torsdag 30 november 2017

Hett i hyllan #120

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en från juni 2014.
Jag har läst hela Jens Lapidus serie om JW och gänget, den som kallas Stockholm Noir, och jag tyckte mycket om dem. Så naturligtvis har jag köpt på mig fler av hans böcker.

VIP-rummet är första delen i en ny serie, om Teddy och Emelie (andra delen, Sthlm Delete köpte jag på bokrean förra året så den är ingen hyllvärmare än, alltså får den inte vara med här). Jag vet ju att man kan tycka mycket om hans sätt att skriva, men jag gillar det. I alla fall som det har varit i de tre böcker jag har läst. Varför denna fortfarande är oläst? Har ingen aning.

Så här beskrivs boken på baksidan:
Teddy har bestämt sig: han är färdig med brott efter åtta år på anstalt. Men han har inte en krona på fickan, Arbetsförmedlingen är ett skämt och han sover på sin syrras soffa. Läget blir akut när en indrivare hör av sig och kräver pengar.

Emelie är påläggskalv på advokatfirman Leijon, en boutiquebyrå i Londonklass. Men en framgångsrik karriär känns avlägsen och extremt svåruppnåelig.

Så ger en av byråns delägare henne ett oväntat uppdrag. Ett uppdrag som hon inser att hon varken kan eller får tacka nej till. Tillsammans med Teddy ska hon ta reda på vad som har hänt den försvunne Philip Schale: investerare och jättestekare med en meritförteckning som blir märkligare ju djupare de gräver.

Emelie vill upp och Teddy vill bli av med sina skulder. Hon har valts för att hon är kompetent och plikttrogen, han har valts för att ... ja, varför? Uppdragsgivaren vet något om Teddy som ingen annan känner till.

Och kidnapparnas tålamod rinner undan som sand i ett timglas.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Den har jag också i bokhyllan, oläst såklart. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2017/11/hett-i-hyllan-120.html

  SvaraRadera
 2. Här är min hett i hyllan

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2017/11/hett-i-hyllan-vecka-48.html

  SvaraRadera
 3. Den har jag med, oläst tyvärr. https://eggetbok.blogspot.se/2017/11/hett-i-hyllan-31_30.html

  SvaraRadera
 4. Lite oläst här
  http://frokenchristina.blogspot.se/2017/11/hett-i-hyllan-120.html

  SvaraRadera
 5. Har fortfarande inte läst något av honom!
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2017/11/30/hett-i-hyllan-68/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, ja jag gillar ju Lapidus, även om han nu hade en viss tillvänjningsperiod :)

   Radera
 6. Jag påbörjade Snabba cash när den kom men den var inte något för mig vid det tillfället. Annars har jag bara läst en novell av Lapidus. Här kommer min hyllvärmare. https://sarasbokblog.wordpress.com/2017/11/30/hett-i-hyllan-34/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade inte Snabba cash från start, jag var oerhört irriterad på språket, men det gick över :)

   Radera