de känner Libby, hon som en gång utnämndes till Amerikas fetaste tonåring. Men har någon sett förbi hennes kropp till personen inuti? När hon nu börjar skolan igen efter år av hemundervisning, ska hon visa alla vem hon är - någon som gör precis vad hon vill.

Alla tror att de känner Jack också. Kaxiga Jack, som ändå alltid håller sig väl med alla. Det ingen vet är att Jack är ansiktsblind, han känner inte ens igen sina egna bröder. Och han intalar sig att ingen behöver veta hans hemlighet-bara han håller alla på avstånd. Sedan träffar han Libby.


Ännu en ungdomsbok. Den låter väldigt intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

22 kommentarer:

 1. Rätt många av de här stod på min läslista. Men inte alla. Suck...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag vet precis hur det känns ;)

   Radera
 2. Shit vad många böcker det kommer i maj!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl hoppas att detta är inför-sommaren släppet och att det lugnar ner sig ett par månader sedan :)

   Radera
 3. Åh vad många böcker som jag vill läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, är det inte helt fantastiskt många spännande böcker :)

   Radera
 4. Jag säger som Lotten, du har hittat ännu mer som jag vill läsa. Som till exempel Vända världen rätt, I morgon kommer jag att sakna dig och Manglade dukar och vikta servetter. Tiden... var finns den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, ibland önskar jag att tid gick att köpa den också... Det gäller att lägga på en rem :)

   Radera
 5. Oj vad många som verkar intressanta här, och sen finns de gamla böcker som man vill läsa med........hur ska man hinna allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev faktiskt en liten aning stressad av den här högen, men det gick över snabbt. Det är bara att blunda ;)

   Radera
 6. Näe Monika nu gjorde du mig ju uppmärksam på ännu fler... :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det känns ju skönt att återgälda tjänsten ;)

   Radera
 7. Den lilla Bokhandeln... betyder det att det här är en ny historia, u t a n Lunnefågeln..?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den ska tydligen vara en helt ny historia, men vem vet, det kanske dyker upp en lunnefågel här också. Eller något annat gulligt djur :)

   Radera
 8. Gregg Hurwitz låter lite som Jason Bourne :) Beställde hem första från biblioteket innan jag ens läst klart inlägget :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det ju vara, det skulle förklara varför jag gillade första boken så mycket. Vem gillar inte Jason Bourne liksom :)

   Radera
 9. Vilken massa bra böcker!! Nu ökade min önskelista markant!

  SvaraRadera
 10. Det var inte dåligt vad med böcker det kommer i maj :) Colgans var jag sugen på sedan tidigare, men jag blir också nyfiken på Nivens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror att Nivens kan vara bra. Om allt bara görs på rätt sätt och förmodligen görs det det :)

   Radera
 11. Men oj så många man blir sugen att läsa! Och så ligger man efter i ordningen.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det börjar nästan kännas övermäktigt. Nästan :)

   Radera